2015. évi Mobilitási Hét tapasztalatai és sikerei

 

 

 

2016. január 8-án az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap szentesi tapasztalatairól számoltak be a szervezők a Pano Sport Pub-ban.

 

 

 

Az elmúlt év szeptemberéden megtartott rendezvény szervezése országosan is sikert ért el, tudtuk meg Mészáros Imre, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium osztályvezetőjétől, mert Veres Irén főszervező, Szentes sportreferense a" legjobb szervező díjat" kapta a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban.

 

 

 

A 2002 óta minden szeptemberben megrendezett Európai Mobilitási Hét egyre több emberhez juttatja el a környezetbarát és fenntartható közlekedés üzenetét a kontinensen, és azon túl is. A kampányhoz tavaly minden korábbinál több, 182 hazai település csatlakozott. Ezzel Magyarország több mint negyven ország versenyében ismét az előkelő harmadik helyen végzett.

 

 

 

A díjazottak színvonalas és lelkes munkáját a minisztérium az oklevelek mellett kerékpárokkal is jutalmazta.

 

 

 

Szirbik Imre polgármester elmondta, hogy a mobilitásról neki Dósai M. Szilvia jut eszébe, amikor a gátfutáson babakocsit tolva futotta le a fél távot és ez a kép számára szimbólummá vált.

Különös apropója az ide sport- és szabadidős rendezvényeknek, hogy 20 évvel ezelőtt nyerte el a város 1996-ban a Nemzet Sportvárosa címet. Nagyon érdekes lenne, hogy a mostani sportéletet hogyan ítélnék meg az ítészek, de véleményem szerint két évtized múltán újra képes ezt a díjat kiérdemelni Szentes.

 

 

 

Veres Irén főszervező, Szentes sportreferense prezentációjában elevenítette fel a Mobilitás Hét eseményeit, melyet a minisztériumban is bemutatott.

 

 

 

Szabó Zoltán Ferenc önkormányzati képviselő viszont a támogatásával elkészült közlekedésbiztonsági könyvet, adta át Kajtár Róbertnek, hogy a város KRESZ tanulása előtt álló általános iskolásai ebből szerezzenek ismereteket. A Profi Autósiskola anyagilag is támogatta a program sorozat lebonyolítását, valamint hamarosan újra beindul közreműködésükkel a Suli Moped akció.

 

 

 

Szabó István, a Honvéd Rákóczi SE motoros szakosztályának vezetője a fiatalok közlekedésre nevelésének fontosságára hívta fel a figyelmet. Lőrincz Gábor a Honvéd Rákóczi SE elnöke a Szentes- Csongrád (G)átfutás programját értékelte, és beszélt az idei a tervekről.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Képek a rendezvénysorozatból:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2016. 01. 11.

 

 

.