<<< Vissza

Orbán Viktor helybelieknél
Kilencgyermekes családon segít a Fidesz

2006. január 27.

 
Egész napos programot szervezett Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének a párt helyi szervezete kedden, melyek közül kiemelkedik egy hátrányos helyzetű, népes családnál tett látogatása.

Orbán Viktor a délutáni fórum előtt több helyi és környékbeli lakossal találkozott, meghallgatta problémáikat, válaszolt kérdéseikre. Fábiánsebestyénben, disznóvágáson is vendégeskedett, avatott be a kora reggel elkezdődött program részleteibe a Fidesz-elnököt vendégül látó Farkas Sándor országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatóján. A pártelnök ellátogatott egy szentesi kertészhez is, ahol többekkel is beszélgetett az ágazat helyzetéről. Egy hölgykoszorú nagy szeretettel fogadta a Petőfi Cukrászdában Orbán Viktort, aki a családanyák helyzetéről értesülhetett így első kézből az egyik polgári kör meghívásának eleget téve.

A nap krónikájához tartozik még a Vajdatelepen tett látogatás. A Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezete irányította rá a politikusok figyelmét egy rendkívül nehéz körülmények között élő családra. Élettársi viszonyban él egy pár, Nagy István és Luka Katalin, és nevel kilenc gyermeket, hét hónapostól tizenkilenc évesig, egyszoba-konyhás lakásukban. A legszörnyűbb az egészben, hogy az édesanya évekkel ezelőtt részleges agyvérzés következtében jobb oldalára megbénult, emiatt nehezen mozog.

A férfi fuvarozással, egyetlen lovával próbálja a család életéhez szükséges feltételeket megteremteni, ám helyzetükből nem tudnak kilépni. A családfő elmondta, a nehéz boldogulásuk ellenére így, kilenc gyerekkel teljes az életük.

Az elnöki vizit után megfogalmazódott: valahogyan segítsenek a hátrányos helyzetű családon. A Fidesz helyi és országos szervezeteinek összefogásával, de saját erőből is érkezik a segítség, utóbbi - Farkas szerint - anyagi és fizikai értelemben is. A szükségleteket felmérve arra jutottak, van lehetőség egy másik szoba kialakítására, fürdőszobát lehetne teremteni az egyébként kádat is nélkülöző családnak.

Kifestenek, szalagparkettás burkolatot raknak le, hogy teljesülhessenek a legalapvetőbbek. Farkas Sándor ígéretet tett egy emeletes ágy vásárlására is, rendelt egy fatüzeléses, melegvizes boilert is, egy fürdőkáddal együtt ezt is beszerelik hozzájuk, s a Fidesz irodából is odakerül egy számítógép. A gyerekek közül a hatéves Sanyika csillogó szemmel nevezte meg, mi lenne fontos számukra: egy turmixgépnek például nagyon örülnének, hogy édesanyjuk a legkisebb testvérüknek el tudja készíteni az ételt, s ne fakanállal kelljen passzíroznia.

Farkas Sándor elmondta, nem egyszeri segítésről van szó, figyelemmel kísérik a család sorsát. Úgy véli, ezzel minőségi változást tudnak hozni az életükbe.

A fórumról úgy fogalmazott, a helyi szervezet és az itt élők több éves munkáját ismerte el Orbán Viktor a keddi látogatásával, de ez annak is betudható, hogy a volt miniszterelnök érdeklődik a térség problémái iránt.

D. J.


<<< Vissza