2016. JANUÁR

 

Info-kommunikációs alapok a Könyvtárban

 ahol az idősebbek is elkezdhetik :)

 

A Szentes Városi Könyvtárban a számítás-technikai végzettséget adó ECDL tanfolyamok mellett a számítógépek elterjedése óta szerveznek alapozó tanfolyamokat, elsősorban idősebb érdeklődők számára.

A jelenlegi akkreditált képzési programjuk bevezető modulját a sok éves képzési tapasztalat és a gyakorlati igények alapján úgy állították össze, hogy önmagában is jól használható ismereteket adjon.

 

A hat délután előzetes témáihoz, illetve a további részletekért

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 01. 31.


 

Iluska néni 90. születésnapja

 

2016. január 30-án Buzás Istvánnét Epres sori otthonában köszöntötte Szirbik Imre polgármester 90. születésnapja alkalmából.

Iluska néni családja körében ünnepelte e jeles napot. Két gyermeke, négy unokája és négy dédunokája született, akik szeretettel gondolnak a mamára.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 30.


 

A Paletta Alkotókör kiállítása a könyvtárban

 

A Paletta Alkotókör 2007. februárjában alakult, a szerveződést amatőr – s talán most már helyesebben szólva, profi – festők alkotják. A csoport azzal a céllal jött létre, hogy mindenki legjobb tudása, tehetsége szerint fejlődjön, alkosson.  

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 29.


 

A Vizsolyi Biblia 425 éve

 

A Vizsolyi Biblia 425 éve címmel országosan is kuriózumnak számító kiállítás nyílt a múzeumban Koszta József Múzeumban. A hazánkat bejárt vándorkiállítás, a Samodai József Zuglói Helytörténeti Műhely tárlata, olyan helyi kincsekkel gazdagodott a Kurca-parti városban, amelyeket ritkán van lehetősége az érdeklődőknek egy helyen megtekinteni.  

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 29.


 

A szentesi testület "csütörtököt" mondott!

 

2016. január 29-én több témában hoztak határozatokat a szentesi önkormányzati képviselői. Ezek közül az egyik arról szólt, hogy ebben az évben melyik napon tartsák az önkormányzati testületi üléseket.

Az indítvány két változatot tartalmazott, mely szerint a hónap végi utolsó pénteket 11.00 órai kezdéssel vagy a hónap végi csütörtök 14.00 órai kezdéssel legyen.

Kovács János indítványára a testület a közalkalmazottak munkarendjébe jobban beilleszthető 11.00 órai kezdéssel és a csütörtöki napot választották, így igaz "csütörtököt" mondtak, de mégsem mondtak csütörtököt! :-) 

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 29.


 

Hetedik olimpiájára készül Cseuz László

a 72 éves tornatanár

Mindegyikre biciklivel megy, 5000 kilométer alá nem adja

 

Az orvosi vizsgálatokon már túl van - írja az index.hu kerékagy blogja -, munkája mellett így aktívan készülhet újabb nagy útjára Cseuz László. A 72 éves egykori testnevelő tanár Barcelona óta egyetlen nyári olimpiát sem hagyott ki, és júliusban Rióba is elindul. Ez lesz a hetedik olimpia, ahova biciklivel megy, Dél-Amerika pedig az ötödik kontinens, ahol tekerni fog. A favelláktól még ő is tart, de féltették már eleget. Azt mondja, innen is egyben hazajön majd. 

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 29.


 

Aktualitásokról

 

Farkas Sándor térségünk országgyűlési képviselője tartott sajtótájékoztatót 2016. január 28-án, melyen összefoglalta a jelentősebb kormányzati intézkedéseket. Így hallhattunk az otthon teremtő családi támogatásról (CSOK), a növekedő családi adókedvezményről (kétgyermekesek esetén), a sertéshús áfájának 5%-ra csökkenésről, migráns helyzetről.

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 29.


 

Hirdesd az Igét!

a Diakóniai szolgálat napja

 

Hirdesd az Igét! program keretein belül a Diakóniai szolgálat napja kapcsán egyházmegyei napra kerül sor Szentesen. A nap díszvendége Dr. Fekete Károly a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke lesz, aki ezen minőségében most először látogat el városunkba.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 29.


 

Klasszikusok gitáron és fuvolán

Az év első komolyzenei hangversenye

 

2016. január 28-án a Zene-Világ-Zene hangversenysorozat ez évi első koncertjén érdekes találkozásnak lehetünk tanúi a szentesi Hangversenyközpontban. Bálint János és Csáki András személyében olyan muzsikusokat köszönthettünk, akik már álltak e színpadon, és kiérdemelték a közönség szimpátiáját és elismerését.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 29.


 

Felkavaró előadás a könyvtárban

 Élet a misszióban - Szentesi katonák külföldi szolgálata

 

Kollár László törzszászlós, a 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki ezred vezénylő zászlósa az EUFOR misszióról tartott előadást 2016. január 27-én a városi könyvtárban.

Tito halála után Jugoszlávia felbomlásához vezetett. Egy erős vezető tartotta össze ezt az államot, mely felbomlása után etnikai tisztogatások folytak. Kollár László a történelmi előzmények ismertetése után magáról a háborúról, amely akár 10 napos volt, akár több, annak szörnyűségeit mutatta be.

Egy fontos tévhitet is cáfolt, mely során sokan azt hitték, hogy mindazt a szörnyűséget, amelyet akkoriban elkövettek, azt katonák tették volna. Fanatikus milicista csapatok voltak azok, akik a legnagyobb pusztítást végezték (Srebrenica-i vérengzés), így több tízezer emberéletet követeltek az akkori harcok.

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 29.


 

Sára néni 95. születésnapja

 

Csernus-Lukács Péterné Sára néni 2016. január 27-én ünnepelte családja körében Szentesen a Nagyhegyi városrészben található Gilize András utcában 95. születésnapját.

A város nevében Dr. Demeter Attila alpolgármester Hevesi-Tulipán Edit és Sipos Antal önkormányzati képviselők köszöntötték, majd adták át Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő emléklapját.

A legmeghatóbb pillanat volt amikor Sára néni kezében tartotta ükunokáját a hét hetes Mirát.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 27.


 

Lim-Lom bábelőadás a Kiss Bálint Református Iskolában az országos televíziókban

Kék Bolygó ökomagazin - sugárzási időpontok

 

2016. január 12-én a Gyűjtsvelem Utazó Iskolaprogram keretében két előadást tekinthettek meg a Kiss Bálint Református Általános Iskola alsó és felső tagozatos diákjai.

Az MTVA Kék Bolygó műsora forgatott a rendezvényen és az elkészült film megtekinthető az alábbi időpontban:

SZERDA (január 27.)

9:50 DUNA WORLD (ism.)

CSÜTÖRTÖK (január 28.)

13:20 DUNA WORLD (ism.)

HÉTFŐ (február 1.)

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 26.


 

20. éves az IFOR magyar műszaki kontingens

Konferencia Szentesen - jelentkezést várják

 

Idén lesz húsz esztendeje, hogy megalakult az IFOR magyar műszaki kontingens. A jubileum alkalmából találkozót szerveznek Szentesen, ahol a téma autentikus szakértői visszatekintő és aktuális elemzésekkel, a szervezők pedig színes programokkal várják az érdeklődőket.

 

Hazánk még a NATO-csatlakozásra várt, amikor 1994-ben máris felkérés érkezett a szervezet részéről: Magyarország vegyen részt a Bosznia-Hercegovinában elindult béketeremtési folyamatban. A Daytoni Béke megvalósítását célzó műveletben a magyar féltől elsősorban műszaki alegységekre volt szükség, így jött létre a Magyar Műszaki Kontingens, amely missziós szolgálatát 1996 februárjában kezdte meg a délszláv térségben.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 26.


 

Február havi programok a könyvtárban

 

Összeállt a Városi Könyvtár február havi programja, melyet az alábbi plakát foglal össze! Jó böngészést és kellemes kikapcsolódást kívánunk hozzá!

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 26.


 

Wellness napokat nyerhet a Karneválon!

Munkahelyi, baráti csapatok is jelentkezhetnek a mókás jelmezes felvonulásra

 

Íme a felhívás:

Sok szeretettel várjuk munkahelyek, baráti társaságok, civil szervezetek jelentkezését is, a délutáni felvonulásra, ahol díszvendégeink értékes nyereményekkel jutalmazzák a jelentkezőket.

Jelentkezni lehet: Művelődési Központban Rácz Angélánál (elérhetősége: 63/314-211, 30/430-1971, e-mail: kultura@szentes.hu )

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 25.


 

Kultúra napi flashmob a Kossuth téren

(videóval)

 

Himnusz "villámcsődület" volt a Kossuth téren 2016. január 22-én, amikor ünnepeljük nemzeti himnuszunk (nemzeti imádságunk) születésének évfordulóját. Kölcsey Ferenc 193 évvel ezelőtt, ezen a napon készült el legjelentősebb művével, amelyet Erkel Ferenc 1844-ben zenésített meg. A Himnusz 1903-ban vált törvényileg is a magyar nemzet himnuszává.

Január 22-én pénteken az Önkormányzat és a Kiss Bálint Református Általános Iskola közös szervezésében emlékeztek erre az eseményre, melyre várták az iskolák tanulóit és közintézmények dolgozóit.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 23.


 

Pólyáné Téli Éva a magyar szenior úszás ÖRÖKÖS BAJNOKA lett

 

A hétvégi szenior úszóversenyen vehette át azt az emléklapot, mely által a Magyar Szenior Úszószövetség  a magyar szenior úszás ÖRÖKÖS BAJNOKA címet adományozza Pólyáné Téli Évának, aki a szövetség nyilvántartása szerint 180 bajnoki címet ért el 22 naptári évben! Gratulálunk!

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 23.


 

A világ legrangosabb főzőversenyén szentesi alapanyagok

 

A Bocuse d’Or a legrangosabb gasztronómiai verseny a világon. A kétévente Lyonban rendezett verseny bemutatkozási lehetőség a legtehetségesebb szakácsok számára, ahol 24 ország képviselői mérik össze tudásukat, a szigorú szabályok között lebonyolított versenyen a nemzetközi zsűri, és a felfokozott hangulatú közönség előtt.

Ha ezeket számba vesszük, mindenki a helyi zöldségekre vagy baromfitermékekre gondolna először, de nem így van. Lassan szentesikumként kell gondolnunk a Pillár István által fémjelzett ehető virágokra, melyek városunkat fogják képviselni a rangos versenyen, ahol a magyar csapat sikerét segítik.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 22.


 

Tanári hangverseny a Magyar Kultúra Napja tiszteletére

(videóval)

 

A város évek óta Tanári Hangversennyel ünnepli meg a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában a Magyar Kultúra Napját. Így történt ez most is 2016. január 22-én, amikor az iskola tanárai adtak hangversenyt az ünnep alkalmából.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 22.


 

Hétvégi műsorváltozás a moziban!

 

Figyelem! Műsorváltozás a Szentesi Mozi hétvégi műsorában!

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 22.


 

Rendőrkézen a szentesi szoborrongálók

 

A bejelentéstől számított két napon belül elfogták a szentesi rendőrök azt a két helyi fiatal férfit, akik megrongálták a Kossuth téren található „napernyős lány” szobrát.

Szentes Város Önkormányzata feljelentése alapján rongálás vétségének és garázdaság vétségének gyanúja miatt kezdeményezett büntetőeljárást ismeretlen tettesek ellen a Szentesi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2016. január 19-én.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 22.


 

Rettegj elkövető!

 

Feljelentés alapján rendőrségi helyszínelés volt a Kossuth téren található Napernyős lány szobornál. Sok-sok nyomot rögzítettek és DNS mintát is vettek a szoborról, melyet a hétvégén megrongáltak. Ha nem önként jelentkezik az illető és a rendőrség akad a nyomára lehet, hogy súlyosabb büntetéssel ússza meg a hétvégi szórakozást, így érdemes átgondolnia a jelentkezés tényét. Ha voltak szemtanúk, akkor előbb vagy utóbb biztosan kiderül, hogy ki tette!

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 21.


 

A HOLNAP VÁROSÁÉRT DÍJ - SZENTESNEK

A Zöld városáért - kategóriában díjazták városunkat

 

A City Hungary Program része a 2013-ban alapított "A Holnap városáért díj" melynek ünnepélyes díjátadójára 2016. január 21-én, Budapesten, a Pest Megye Önkormányzat dísztermében került sor.

Szentes a "Zöld városáért" kategóriában pályázott - tudtuk meg Torday Henriettától az önkormányzat turisztikai és idegenforgalmi referensétől. A kategóriának szakmai anyagát Baloghné Berezvai Csilla főkertésszel együtt készítették, melyet a független szakmai bizottság kiemelkedőnek tartott és A Holnap városáért díjjal jutalmazta.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 21.


 

Új szponzor a szentesi vízilabdában

 

A Szerencsejáték Rt. 7 millió forinttal száll be a szentesi felnőtt vízilabda támogatásába 2016. január 1-június 30-ig terjedő időszakra tudtuk meg Bujdosó Tamástól a Szentesi Vízilabdaklub elnökhelyettesétől. Lukács Dénes beszámolt az aktuális változásokról a férfi csapatunknál, mely a második legfiatalabb társaság a bajnokságban. Maklári Ádám távozik a csapattól, de az átigazolási időszak csak most lesz majd, de nem várnak új játékost. Sérülések nehezítik a munkát, így reális esély a 9-12- hely, de remélik hogy az új szponzor adta lehetőségeket a jövőre tudják fordítani.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 20.


 

Himnusz "villámcsődület" a Kossuth téren

Felhívás Szentes város közoktatási intézményeinek!

 

Kedves Kollégák és Diákok!

Január 22-én ünnepeljük nemzeti himnuszunk (nemzeti imádságunk) születésének évfordulóját.

Kölcsey Ferenc 193 évvel ezelőtt, ezen a napon készült el legjelentősebb művével, amelyet Erkel Ferenc 1844-ben zenésített meg.

A Himnusz 1903-ban vált törvényileg is a magyar nemzet himnuszává.

 

Felkérünk minden diákot és nevelőt, hogy csatlakozzanak hozzánk!

Január 22-én pénteken mindannyian emlékezzünk közösen erre az eseményre azzal, hogy 9.00 órai kezdettel a Kossuth téren elmondjuk a teljes verset, és közösen elénekeljük nemzeti himnuszunkat!

 

Várjuk az iskolák képviselőit erre a rendezvényre!

 

A Kiss Bálint Református Általános Iskola nevelőtestülete és diákjai

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 18.


 

Az utcán feküdt

Fedél nélküli férfit helyeztek biztonságba a szentesi rendőrök.

 

Szentesen, a Baross úton járőröző rendőrök a régi MÁV szállás előtt figyeltek fel egy padon fekvő személyre 2016. január 18-án 0 órakor. A fedél nélküli férfi a rendőröknek elmondta, hogy idős korára, illetve a fájós lábára tekintettel, nem tudott továbbsétálni, ezért feküdt le az utcán. Azt is elmondta az egyenruhásoknak, hogy nagyon fázik és szeretne valahol felmelegedni. A járőrök a náluk lévő takaróval betakarták a férfit, majd biztonsági intézkedés keretében melegedőhelyre szállították.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 18.


 

A Vizsolyi Biblia 425 éve

 

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a 2016. január 26-án 16.30 órakor nyíló "A Vizsolyi Biblia 425 éve" című időszaki kiállítás megnyitójára a Koszta József Múzeumba.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 18.


 

BIBLIAI JÖVENDÖLÉSEK AZ ISZLÁMRÓL

Teltházas előadás a könyvtárban

 

Hogyan jött létre csaknem 1400 évvel ezelőtt Mohamed vallása a Jelenések könyve 9. fejezete szerint? Mi a muszlim és keresztény felfogás közötti különbség? Élhet-e ma félelem és gyűlölet nélkül a keresztény? Miről tudunk többet: a muzulmán vagy a keresztény életvitelről? Lehet-e Krisztust követni a 21. században? Ezekere a kérdésekre kaptunk választ Dr Reisinger János, irodalomtörténésztől, a MTA-kandidátusától 2016. január 12-én a Szentes Városi Könyvtárban.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 18.


 

No comment!

Már megint megrongálták a napernyős szobrot

 

Újra letörték Szentesen a Napernyős lány szobor napernyőjét. Azért adjuk közre, hogy hátha látta valaki, hogy ki tette! Nem mehetünk el szó nélkül az ilyen esetek mellett! Ön mit tenne az elkövetővel?

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 16.


 

10 éves az Addiktológia Gondozó és Drogambulancia

 

2005. június 2-án nyitották meg a Dr. Bugyi István Kórház Rendelőintézetének új részlegét, a drogambulanciát. Immáron 10 esztendeje teszi szépen csendben dolgát. Erre emlékeztek a 2016. január 16-án megtartott szakmai konferencián a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 16.


 

A Magyar Kultúra Napja Szentesen

 

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében a Művelődési és Ifjúsági Házban a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendeznek programsorozatot:

2016. január 21. (csütörtök) 19 óra A II. világháború magyar írók remekműveiben válogatás Örkény István, Radnóti Miklós, Szerb Antal, Karinthy Ferenc, Szabó Dezső alkotásaiból - Előadó: Poszter György

2016. január 22. (péntek) 9 és 10.30 óra „Karinthy örök"címmel rendhagyó irodalomóra a Szabad Ötletek Színházának előadásában

2016. január 22. (péntek) 14 óra Vers és prózamondó nemzetkőzi fesztivál óvodás korosztály

2016. január 23. (szombat) 9 óra Vers és prózamondó nemzetközi fesztivál általános iskolás korosztály

A rendezvényeken való részvétel díjtalan!

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 14.


 

Öltöző mizéria

Nagyobb a füstje, mint a lángja (40 perces videóval)

 

Nem is olyan régen egy közösségi portálon elindult olvasói levél verte ki sokaknál a biztosítékot, így volt mit kérdezni Márton Máriától a Szentesi Üdülőközpont vezetőjétől a 2016. január 14-én megtartott sajtótájékoztatón.

Aki elmondta, hogy sajnos a most folyó munkálatokat sokan sokféleképpen élik meg, de ha olyan alaptalan vádak hangoznak el, amelyek nagyon nem fedik a valóságot, akkor tisztába kell tenni az ügyet.

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 14.


 

Klasszikusok gitáron és fuvolán

 

A Zene-Világ-Zene hangversenysorozat következő koncertjén érdekes találkozásnak lehetnek tanúi, akik ellátogatnak a szentesi Hangversenyközpontba 2016. január 28-án csütörtökön este 7 órára.

Bálint János és Csáki András személyében olyan muzsikusokat köszönthetünk, akik már álltak e színpadon, és kiérdemelték a közönség szimpátiáját és elismerését.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 14.


 

Szentesi siker az Implom helyesírási versenyen

 

2016. január 13-án, Szentesen a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Boros Sámuel Szakközépiskolája és Szakiskolája immár 25. alkalommal adott otthont az Implom József helyesírási verseny regionális döntőjének. Ezen a megmérettetésen Csongrád megye gimnáziumainak, szakközépiskoláinak, szakiskoláinak tanulói adtak számot helyesírási tudásukról.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 13.


 

Tanári hangverseny

a Magyar Kultúra Napja tiszteletére

 

A Magyar Kultúra Napja tiszteletére 2015. január 22-én tanári hangversenyt rendeznek a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában.

Évek óta hagyomány Szentesen, hogy a Magyar Kultúra napjáról a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola a hangversenytermében rendezett ünnepi koncerttel emlékezik meg.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 13.


 

Imre bácsi 90 éves

 

A 90 éves Orosz Imrét köszöntötte születésnapja alkalmából Szűrszabó N. Imre utcai otthonában Dr. Demeter Attila alpolgármester. A szépkorú urat 2016. január 12-én látogatta meg családja körében alpolgármester úr, és Szentes lakóinak üdvözlete mellett átadta Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt emléklapot.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 12.


 

Művészeti verseny Szentesen

 

Magyar táj, magyar ecsettel címmel rendez országos képzőművészeti versenyt a szentesi Szivárvány művészeti iskola.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 12.


 

Csendes megemlékezés hősök és áldozatok emlékére

 

A II. világháború legnagyobb magyar tragédiájáról, a doni áttörés 73. évfordulójáról emlékeztek meg 2016. január 12-én Szentesen.

Az áttörés évfordulóján az előző évekhez hasonlóan csendes megemlékezésre és mécses gyújtásra várták a város vezetői, a Volt Hadifoglyok Bajtársi Szövetsége a fegyveres testületek a megemlékezőket a Kurca parton a Széchenyi-liget bejáratánál található II. világháborús emlékműhöz.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 12.


 

Csak egy nap! - mindenből CSAK EGY!

Ingyenes esküvői show!

 

"Csak egy ... " címmel esküvői show műsorra várják az érdeklődőket a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermébe. A 2016. január 16-án szombaton megrendezésre kerülő esküvői bemutatón csak egy esküvői szalon, csak egy fodrász, csak egy sminkes, csak egy zenekar, csak egy virágüzlet és egy esküvői fényképész mutatkozik be immáron negyedik alkalommal. A rendezvényre a belépés INGYENES!

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 12.


 

XV. Télbúcsúztató Karnevál - 2016. február 20!

Egy nap, tele programokkal!

 

2016. január 11-én megtartott sajtótájékoztatón harangozták be először az idei télbúcsúztató karnevál részleteit. Szirbik Imre polgármester elmondta, hogy ebben az évben egy napos lesz a karnevál. Február 20-án reggel 9 órától kezdődik a "Huncut Karnevál" a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban.

A megszokott program szerint zajlik majd, így elsőként az óvodás csoportok, majd az általános iskolák alsó- és felső tagozatosainak műsorait láthatjuk a színpadon. Természetesen a Pom-Pom Együttes is műsort ad a legkisebbeknek.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 12.


 

2015. évi Mobilitási Hét tapasztalatai és sikerei

 

2016. január 8-án az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap szentesi tapasztalatairól számoltak be a szervezők a Pano Sport Pub-ban.

Az elmúlt év szeptemberéden megtartott rendezvény szervezése országosan is sikert ért el, tudtuk meg Mészáros Imre, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium osztályvezetőjétől, mert Veres Irén főszervező, Szentes sportreferense a" legjobb szervező díjat" kapta a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 11.


 

I. REGIONÁLIS DOBÓATLÉTA TALÁLKOZÓ SZENTESEN

 

A MAXIMUS SE (Maximus Atlétikai Utánpótlásnevelő Sportegyesület) 2016. január 9-én rendezte meg az I. Regionális Dobóatléta találkozót, melyen az előző évi sporteredményeket elismeréssel jutalmazták.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 11.


 

KEREK 10 - Foltvarrók kiállítása

 

KEREK 10 - címmel nyílik meg foltvarró kiállítás 2016. január 9-én a Tokácsli Galériában. Minden érdeklődőt szeretettel várnak erre az érdekes és a iparművészet oltárán is foltot hagyó darabokkal.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 08.


 

Szentes legnagyobb tv-jének műsora

Íme a Szentesi Mozi januári műsora!

 

Íme a legfrissebb januári moziműsor! Jó böngészést, jó mozizást!

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 07.


 

Kerékpár tulajdonosát keresik a rendőrök

 

A Szentesi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 06050/475/2015. bűnügyi számon lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy fiatalkorú szentesi lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2015. június 27-én Szentesen, az Arany János utcán igazoltatták a járőrök a fiatalkorút, aki egy Teneriffe Heidemann, 26-os női duplavázas, kék-zöld színű, váltós kerékpárral közlekedett. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a biciklit a lány a szentesi Apponyi téren, az Árpád Szövetkezet Irodaházzal szembeni lakóépület elől hozta el.

 

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 07.


 

Megvan a nap hőse!

(videó is rögzítette!)

 

Nem biztos, hogy jó szó a címben olvasható "hős" szó arra a cselekedetre, melyet kamerával rögzítettünk, mert egyszerűen csak egy normális emberi cselekedet történt Szentesen a Kiss Zsigmond utcán a Kurca híd utáni (előtti) emelkedőn (lejtőn), de ezt döntse el Ön.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 07.


 

 

Aki több volt, mint restaurátor

In memoriam Vígh László (1957-2016)

 

2016. január 4-én elhunyt Víg László szobrász, keramikus, Balázsy Ágnes-díjas restaurátor, fotós, a Koszta József Múzeum művész-szilikátrestaurátora.

 

A múzeumi tárgyak festmények, szobrok, restau-rálása mellett, ami a munkáját jelentette, a fő művészeti területe a kerámiaművesség és a grafika volt. Szobrai, kisplasztikái kerámiából és bronzból készültek. A realista művészeti irányzat híve volt. Köz- és magángyűjteményekben több mint 500 alkotása található.

 

Szobrásznak készült, végül restaurátor lett, de soha nem adta fel művészi ambícióit. Szentesen és a környék emlékhelyein számos művészeti alkotás -  festmény, dombormű, szobor, épületdísz - őrzi a keze nyomát.

 

A szentesi múzeum néprajzi gyűjteménye utóbbi harminc évi gyarapodásának tárgyait, számos kis- mesterség szerszámait, eszközeit tisztította és konzerválta.

 

2008. április 8-án a 33. Restaurátor Konferencián munkásságát a dr. Balázsy Ágnes tanárnő emlékére alapított díjjal ismerte el a szakma

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 07.


 

VIII. Esküvő kiállítás és vásár

 

Jövődet tervezed? Készülsz a NAGY NAPRA? Íme egy lehetőség, hogy a várva várt napot még emlékezetesebbé tedd! 2016. február 7-én a Megyeháza emeletén Téged, Titeket, Önt és Önöket várja az immáron nyolcadik alkalommal megrendezendő Esküvő kiállítás és vásár.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 06.


 

Pálinkó György előadása

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a múzeumba 2016. január 15-én (pénteken) 17 órától Pálinkó György történelem tanár előadás sorozatának 3., befejező részére, mely kapcsolódik a Nézőpontok - Térhatású fényképek a Nagy Háborúról c. kiállításunkhoz. Címe: "A hadi menetrend" - élet a hátországban

Koszta József Múzeum Szentes, Kossuth tér 1.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 06.


 

BIBLIAI JÖVENDÖLÉSEK AZ ISZLÁMRÓL

 

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves barátait 2016. január 12-én (kedden) 18.00 órára a szentesi városi könyvtárba, ahol BIBLIAI JÖVENDÖLÉSEK AZ ISZLÁMRÓL címmel tart előadást Dr. Reisinger János irodalomtörténész, MTA-kandidátusa.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 06.


 

Lezajlott a szentesi gazdasági konferencia sorozat első alkalma

 

A Tripla V konferencia első állomásán, a Szentesi Városházán sorakoztatta fel a sikeres vállalkozáshoz szükséges szakterületeket. Az export lehetőségektől kezdve a projektek világától a marketing, illetve cégvezetői gondolkozásmód, mind górcső alá kerültek a konferencián.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 06.


 

Bálint János fuvolaművész és Csáki András gitárművész hangversenye

Zene-Világ-Zene - 2016. január 28. (csütörtök) 19 óra

 

Tv-spot: https://www.youtube.com/watch?v=TXKRI8lO890 

Jegyár: 1.400 HUF

www.zenevilagzene.hu  info@zenevilagzene.hu

 

Jegyárusító helyek:

Szentesi Lajtha László AMI

Szentes, Kiss Bálint u. 11. tel. +36-30/607-4720

MŰVELŐDÉSI ÉS IFJÚSÁGI HÁZ

Szentes, Tóth József u. 10-14. tel. 63/314-211

BABILON KÖNYVESBOLT

Szentes, Kossuth Lajos u. 11. tel. 63/318-673

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 06.


 

Szauna szeánsz a Szentesi Üdülőközpontban!

 

Szauna szeánsz minden szerdán, szombaton és vasárnap a Szentesi Üdülőközpontban! A szeánszon való részvétel INGYENES Szombatonként hosszabb nyitva tartás, a szauna részleg 21 óráig tart nyitva

 

Kedves Vendégeink!

Amennyiben részt kívánnak venni szauna szeánszainkon, kérjük, előzetesen jelentkezzen fel a Szentesi Üdülőközpont pénztárában!

A szeánszok minimális létszáma 5fő, maximális létszáma 20 fő.

5-7 fő esetén a szeánszok helyszíne a kis finn szauna, 7-20 fő esetén a nagy finn szauna.

A szauna szeánszon fürdő ruha viselete kötelező, továbbá hozzanak magukkal törölközőt és vizet.

Kérjük, tartsák be a szauna etikett szabályait!

Szauna szeánsz választásánál kérjük, vegyék figyelembe a felhasznált anyagok összetételét és saját egészségügyi állapotukat!

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 04.


 

Az első babák köszöntése Szentesen

Szentes és Csongrád is köszöntötte első szülöttét

 

Német Lilien Zoé született a megyénkben másodiknak a szentesi Dr. Bugyi István Kórház újszülött osztályán 3 óra 28 perckor az újesztendőben, viszont Ő az első Szentesen született baba 2016-ban a csongrádi szülők legnagyobb örömére.

Az újév beköszönte után 20 óra 8 percet kellett várnia Kovács Gabriellának és Bán Ödönnek, hogy Emma leányuk úgy gondolja, hogy ha senki nem akart első szentesi babának lennie 2016-ban, akkor Ő bizony megmutatja magát, és beelőz mindenkit.

Az újszülötteket 2016. január 4-én köszöntötte Szirbik Imre polgármester és Chomiak Waldemar az egészségügyi bizottság elnöke valamint Bedő Tamás csongrádi polgármester.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 04.


 

Elhunyt Simonné Vecseri Márta tanárnő

 

Tősgyökeres szentesi család sarjaként született 1950. november 4-én. Felmenői között volt Vecseri Mihály, Szentes 1764–65 közötti főbírája. Apai nagyapja Vecseri Zsigmond (1885-1951) gazdálkodó volt. Édesapja Vecseri László (1921-1986), a fóliás kertészet és az integrált háztáji gazdálkodás szentesi megteremtője, édesanyja Rúzs Molnár Julianna kiskereskedő volt. Férje Simon Tamás kertészmérnök, mezőgazdasági vállalkozó.

 

Isten nyugosztaljon, Márti!

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 04.


 

Egyetlen hosszú hétvége sem lesz a nyáron!

Kiszúrt a 2016-os naptár a dolgozókkal!

 

Munkaszüneti napok 2016-ban, áthelyezett munkanapok, és munkarend: kevesebb hosszú hétvége lesz 2016-ban. Összegyűjtöttük, hogy 2016-ban mely napokra esnek a munkaszüneti napok és az ünnepnapok, illetve a hivatalos munkarend alapján hány áthelyezett munkanapra és hosszú hétvégére lehet számítani.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 04.


 

Boldog új évet kíván az e-Könyvtár Szentes

Új szolgáltatás az új évben a Szentesi Mozaik oldalán

Az új év első munkanapján új szolgáltatással jelentkezik a Szentesi Mozaik.

A tartalom kibővül az e-Könyvtár Szentes digitális helytörténeti gyűjtemény ismertetésével, amelyhez egy új menüpont is vezet.

A Mozaik a későbbiekben időről időre tudósítani fog a Városi Könyvtár helytörténészeinek munkája nyomán épülő gyűjteményről, ezzel is segítve, hogy múltunk itt közzétett értékes dokumentumai minél könnyebben elérhetők legyenek.

 Tipp:  Az e-könyvtárban található értékes helytörténeti anyagok továbbdolgozásra (gyűjtésre) alkalmasak, így főiskolai és egyetemi szakdolgozatok témáinak alapja lehet!!!

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 04.


 

Julika néni 90. születésnapja

 

Fazekas Jánosné Julika nénit köszöntötte 90. születésnapja alkalmából Szirbik Imre polgármester lapistói otthonában. A szépkorú Julika nénit szép számú család köszöntötte december 27-én. Férjével 1945-ben kötött házasságot és 5 gyermekük született. A három fiú és két lány 10 unokával ajándékozta meg a szülőket. A 10 unokának eddig 13 gyermeke, azaz 13 dédunokával gyarapította a családot.

Egy-egy családi összejövetelkor 32-en ülnek az asztal mellé - tudtuk meg látogatásunkkor.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 04.


 

Zenés óévbúcsúztató (videóval)

 

Idén 17. alkalommal rendezték meg az Óév-búcsúztató ünnepi hangversenyt a 2015-ös év utolsó előtti napján a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban. A rendezvényen közreműködött Szentes Város Fúvószenekara, a Bárdos Lajos Vegyeskar, Jövőnkért Néptáncegyüttes, Nagy Johanna és Németh Márton - operaénekes.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 04.


 

Pólós pótszilveszter a strandon

Videóval és víz alatti felvételekkel

 

A Szentesi Vízilabda Klub 2016. január 2-3-án a fedett uszodában tartotta Pólós Pótszilveszterét. A szombat délben kezdődő mérkőzéseken összesen 20 mérkőzést játszott 24 csapat.

 

Vízbe szállt a házigazda klub minden korosztálya az előkészítőktől az OB II-ben szereplő öregfiúkig. Elfogadta a meghívást a Csongrádi Vízilabdaklub utánpótlás és OB-II-es felnőtt csapata valamint a békéscsabai OB-I/B-s csapata. Utóbbiban több volt szentesi pólós is játszik, az edzőjük Kádár József. Érdekes összecsapásokat is láthattunk amikor is koedukált mérkőzésen csapott össze a Valdor Szentes férfi csapat a Hungerit Szentes női csapattal.

Nem csak fotó, de videó is forgott a víz alatt és a víz felett is, amikor több százan kiáltják Bocskai István kérdésére: "Ki a jobb?" - "SZENTES!!!"

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 03.


 

Elkezdődött a pólós pótszilveszter

 

Év végi közös vacsora helyett év eleji pólós pótszilvesztert szervez a Szentesi Vízilabda Klub január 2-3-án a fedett uszodában. A szombat délben kezdődő mérkőzéseken összesen 20 mérkőzést játszik 24 csapat. Bíró Dániel ügyvezető sajtótájékoztatón elmondta, hogy az első mérkőzés január 2-án 13 órakor, az utolsó vasárnap reggel 8 órakor kezdődik.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 02.


 

Felgyújtották a játszótér egyik játékát a Hősök erdejében

 

Valljuk be, hogy nem egy hősies tett, amit információink szerint három fiatal követette el Szentesen a Hősök erdejében található játszótéren. A csúszdához csatlakozó műanyag cső játékelem alá tüzet raktak, amely megolvasztotta a játékot, így több százezer forintnyi kárt okoztak a játszótéren.

Nem tudjuk, hogy mi volt a cél, hogy csak megelégelték a csőben időnként ott éjszakázó hajléktalanokat, de akkor sem ez a jó megoldás. Így most balesetveszélyessé vált a csúszda, és biztos, hogy egy ideig nélkülözni kell a gyermekeknek ezt a játékot.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 02.


 

Megvan az első szentesi baba az újévben!

Emma az első szentesi 2016-ban

 

Az újév beköszönte után 20 óra 8 percet kellett várnia Kovács Gabriellának és Bán Ödönnek, hogy Emma leányuk úgy gondolja, hogy ha senki nem akart első szentesi babának lennie 2016-ban, akkor Ő bizony megmutatja magát, és beelőz mindenkit.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 02.


 

Lilien a szentesi kórház első babája 2016-ban

 

Német Lilien Zoé született a megyénkben másodiknak a szentesi Dr. Bugyi István Kórház újszülött osztályán 3 óra 28 perckor az újesztendőben, viszont Ő az első Szentesen született baba 2016-ban a csongrádi szülők legnagyobb örömére.

 

  Katt a képre! 

Szentes, 2016. 01. 01.


 

 

.