Tanári hangverseny a Magyar Kultúra Napja tiszteletére

(videóval)

 

A város évek óta Tanári Hangversennyel ünnepli meg a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában a Magyar Kultúra Napját. Így történt ez most is 2016. január 22-én, amikor az iskola tanárai adtak hangversenyt az ünnep alkalmából.

 

A vendégeket elsőként Szirbik Imre polgármester és Molnárné Tóth Györgyi a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szentesi Tankerületének vezetője köszöntötte.

Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket - hallhattuk a koncert elején a köszöntőkben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A zeneiskola tanárai Varga Márta, Vágvölgyi Melinda, Szunyogh Gabriella, Mészárosné Suha Csilla, Takács Gabriella, Csiszár György, Nánási Orsolya, Nagy János, Várkonyiné Mihály Erna, Török Sándor és Mihály Béla Francesco Mancini, Charles de Bériot, Beethoven, Bartók, Farkas Ferenc, Rimszkij-Korszakov egy-egy darabját adták elő.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zenei csemege volt, Pintér Bence: Toccata Festiva darabja, melyet a szerző Nagy János orgonaművésznek ajánlott, így a mű ezen a rendezvényen mutatkozott be először. A szerző is jelen volt, valamint ő közreműködött a darab előadásakor.

 

A videó nagy sebességű feltöltését a TNT-TvNetTel Kft. (www.tvnettel.hu) támogatja!

 

 

 

A koncert végén a város oktatási- és művelődési intézményeinek Szirbik Imre polgármester és Kovács János, az önkormányzat Művelődési és Sport Bizottságának elnöke kulturális kiadványokat tartalmazó könyvcsomagokat adott át.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2016. 01. 22.

 

.