<<< Vissza

Gondolatok

2004. május 28.

 
Különös, nem mindennapi születésnapot ünnepel a keresztyén világ: Jézus Krisztus egyházának a születésnapját, az első pünkösd eseményét, amelynek a közeli bekövetkezését Jézus 10 nappal korábban biztosra ígérte és be is teljesítette: jól lehet testben felment a mennybe, Szentlelkében visszajött a Földre s 2000 éve végzi a maga újjászülő, megtérítő, megszentelő és megdicsőítő munkáját. Pünkösdkor áldjuk a Szentháromság Istent, aki Atya, Fiú és Szentlélek.

Hősök napját kötelező megünnepelnünk mindnyájunknak, akik élünk. Felidézve áldozatuk emlékét, izzásba hozzuk szívünkben a hazaszeretet érzését, amelyet nem csak szavakban, de minden magyar ember megbecsülésében is meg kell mutatnunk a világnak.

Hasonlóképpen meg kell becsülnünk azoknak az emlékét is, akik életükben Szentes város jó hírét öregbítették.

Tolószékhez kötve élő fiatalember nyilatkozta: "Az a feladatom ezen a világon, hogy igyekezzem minél jobb emberré válni." A jó Isten biztosan megsegíti ebben. Mi pedig követjük a példáját.

Mit szólsz kedves olvasó ehhez a mondathoz: "A lehetetlen megvalósításának ragyogó kudarca." Világhírű író fogalmazta ezt a címet. Engem megnyugtat abban, hogy amiket ebben a rovatban 10 éve hétről-hétre írogatok, azok lehet, hogy megnyerték a tetszésedet, lehet hogy nem, de abban biztos vagyok, hogy minden mondatom érthető volt. Ez pedig nem csekély dolog, mert lám, nagyhírű kiválóság is írhat akár két képtelenséget is egyetlen rövid mondatában.

Dr. Imre Ernő


<<< Vissza