<<< Vissza

Díjeső

2004. május 28.

 
A mátészalkai IX. Országos Francia nyelvű Színjátszó Gyermekfesztivál a Szt. Erzsébet iskola tanulóinak szemszögéből.
Ez a kaland május14-én, pénteken reggel 7 órakor az iskola kapujától indult. A kaland résztvevői az 5. c, a 7. c és a 8. b osztály franciás diákjai voltak, valamint az iskolánk "francia tanszéke": Gémes Anna, Bíró Gáborné, Ráfiné Gáspár Annamária tanárnők és természetesen a lektorunk, Cécile Prévot.
A hosszú, mégis mulatságos út után a mátészalkai művelődési központ előtt szálltunk le. Az 5. c csapatának nem volt sok ideje a pihenésre, az érkezés után hamarosan színpadra léptek, és a verseny második számaként bemutatták A bűvészinas című darabjukat. A sikeres szereplés után a szállásra mentünk, és kisebb-nagyobb örömmel elfoglaltuk kollégiumi szobáinkat. Kis pihenés után elindultunk a gálára, melyen zenés, táncos műsorszámokat láttunk.
Másnap a reggeli után a hetedikes-nyolcadikos csapat bemutatójára készültünk. Ők egy humoros matematika óra történetét adták elő A probléma címmel. Délutánig szabadprogramunk volt. Fél négykor kezdődött az eredményhirdetés. A hetedik-nyolcadik osztály csoportja a leghumorosabb történet díját, az ötödikes csapat a legjobban elképzelt darab díját, Csurka Nándor pedig a legjobb komikusnak járó díjat kapta. Nagyon örültünk a szép eredményeknek. A vacsora után néptáncbemutatót láttunk.
Utolsó este a kollégiumban szobáról szobára jártunk és az ajándék pólókat írogattuk alá egymásnak.
Reggel kicsit álmosan pakoltunk össze, és útnak indultunk. Mindenkinek csodálatos és örömteli pillanat volt a hazaérkezés.
Reméljük, hogy jövőre is elmegyünk.

Spitzer Jenő és Csiszár Ádám


<<< Vissza