A világ legrangosabb főzőversenyén szentesi alapanyagok

 

 

 

A Bocuse d’Or a legrangosabb gasztronómiai verseny a világon. A kétévente Lyonban rendezett verseny bemutatkozási lehetőség a legtehetségesebb szakácsok számára, ahol 24 ország képviselői mérik össze tudásukat, a szigorú szabályok között lebonyolított versenyen a nemzetközi zsűri, és a felfokozott hangulatú közönség előtt.

 

 

 

Ha ezeket számba vesszük, mindenki a helyi zöldségekre vagy baromfitermékekre gondolna először, de nem így van. Lassan szentesikumként kell gondolnunk a Pillár István által fémjelzett ehető virágokra, melyek városunkat fogják képviselni a rangos versenyen, ahol a magyar csapat sikerét segítik.

 

 

 

A városi könyvtárban tartott előadáson megtudhattuk, hogy vannak a hagyományos fűszernövények, melyeket ízesítésként használunk, vannak a salátáknak valók, melyek ízvilága mellett különleges alakjukkal és színükkel gazdagítják a gasztronómia világát és vannak az ehető virágok, melyeknek ízük nem befolyásolják a gasztronómiai ízvilágot de pompás színükkel és formájukkal új világot nyitnak a gasztro-design területén.

 

 

 

Az ehető virágok honlapon számos termék található, de vannak a "dugi virágok", melyek pl. az idén megrendezendő Bocuse d’Or főzőversenyen debütálnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2016. 01. 22.

 

.