<<< Vissza

Bővülő Hunor-kapcsolatok

2004. május 28.

 
Makóiak szentesi cégzászló alatt

A Hunor CO-OP Részvénytársaság, az elmúlt év végén fogadtatott el a cégbíróságon. A Szentes és Vidéke Áfész tevékenységét, mint jogutód cég viszi tovább. Alig telt el néhány hónap, az rt. máris fontos állomáshoz érkezett. Ami azt jelenti, hogy már nem csak a helyi fogyasztási és értékesítő szövetkezet területén és vonzáskörzetében működik, életébe bekapcsolódott a makói székhelyű Marosmenti Áfész is.

Az együttműködési megállapodás alapján eme integrációval a makóiak 11 üzlettel csatlakoztak a Hunor CO-OP Rt.-hez. Miként Mészáros Zoltán elnök-vezérigazgató fogalmazott, most már megnövekedett piaccal és egy jelentősebb hálózattal vannak jelen az egyre nehezedő vásárlói piacon. A makói csatlakozás egy másféléves tárgyalási sorozat eredménye, régi jó, hagyományos kapcsolat fűzi a két áfészt egymáshoz. Az uniós kihívásokkal a makóiaknak is szembe kellett nézni, úgy gondolták, együtt erősebbek lesznek, együtt nagyobb eséllyel vehetik fel a versenyt a multinacionális cégekkel. Mészáros Zoltán úgy gondolja, ez a bővítés az esélyeiket, a jövő építését is jelenti.


Az elnök-vezérigazgató lapunk érdeklődésére elmondta: a Szentesi Áfész tagságát, a tagsági törzsvásárlóit különböző kedvezmények rendszeresítésével a jövőben is szeretnék megtartani. A Marosmenti Áfésznél is ez a helyzet. Míg a szentesi több mint 830, addig a makói szövetkezet 1200 körüli tagsággal rendelkezik. A Hunor CO-OP Rt. többségi (85 százalékban) tulajdonosa a szentesi szövetkezet.
A részvénytársaság 23 üzletet működtet. Ehhez a makói területhez 11 CO-OP áruház csatlakozott. Most már a Hunor CO-OP Rt.-t erősítik. Mészáros Zoltán bízik abban, hogy cége meghatározó lesz a régióban. Kihangsúlyozta, közel 5 milliárd forintos árbevétellel számolnak az idén. Ami a létszámot illeti - a makói üzletekkel átvették a dolgozókat is, így a részvénytársaság összlétszáma megközelíti a 300 főt. Számításaink szerint 17 településen mintegy 100 ezer lakost számláló vonzáskörzettel rendelkeznek.

És, mint Mészáros Zoltán fogalmazott, lehet, hogy a bővítési folyamatnak még nincs vége.

L. J.


<<< Vissza