XXXVII. évfolyam 4. szám
Vissza a legfrissebb számokhoz

Régi pompájában a Megyeháza
 

2006. január 27.


A Megyeháza felújított épülete. Az ünnepélyes megnyitó napján, január 20-án délután kíváncsi emberek sokasága vette "birtokba" a patinás intézményt.


Bővebben


 

Orbán Viktor helybelieknél
 Kilencgyermekes családon segít a Fidesz

2006. január 27.


Egész napos programot szervezett Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének a párt helyi szervezete kedden, melyek közül kiemelkedik egy hátrányos helyzetű, népes családnál tett látogatása.


Bővebben


 

A pártok már vitatkoznak
 

2006. január 27.


Dr. Dóczi Margit és dr. Gombos András kézfogása

Az SZDSZ helyi szervezete január 26-ára összehívta a parlamenti pártok képviselőit annak érdekében, hogy az általuk összeállított etikai kódexet elfogadtassák.


Bővebben


 

Februárra kész a rendelőintézet
 

2006. január 27.


Február 1-jére elkészülnek a szentesi rendelőintézetben a csőtörés okozta hibák kijavításával. Az épületben hetekkel ezelőtt egy csőtörés miatt eláztak a falak, a gépek, a műszerek és a bútorok. Akkor a balesetveszély elhárításáig, egy hétre bezárták a rendelőintézetet és a kórházi osztályokon látták el a betegeket, de volt olyan szakrendelés is, ahol a közvetlen veszély elhárításáig nem tudták fogadni a pácienseket. A beázás megszüntetése és a megrongálódott épületrészek helyreállítása az ütemterv szerint alakul. Az intézmény igazgatója, dr. Földesi Irén főorvos elmondta: még hátravan a padlóburkolatok cseréje, a festési munkálatok többségével viszont már végeztek a szakiparosok. Az igazgatónő hozzátette azt is, hogy miközben folyt a helyreállítás, megpróbálták enyhíteni a felújítás okozta kényelmetlenséget a szakrendeléseken. Az orvosi eszközök, gépek és bútorok hibáinak a kijavítása még folyamatban van. Az épület beázása négymillió forintos kárt okozott, melyet a biztosító várhatóan megtérít. Az önkormányzat elkészíttette a terveket a több mint harmincéves épület teljes felújítására. Ez a számítások szerint 400 millió forintba kerül, mely összeget pályázati forrásból terveznek előteremteni.

Forrás: Rádió Szentes

 


 

Szólaltasd meg "varázsfuvoládat!"
 Amadeus Mozart!

2006. január 27.


Mikor e kis írásom a kedves olvasó kezébe kerül, az egész ország tele van Wolfgang Amadeus Mozart zenéjével. Csak az nem hallja, aki nem is akarja. Vagy mert nincs hozzá füle, vagy mert - és ez a nagyobb baj! - nincs hozzá szíve. Az évek során igen sok Mozart-muzsikát hallgattam, de igazában a múlt vasárnap jutott el a tudatomig, hogy a felülmúlhatatlan nagy zeneszerzőnek három keresztneve is volt: Johannes Wolfgang Amadeus. Első nevét azért kapta, mert január 27-én, azaz a nagy keresztény szónoknak, Aranyszájú Szent Jánosnak a napján született. Vajon gondoltak-e szülei arra, hogy a kisfiú olyan óriás lesz a zenében, mint volt Aranyszájú Szent János az igehirdetésben? Aligha.


Bővebben


 

Rendkívüli ínség és nyomor
 70 évvel ezelőtt

2006. január 27.


Szentesi kubikosok az 1930-as években

Az elmúlt évben már írtunk arról, hogy az 1935-ös kivételesen rossz gazdasági év válságos helyzetet idézett elő Szentesen. A május végén bekövetkezett fagy, az egész határt letaroló jégverés, majd az utána következő, s az év legnagyobb részében eltartó szárazság évek óta nem látott rossz termést eredményezett.


Bővebben


 

Jégpályát avattak
 Évfordulónaptár 2006

2006. január 27.


165 éve, 1841. január 21-én a szentesi zsidóság kérvényt intézett a városi tanácshoz, amelyben bejelentette, hogy "gyermekeik nevelése és oktatása egy közönséges iskola felállítását kívánván, Absolon János köteles mester házát megvette, kéri a megnevezett ház megvételét helyesíteni". Mivel az 1840: XXIX. tc. értelmében a zsidóknak telekszerzésre nincs joguk, a házvételt a tanács nem hagyta jóvá, a nevezett épület iskolai célra történő használatát azonban engedélyezte.

100 éve, 1906. január 21-én megalakult a Magyarországi Szabómunkások és Munkásnők szentesi csoportja. Elnök Fischer Farkas; a tagok száma 20 fő.


Bővebben


 

Gondolatok
 

2006. január 27.


Akinek kevés öröme van, magára vessen. Ugyanis az öröm nem mindig kívülről támad, hanem belülről. Ne menj el becsukott szemmel és főleg bezárt szívvel az élet apró örömei mellett.

Az erdélyi magyarság Trianon óta nem ért el annyit, mint mostanában a csíkszeredai magyar főkonzulátus megnyitásával. Nem értem, hogy nem fogják fel ennek a jelentőségét azok, akiknek az anyaországban fő ügyük a határon túli magyarság sorsa?

Ritka eset, hogy sokan örülnek annak, hogy valaki meghalt. Wiesenthal halála hírére azok lélegeztek fel, akik a holokauszt elkövetésében részt vettek, csak még nem kerültek kézre. W. dokumentációs listáján 90 ezer ilyen név szerepelt.

Egy SS őrmester, aki annak idején megtudta, hogy W. mit tervez, ezt mondta neki: "a holokausztról elmondhatja az igazságot bárkinek a világon, senki nem hiszi majd el neki. Sőt azt mondják majd róla magáról, hogy megbolondult. Mert hogyan hihetné el valaki azt a szörnyűséget, aki maga nem élte át?"

Minden bűn az bűn, de sokféleképpen lehet vétkezni. Lehet tudatlanságból, tévedésből, meggondolatlanságból, akaratlanul és lehet galádul, aljas indokból, különös kegyetlenségből. És lehet úgy is, ahogy a napokban valaki egy kórházban fekvő beteg albérleti szobájából lopott el mindent. Amikor hírét vettem, csak azért nem betegedtem bele, mert tudom, hogy minden bűn magában hordozza a büntetését is, akkor is, ha nem derül ki. Az elkövető sohasem szabadulhat meg az önvádtól. Lehetsz bármily esze, ne vétkezzél!

Dr. Imre Ernő

 


 

Javuló anyagi háttér
 Hírforrás a Rádió Szentes

2006. január 27.


Ebben a hónapban a szentesi Hajléktalan Szálló tíz lakója költözött ki önálló albérletbe. A változást az tette lehetővé, hogy az intézmény munkatársai sikeresen pályáztak a szakminisztériumnál, és a nyert összegből tudják fedezni az albérlet anyagi kiadásainak a nagyobb részét. A továbbiakban még 15 lakó önálló életvezetését tudják segíteni. A téli krízis feladatok teljes körű ellátására - szintén pályázaton - összesen közel 600 ezer forintot nyertek, amiből mindennap forró teát és reggelit, továbbá ebédet, vacsorát tudnak biztosítani az arra rászorulóknak.

 


 

Fagyveszély
 Hírforrás a Rádió Szentes

2006. január 27.


A Szentes Víz Kft. a nagy hidegre való tekintettel felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy a vízóraakna takarásával védjék a vízmérőt a szétfagyástól.

 


 

Mikor nyit a Tesco?
 Hírforrás a Rádió Szentes

2006. január 27.


Továbbra is bizonytalan a szentesi Tesco áruház megnyitásának időpontja. Míg Makón a napokban adták át a hipermarketet a vásárlóknak, addig a szentesivel kapcsolatban nem is nyilatkoznak a Tesco Global Rt-nél. A helyben felvett dolgozókat továbbra is más települések áruházaiban foglalkoztatják.

 


 

Megbeszélés
 Hírforrás a Rádió Szentes

2006. január 27.


A szívügy klub tagjai február 1-jén, szerdán 16 órakor tartják összejövetelüket a Művelődési és Ifjúsági Házban. Ezen a délutánon az idei programokat és kirándulásokat beszélik meg.

 


 

Országértékelés
 Teltházas fórum Orbán Viktorral

2006. január 27.


Kedden délután egy ember miatt telt meg a városi sportcsarnok: Orbán Viktor, a Fidesz elnöke január 29-i év- és országértékelő beszédének egyik felkészülési állomásaként Szentesen tartott politikai nagygyűlést.


Bővebben


 

Babafigyelő
 

2006. január 27.


Pulzoximéterrel gyarapodott a Dr. Bugyi István Kórház újszülött osztálya. Az ünnepélyes átadáson dr. Tóth Edit orvos-igazgató vette át a készüléket Oláh Gábor, a Provident Pénzügyi Rt. képviselőjétől. Az új készüléket a koraszülöttek megfigyelésére használják, a vér oxigéntelítettségéről és az újszülött pulzusáról ad információt. A pénzügyi rt. nagy hangsúlyt fektet a társadalmi szerepvállalásra, felelős tagja azoknak a közösségeknek, ahol ügyfelei, munkatársai és képviselői élnek.

A csaknem félmillió forintos készülék oly módon figyeli a baba életfunkcióit, hogy sem fájdalmat, sem más kényelmetlenséget nem okoz.

Kép és szöveg: Vidovics Ferenc

 


 

(2.) Az építész
 A Prima Primissima-díjas Csete György

2006. január 27.


A Prima Primissima-díjat Demján Sándor alapította 2003-ban. A VOSZ elnöksége támogatásával létrejött díj legfőbb célja a magyar értelmiség kiemelkedő eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet és kultúra fejlesztésének pártoktól független erősítése. A díjat 2005. december 8-án a szentesi születésű Csete György építész is átvehette.


Bővebben


 

Százharminc éve született Konrad Adenauer
 

2006. január 27.


Churchill szerint "Bismarck óta a legnagyobb német", aki az NSZK-ban 1949-ben tartott első választáson éppen csak győzött, s mégis 14 éven át vezette az országot. Csak 87 évesen sokak ellenére, önként vonult vissza a politikától. Két fő jellemvonása miatt (mélyen hívő katolikus és kemény antikommusta) a szocialista országokban "nem volt jó sajtója".


Bővebben


 

Féltucat metálcsapat az IH-ban
 

2006. január 27.


Folytatódik a kulturális kormányzat által támogatott rockkoncert-sorozat, amelynek keretében január 28-án szombaton, 20 órai kapunyitással, és pontos, 21.30-as kezdéssel nem kevesebb, mint hat metálzenekart lát vendégül a Művelődési és Ifjúsági Ház. A formációk alábbi bemutatása a fellépés várható sorrendjében történik.


Bővebben


 

Egyszer volt, hol nem volt...
 

2006. január 27.


Így kezdődött jó néhány történet a Kiss Bálint Református Általános Iskolában, ahol január 18-án rendezték meg a 10-14 éves korosztály részvételével a területi mese- és prózamondó versenyt.


Bővebben


 

Minden francia szereti a sajtot?
 

2006. január 27.


Erre a kérdésre biztosan mindenki igennel válaszolna.

A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola franciás diákjai azonban könnyen megcáfolhatnák ezt. Január második hetében egy francia anyanyelvű fiatalember érkezett hozzánk. A neve Sébastian. Nos, ő valóban kivételes francia fiatalember, hiszen nem szereti a sajtot.

Sébastian francia anyanyelvet és földrajzot tanít 6-12 éves gyerekeknek. Franciaországban a fiatal tanároknak lehetőségük nyílik három hetet külföldi iskolában tölteni tapasztalatszerzésként. Sébastian húsz ország közül hazánkat választotta külföldi gyakorlatának helyszínéül. Már egy kicsit megismerkedett Szentessel. Kedvenc helyei a városban: a főutca és az uszoda. Legjobban mégis iskolánkat szereti, mert nálunk is tud anyanyelvén beszélni.

A gyerekeket kedvesnek, mosolygósnak, a pedagógusokat együttműködőnek, segítőkésznek tartja. Szerinte a magyar iskolák színvonal nagyon jó. Néhány nap után ő is tartott nekünk órát. Sokat tanulhattunk tőle Franciaország földrajzáról, éghajlatáról, az ott élő emberek szokásairól, ünnepeiről. Sébastian nagyon megszerette Szentest, mert itt azok az emberek is segítőkészek, készségesek, kedvesek voltak vele, akikkel nem tudott társalogni.

Mi is megszerettük őt, kívánunk neki sok-sok vidám tanítási napot és sok-sok mosolygós, szorgalmas tanítványt.

Bugyi Brigitta és Kóczán Balázs
Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola tanulói

 


 

Felszállás után már könnyű
 

2006. január 27.


Egy sokoldalú író járt először városunkban. Szegeden él, írásait naponta olvashatjuk a megyei napilapban. Podmaniczky Szilárd íróval Körtvélyesi László beszélgetett.


Bővebben


 

Tolvajok a lépcsőházban
 

2006. január 27.


Egyre több besurranásos tolvajlásról érkezett bejelentés a szentesi rendőrkapitányságra az elmúlt napokban. A tettesek nyitva hagyott bejárati ajtókon keresztül jutnak be a lépcsőházakba, majd a szintén záratlan lakásokba belépve az előszobákat fosztják ki. Gyakorlatilag néhány másodperc alatt mindent elvisznek, ami mozdítható, így táskák, kabátok, ruhák, iratok mind-mind a besurranók kezére kerültek. Érdemes tehát elővigyázatosabbnak lenni, és bezárni a lakás ajtaját.

A személygépkocsikat is zárni kell, annál is inkább, mert legutóbb táskák és iratok tűntek el a Bajcsy-Zsilinszky és az Akácfa utcában parkoló autókból.

Két szórakozóhelyre is a játékgépekben lévő pénz miatt törtek be ismeretlenek. Fábiánsebestyénben az egyik kávézót, Lapistón pedig egy sörözőt látogattak meg a bűnözők, mindkét helyen felfeszítették a nyerőgépeket, majd távoztak a zsákmánnyal.

H. V.

 


 

Adó-info
 Törőcsik Norbert rovata

2006. január 27.


A lakáscélú hitel


A magánszemély abban az esetben jogosult a lakáscélú hitellel összefüggő adókedvezmény érvényesítésére, ha az általa a lakáscélú kedvezmény alapjául szolgáló - lakáscélú felhasználásra felvett - hitel (hitelek) összege a 15 millió, illetőleg a 10 millió forintot nem haladja (nem haladta) meg. Tehát a törvény nem egy adott hitelszerződés alapján felvett hitelről, hanem a magánszemély által felvett valamennyi olyan hitelről szól. A hitelintézet az adókedvezmény érvényesítéséhez szükséges igazolást hitelszerződésenként adhatja ki. A hitelintézetnek a vizsgálnia kell, hogy a magánszemély által felvett hitelek együttes összege meghaladja a 15 millió forintot. Ha az egy szerződés alapján folyósított kétféle, egyébként adókedvezményre jogosító hitel együttes összege a 10 millió forintot nem haladja meg, akkor az igazoláson a kamattámogatásos és a piaci kamatozású hitelre tekintettel megfizetett "törlesztést" elkülönítetten kell szerepeltetni.


Bővebben


 

Kubikosok
 

2006. január 27.


Az 1800-as években született kubikolással foglalkozó emberek, édesapám is, magukat földmunkát végző vándorló munkásnak, barábelnek nevezték. A segédmunkás megnevezésnek nem örültek.

Lapunk 36. évfolyam 49. számból idézem dr. Imre Ernő írásából: "Szentes a kubikosok hazája volt." Így igaz. Véleményének másik változata: "Nem vitás: az írás, vagy kiejtési mód helyes formája kubikus." A Magyar Helyesírás Szabályaiban kubikos van rögzítve.

Labádi Lajos Vajda Imréről írja: "Alig 18 éves, amikor 1903-ban beállt kubikosnak." A jelzett korszakból sorolhatnám a kubikosokat, így a Magyar testvérek: István, János, Ferenc. Deák Ferenc, Lajos, László, aki 1945-46-ban bandagazdám volt. Ezen az alapon írták munkakönyvembe "kubikos". Az elemi iskolában és azóta tanultam: nem mindent úgy írunk, ahogy mondjuk. Hajdani munkatársaim emlékére fogtam íróeszközt.

Kátai Ferenc

 


 

Tóni bácsi konyhája
 

2006. január 27.


  • Tojás és zöldségkoktél pikáns mártással
  • Vörösboros marhapörkölt tarhonyával
  • Búvár túrós


Bővebben


 

Győzelem és vereség
 

2006. január 27.


Közel egy hónapos szünet után folytatódott a férfi első osztályú vízilabda bajnokság. A Legrand-Szentesi VK csapata két idegenbeli mérkőzést vívott meg, felemás sikerrel.

Az elmúlt szombaton a Neptun VSC vendégeként magabiztos, 17-6-os győzelmet arattak Juhász Zsolték. A mezőny legeredményesebb játékosának Torday Árpád bizonyult, aki négy góllal vette ki részét a sikerből. Szükség is volt erre a győzelemre, hiszen legutóbb tavaly novemberben örülhettek a két pont begyűjtésének a Legrand játékosai. Akkor hazai környezetben a BVSC hajtott fejet a Szentes előtt, most a Neptun tette meg ugyanezt.

Berki András vezetőedző szerint csapata abszolút az elvárásoknak megfelelően állt hozzá a mérkőzésekhez, az első perctől az utolsóig rá-kényszerítették akaratukat vendéglátóikra. A vasárnap esti, Pécs elleni derbi előtt már egy döntetlennel is kiegyezett volna a szentesi vezetőség, ám sajnos mindkét pont a Baranya megyei városban maradt. A 8-6-os vereség Berki András szerint többek között annak is betudható, hogy talán valamivel "hosszabb" kispaddal rendelkeztek a hazaiak. Jelentős különbséget nem érzett a két gárda között a mester, éppen ezért akár a döntetlen is elérhető lehetett volna, ám 6-6 után már csak a pécsiek szereztek gólt. A hazai pálya minden előnyét élvező PVSK-Füszért ellen négy szentesi játékos pontozódott ki, ráadásul az öt (!) páros kiállítás sem a mieinknek kedvezett. Berki András lapunknak elmondta, hogy a vereség ellenére elégedett volt együttesével, játékosai fegyelmezetten, utasításait betartva végig "partiban" voltak ellenfelükkel.

Kisebb szünet következik most a bajnokságban, ezért a két forduló közti majd' két hetet minialapozásra használják fel a Legrandnál. Jövő pénteken a Vasas, másnap pedig a Honvéd-Domino játszik a ligeti uszodában, mit ne mondjunk, nem könnyű sorozat...

A Legrand-Szentes jelenleg a tabella kilencedik helyén áll hat ponttal.

H. V.

 


 

Teremtornák futószalagon
 Női teremlabdarúgás

2006. január 27.


Az NB I-es Szentesi Futsal Klub női csapata három fordulóval az alapszakasz vége előtt, csoportjában a harmadik helyen telel. A legjobb négybe kerüléshez matematikai esély van, de ehhez az kell, hogy az alapszakasz hátra lévő mérkőzéseiből az egyetlen idegenbeli derbin, a Szeged elleni mérkőzésen, legalább három gólos siker, valamint az itthoni kötelező győzelmet begyűjtésék. Az alapszakasz tavaszi folytatása sem lesz sétagalopp. Nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy önhibájukon kívül jó néhány edzés kimaradt. (Az edzés időpontjában más események zajlottak.)

Az elmúlt évet két tornával zárták a Szentesi Futsal Klub tagjai. Először Dunaújvárosban léptek parkettára, ahol nem sikerült a legjobb négybe kerülni. A második megmérettetés, a karácsony előtti napokban a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban rendezett Metalcom-R palánkos tornáján való fellépés volt. Ezt az eseményt a Szentesi Fustal Klub nyerte a Debreceni VSC, illetve a Szeged előtt. Ugyanezen a tornán, a Szentesi Kinizsi megye
I-es női teremlabdarúgó csapata lett a negyedik. A palánkos női torna gólkirálynője a Szentesi Kinizsi játékosa Siha Melinda, a legjobb kapus címet a szintén Kinizsis Magyar Mónika szerezte meg.

Az új évet is teremtornával kezdték a szentesiek. Január elején Gyulán egy hat csapatos megmérettetésen szerepeltek. A Békés megyei fürdővárosban, az Eger mögött, a futsalos nők az ezüstérmet szerezték meg. Ezen a tornán a legjobb mezőnyjátékos címet szintén a szentesi Üveges Katalin érdemelte ki. Az NB I-es női futsal bajnokság tavaszi nyitányán február 5-én, vasárnap 14 órakor a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban a Gyula csapatát látja vendégül a Kurca-parti gárda.

D. V. Z.

 


 

Elszúrták és kiestek
 

2006. január 27.


Sokan már a legjobb négy között tudták a futsal Magyar Kupában a Legrand-Szentes csapatát, ám kellemetlen meglepetésre mégis a Miskolc léphetett a következő körbe. A Szentes az elmúlt heti első mérkőzésen 5-4-re győzött idegenben, éppen ezért már-már formalitásnak tűnt a visszavágó. Sajnos, ezt a labdarúgók is így gondolták, kivéve a miskolciakat, akik hétfőn 6-5-re nyerni tudtak a Dr. Papp László Sportcsarnokban, és idegenben lőtt több góllal futottak tovább. Koncz Zsolt a Legrand játékos-edzője sem leplezte csalódottságát az elvesztett mérkőzés után. A találkozóról úgy vélekedett, hogy gyenge teljesítményt nyújtottak, és ami eddig az erősségük volt, vagyis, hogy csapatként küzdöttek egymásért, most teljes mértékben a háttérbe szorult. Sok volt az egyénieskedés, rengeteg volt a hiba a játékban, ami a dekoncentráltsággal is párosult. Bíró Mihály és Kerepeczky Csaba játékával elégedett volt, Ábel Péter teljesítménye viszont csalódást jelentett Koncz Zsolt számára.

Arra a kérdésre, hogy ő maga miért nem lépett pályára, Koncz azt válaszolta, hogy azoknak is igyekeztek játéklehetőséget biztosítani, akik egy héttel korábban nem léptek pályára. Az ő neve nem is került a jegyzőkönyvbe, így később már - hiába is szeretett volna - már nem tudott segíteni csapatán.
A Legrand-Szentes számára maradt tehát a bajnokság, itt kellene megismételni a remek őszi teljesítményt. Mert ugye azt a kupából való kiesést követően sem felejti senki, hogy a Legrand a harmadik helyen várja a tavaszi, egészen pontosan a február 13-i első idei fordulót. Minden bizonnyal a tavaly pompásan játszó szentesi labdarúgók nem felejtettek el futballozni, és ezt mindjárt a Berettyóújfalu ellen bizonyíthatják majd a közönségnek - hazai pályán.

H. V.

 


 

Hungerit kupa
 

2006. január 27.


A Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban zajló teremlabdarúgó bajnokság 5. játéknapján az alábbi eredmények születtek:

Hungerit II.-Unicum 2:1, Dream Team-Déházi Öregfiúk 1:3, Bundás Liba-Viki Shop 3.3, Boros-Biochip 4:2, MetalCom-R-Csocsesz 4:1, Ecorgan-Foci 2000-Stadion 2:3, Unicum-Bitumen 2:1, Ecorgan-Foci 2000-Felgyő 4:3, Comix–Spitz 1:2, FI-PO-Bitumen 4:2, FNM-Felgyő 4:0, Fiorello-Káosz 0:3, Old Boys- Laver 2000 2:1, Csapat-Rendőrség 1:2, Loki-Narancs 3:2, Lődörgők- Nagymágocs 2:3, Pollák-Rövidzárlat 2:0, Bel. Favágók-Beerdorf 0:2

Az 5. játéknap után a négy csoport állasa a következő:

"A" csoport:
1. Old Boys (15 pont), 2. Spitz (12), 3. Comix (9), 4. Laver 2000 (6), 5. FNM (6), 6. Ecorgan-Foci 2000 (3), 7. Felgyő (3), 8. Stadion (3). Góllövő lista állása: Nana Mihály (Laver 2000), Koncz Zsolt (Old Boys) 6 gól, Katona Attila (Old Boys) 5 gól, Borbás Tamás (Comix), Labádi Gábor (Spitz) 4 gól.

"B" csoport:
1. Viki Shop (13), 2. Loki (10), 3. Boros (9), 4. Csapat (6), 5. Narancs (6), 6. Bundás Liba (5), 7. Biochip (3), 8. Rendőrség (2). Góllövő lista állása: Balla Csaba (Loki) 8 gól, Hidas József (Csapat), Szabó László (Boros) 6 gól, Szabó Attila (Viki Shop) 5 gól.

"C" csoport:
1. Fiorello (13), 2. Hungerit II. (12), 3. FI-PO (10), 4. Unicum (10), 5. MetalCom-R (7), 6. Bitumen (7), 7. Káosz (1), 8. Csocsesz (0). Góllövő lista állása: Kósa Róbert (FI-PO) 6 gól, Tarján Zsolt (FI-PO), Balla Zoltán (Hungerit II.) 5 gól, Gránicz Zoltán (Unicum) 4 gól.

"D" csoport:
1. Pollák (12), 2. Nagymágocs (10), 3. Beerdorf (9), 4. Bel Favágók (9), 5. Dream Team (7), 6. Hungerit I. (4), 7. Rövidzárlat (4), 8. Déházi Öregfiúk (3), 9. Lődörgők (0). Góllövő lista állása: Paczuk Zoltán (Nagymágocs), Török Márk (Pollák), Töröcsik Sándor (Beerdorf) 5 gól, Markovics István (Nagymágocs) 4 gól.

 


 

Pusztai emléktorna
 

2006. január 27.


A Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban rendezték meg a Pusztai László ifjúsági kispályás labdarúgó emléktornát 8 csapat részvételével (Szentesi Kinizsi TE, Sándorfalva SK, Hódmezővásárhelyi FC, Orosházi FC, Makó FC, KUTE, Kiskunfélegyházi TK, Csongrádi TSE). A torna eredménye: 1. Csongrádi TSE, 2. Makó FC, 3. Hódmezővásárhelyi FC, 4. Szentesi Kinizsi TE.

 


 

Az első bál
 

2006. január 27.


A január 21-i dátum bevonul a város történelmébe, mert ezen a napon tartották a megújult konferencia központ első bálját. Este 7 órakor már szép számban gyülekezett a báli közönség, akiket a díszterem bejáratánál egy szál rózsával, Szirbik Imre polgármester és felesége köszöntött.

A programban először a Pavane táncegyüttes előadásában láthattunk történelmi magyar táncokat, majd a Hot Jazz Band játszott múlt század eleji dallamokat. A kellemes hangulat alatt feltálalták a vacsorát, mely előételből, főételből és desszertből állt. A bálozóknak a Hot Jazz Band és a Seress Formáció hajnalig húzta a talpalávalót.

(Kép és szöveg: Vidovics Ferenc)

 


 

Koripálya az iskolaudvaron
 

2006. január 27.


Végre előnyét is érezzük a napok óta tartó mínuszoknak. A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola udvarán a nagy hidegnek köszönhetően idén is elkészült a jégpálya.

Az éjszakai -10 C-fok lehetővé tette, hogy másfél nap alatt vastag jéggé hízzon a kosárlabdapályára kilocsolt víz. A pálya elkészítéséhez tizenötször kellett fellocsolni a terepet ahhoz, hogy kialakuljon a kb. 2 cm-es jégréteg.

Az iskola tanulói így a testnevelésórákat kint töltik a szabadban korcsolyázással. Az iskolának több pár korcsolyája is van, így akár két osztály is korizhat az iskola jegén.

 


 

Családi események
 

2006. január 27.


Született:
Fehér Bertalannak és Kispál Renátának (Vécsey K. u. 16.) Bettina, Kiss Dezső Istvánnak és Czombos Mártának (Csongrád, Délibáb u. 13.) Ádám Dezső nevű gyermeke.

Házasságkötés nem volt.


Elhunyt:
Gránicz Mihály (Sarkadi u. 3/C), Német József (Somogyi B. u. 22/B), Balázs János (Veres P. u. 7/3.), Veres Istvánné Csúros Mária (Csongrád, Gyöngyvirág u. 7-9.), Domokos Mihályné Herczku Ilona (Csongrád, Szent I. u. 23.), Szőrfi Istvánné Blázsik Mária (Csongrád, Bokros 1.).

 


 Vissza a legfrissebb számokhoz