Lim-Lom bábelőadás a Kiss Bálint Református Iskolában az országos televíziókban

Kék Bolygó ökomagazin - sugárzási időpontok

 

 

 

2016. január 12-én a Gyűjtsvelem Utazó Iskolaprogram keretében két előadást tekinthettek meg a Kiss Bálint Református Általános Iskola alsó és felső tagozatos diákjai.

 

 

 

Először a Lim-Lom Mese - Környezetóvó bábos előadás során mesés környezetbe ágyazva beszélgettek a gyerekekkel a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról, tisztázzuk és megmagyarázzuk az ehhez kapcsolódó fogalmak jelentését és jelentőségét. A Lim-Lom Mese az Erdőben játszódik, amely az emberek gondatlan viselkedése miatt, már nem olyan tiszta, mint régen… Itt találkozunk a főhősökkel, a hulladékból készült 120-150cm magas marionette jellegű bábokkal (Papír Robi, Szatyor Aranka, Pityóka Pál, Bádog Andor), akik a Természet körforgásába szeretnének visszatalálni.

 

 

 

A felsősök Sőnfeld Mátyás zeneterapeuta és gyógypedagógus Hulladékból Hangszer előadását hallgathatták meg. Tudomány, környezetvédelem és hangszerismeret egyben! A rendkívül interaktív, érdekes és lendületes előadás során szemléletesen kísérjük végig a hang kialakulását, terjedését és alapvető fizikai tulajdonságait. Végigvették a ritmus-, és dallam hangszerek típusait és azok működési elvét. A kreatív kísérletezésre ösztönözni és átadni egy újfajta környezettudatos szemléletet a cél, hiszen a minket körülvevő hétköznapi hulladékokat merészen újragondolva valóban működő és hasznos hangszerekké tudjuk alakítani!

 

 

 

Az MTVA Kék Bolygó műsora forgatott a rendezvényen és az elkészült film megtekinthető az alábbi időpontban:

 

SZERDA (január 27.)

9:50 DUNA WORLD (ism.)

 

CSÜTÖRTÖK (január 28.)

13:20 DUNA WORLD (ism.)

 

HÉTFŐ (február 1.)

 

Az összeállítás az első sugárzást követően ezen a linken 60 napig megtekinthető, és beágyazható saját webfelületre. http://www.mediaklikk.hu/musor/kek-bolygo-2/  60 nap után pedig a www.nava.hu  oldalon nézhető vissza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2016. 01. 26.

 

.