<<< Vissza

Új rádióadó

2004. május 28.

 
Május 30-án, pünkösd vasárnapján kezdi meg adását 20 órában a Magyar Katolikus Rádió. A Petőfi volt középhullámú sávjára kiírt pályázatot elnyerve 7 éves jogosultságot szerzett a Magyar Katolikus Rádió Rt. Először a szolnoki adóállomásról, a 1341 KHz frekvencián kezdi meg a sugárzást, később lép be Lakihegy a 810, és Siófok a 1341 KHz-en.

A katolikus rádió műsorszerkesztési és szakmai munkáját Juhász Judit fogja irányítani. Félreértések elkerülésére, ezen az adón nem mise lesz reggeltől estig, ez is közszolgálati csatorna. Az ORTT minimum 50 % közszolgálati adásidőt kötött ki, mely a tervek szerint eléri a 80 %-ot, míg a vallási műsorok aránya csak 9 % lesz. A rádió 38 belső munkatárssal kezdi meg a működését, szeretne minél hamarabb meghatározó szerepet betölteni a magyar kulturális életben.

A keresztény értékrend alapján hiteles, pontos és tárgyilagos tájékoztatást tekinti a fő feladatának. Emellett igényes szórakoztatást és komoly ismeretbővítést is szeretne megvalósítani. A társ egyházakkal közösen dolgozva, ökomenikus elkötelezettségű, és mindig szem előtt követi a határon belüli és kívüli magyar kultúra szempontjait.

Juhász Judit személyes beszélgetésen is megerősítette, hogy nem jámborságra törekednek, hanem egy pozitív életszemléletet szeretnének sugározni. Hitbeli hovatartozástól függetlenül mindenkihez szólni kívánnak, akik a szilárd erkölcsi támpontokat keresik. Szeretnék bebizonyítani, hogy ma is lehet tisztességes, emberközpontú rádiózást végezni a kevésbé népszerű középhullámon is. Úgy legyen!

Dr. Horváth György


<<< Vissza