<<< Vissza

Szezonzárás a Legrandnál

2004. május 28.

 
A bajnokság felénél vette át a Legrand-Szentesi VK férfi vízilabda-csapatának irányítását Vidumanszky László. A szakember 16 mérkőzésen - 11 bajnokin és a rájátszás 5 mérkőzésén - ült a szentesi kispadon, és vezetésével a 9. helyen zárta az idei szezont a Legrand. A mesterrel a Szolnok elleni harmadik mérkőzést követően értékeltük az elmúlt hónapok történéseit.

- Sokan a kieséstől is féltették a Legrand-ot a bajnokság felénél, aztán jött ön, aki sok és kemény munkát ígért. A célt elérték, akkor most elégedett kell, hogy legyen?

- Nagyon sokat dolgoztunk a srácokkal azon, hogy ez a kilencedik hely megszülethessen. Kezdetben a 8. hely eléréséről is szó volt, ehhez azonban a vetélytársak eredményeinek kedvező alakulása is kellett volna. Amit lehetett, kihoztunk a csapatból, ezért örülök a végső helyezésnek. A tavaszi szezon előtt gyakorlatilag néhány nap állt a rendelkezésünkre, hogy megismerjük egymást a játékosokkal és felkészüljünk a folytatásra. Rövid idő alatt kellett javítanunk a kondíción, a védekezésünkön, a támadójátékunkon, gyakorolni kellett az emberelőnyös, emberhátrányos szituációkat. Egyszóval volt dolgunk elég, de úgy érzem ezeken a területeken előrébb lépett a csapat. A kiesésre nem gondoltam, mert néhány játékost már korábbról ismertem és tudtam, hogy azért ez a keret nem olyan gyenge, hogy a kieséstől kelljen tartani.

- Kik voltak azok a játékosok, akik a gárda húzóembereinek bizonyultak a tavaszi mérkőzéseken?

- Véleményem szerint Berki, Somogyi és Lavrisinyec voltak a legjobbak, de Szebeni is fontos találatokat szerzett, és Szénászkinak is voltak jó meccsei, bár tőle kicsivel több gólt vártam. Juhász Zsoltit az ifjonti hév gyakran elragadta, de szerencsére mára már ő is több önfegyelemmel rendelkezik. Voltak, akik kevesebb lehetőséget kaptak, csereként jutottak szóhoz, de ők is igyekeztek a maximumot nyújtani valamennyi találkozón. Minden játékosomat dicséret illeti és köszönet jár nekik a teljesítményükért.

- Hogy érzi magát Szentesen, milyen kapcsolatot alakított ki az itteniekkel, szurkolókkal?

- Korábban edzőként és játékosként is jártam már itt, nem volt ismeretlen a város számomra. A vezetőkkel, edzőkollégákkal is jól megértettük egymást, csakúgy, mint a szurkolókkal. A "kemény mag" nagyon jól "nyomja", sokat segített a csapatnak az elmaradhatatlan bíztatásuk.

- Hogyan alakul az együttes további programja? Született-e már döntés az ön sorsáról?

- Egyelőre még nem, de napokon belül el kell dőlnie az edzőkérdésnek, mivel az ellenfelek már a következő idény csapatait építik, és erről a Legrand sem maradhat le. Tisztázni kell az én helyzetemet és néhány játékos helyzetét is. Az biztos, hogy a hónap végéig levezető edzések zajlanak, aztán meglátjuk hogyan tovább.

H. V.


<<< Vissza