<<< Vissza

Egyszer volt, hol nem volt...

2006. január 27.

 
Így kezdődött jó néhány történet a Kiss Bálint Református Általános Iskolában, ahol január 18-án rendezték meg a 10-14 éves korosztály részvételével a területi mese- és prózamondó versenyt.

A magyar kultúra napja tiszteletére rendezett irodalmi délutánon közel 30 kisdiák mutatta be azokat a műveket, melyeket a legszebbnek tartott. Nem hiányzott a képzeletbeli palettáról a magyar népmesék kincsestára, de számos történetet lehetett hallani többek között Móra Ferenctől, Móricz Zsigmondtól, Lázár Ervintől, Sütő Andrástól és Nógrádi Gábortól is. Az egyik történeten nevetni lehetett, a másikon meghatottan sírni, de egy biztos: szinte novellánként változott a hallgatóság érzelmi rezdülése.

A bírálók véleménye szerint a jeles alkalomhoz és a gyerekek életkorához illő volt a szövegválasztás, melyet szép szövegejtés, biztos szövegtudás és igényes előadás követett. A zsűrinek igen nehéz dolga volt, amikor értékelnie kellett a gyerekek munkáját.

Az 5-6. osztályosok közül a legkiemelkedőbben az alábbi gyerekek szerepeltek: 1. Mizere Flóra, 2. Bandula Sára (mindketten Koszta isk., felk.: Tóthné Hlavács Mária és Takács Lászlóné), 2. Menyhárt Ildikó (Szent E. isk., felk.: Ráfiné Gáspár Annamária), 3. Hossó Roxana (Klauzál isk., felk.: Boldizsár Józsefné).

A 7-8. osztályosok kevesebben voltak, de teljesítményük dicséretet érdemel. 1. Tóth Tibor (Koszta isk., felk.: Tóthné Hlavács Mária), 2. Sipos Dorina (Klauzál isk., felk.: Karikó-Tóthné Puskás Gabriella), 3. Németh Dorottya (Koszta isk., felk.: Tóthné Hlavács Mária).

A nap végén üres kézzel senki sem távozott, hiszen minden szereplő szép emléklapot, a helyezettek pedig oklevelet és könyvjutalmat kaptak.

Kis-Rácz Antalné
v. munkaközösség-vez.


<<< Vissza