<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2006. január 27.

 
Tojás és zöldségkoktél pikáns mártással

Hozzávalók 4 személyre:
10 db főtt tojás, 30 dkg zöldborsó, só, 4 db paradicsom, 1 cs. petrezselyem.

A mártáshoz:
5 dkg tehéntúró, majonéz, ketchup, reszelt hagyma, tejszín, édesnemes paprika, fehér bors, só.

Elkészítés:
A megpárolt zöldborsót elosztjuk 4 tányérra, ráhelyezzük a félbevágott tojásokat, a nyolcadokra vágott paradicsomokat mellérakjuk, és megpirítjuk az apróra vágott petrezselyemmel. A mártás hozzávalóit (ízlés szerinti arányban) egy tálban, habverővel krémesre keverjük, és megfűszerezzük. A mártást tálalás előtt osztjuk el a tojásokon és a zöldségen.

Vörösboros marhapörkölt tarhonyával


Hozzávalók:
80 dkg marhahús, 25 dkg vöröshagyma, 25 dkg paprika, 25 dkg paradicsom, pirospaprika, 2 dl vörösbor, 25 dkg füstölt szalonna, 25 dkg burgonya, 80 dkg házi tarhonya, zsiradék, köménymag, őrölt bors, só.

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát pirítsuk üvegesre a zsiradékban, majd rátesszük a kockára vágott paradicsomot és a paprikát. Vágjuk kockára a húst és szórjuk a hagymára. Pirospaprikával, őrölt köménnyel, sóval, borssal fűszerezzük, beleöntjük a bort és lefedve puhára főzzük.

Közben kockázzuk fel a szalonnát és pirítsuk meg. Adjuk hozzá a tarhonyát és kissé pirítsuk meg. Öntsük fel vízzel, sózzuk és borsozzuk. Amikor félig megfőtt a tarhonya, tegyük bele a kockára vágott burgonyát, és főzzük készre. Tarhonyára tálaljuk a pörköltet.

Búvár túrós

Hozzávalók a tésztához:
25 dkg liszt, 25 dkg cukor, 2 tojás, 2 cs. vaníliás cukor, 2 kávéskanál szódabikarbóna, 3 evőkanál kakaópor, 1 dl étolaj, 2 kefír.

A töltelékhez:
fél kg túró, 2 tojás, 2 cs. vaníliás cukor, 5 ek. gríz.

Elkészítés:
A tésztához valókat összeállítjuk, és beleöntjük a kivajazott, kilisztezett tepsibe. A töltelékhez való anyagokat összekeverjük, és beleszaggatjuk a tésztába. (Egyenlő távolságba, hogy mikor szeleteljük, minden kockába jusson a töltelékből.) Előmelegített sütőben, 170 C fokon készre sütjük. Jó étvágyat!


<<< Vissza