Szentesi Élet Fordított - VI. évfolyam - Megjelenik évente

Az Élet a tét
 Vallató világ

2002. december 20.


Választhattunk! Nagy volt a tét, de mit nyertünk? Vallat a való világ. Kétszer is választottunk.
Sokat izgultunk 2002-ben, hogy ki-kivel?!


Bővebben


 

Karácsonyra
 

2002. december 20.


Mottó: "Add fel időben a csomagokat, hogy a Posta még Karácsony előtt el tudja őket veszíteni!"
Karácsonykor a nagymama vízipisztolyt ajándékoz az unokájának. A lánya dühösen fordul a nagyihoz:


Bővebben


 

Illemek helytelen helye
 

2002. december 20.


Sok mindent már megoldottunk, soha nem volt ilyen jó dolgunk. Mostanság Szörényiék jutnak az eszembe. Az Illés zenekar. Nem a fenti képről, a téma adja a felismerést. Megvilágítja az agyat.
Oldottunk, igen.


Bővebben


 

Szentesi Szesz Testvér
 

2002. december 20.


Hála a szentesi kábeltelevízió kódolt adásának, sokan élvezhettük és izgulhattuk végig a Big Brother szentesi változatát, a Szesz Testvér című műsort. Mint ismeretes, Kannás Béla, a Délibáb italüzlet törzsvendége 15 liter kannás bor ellenében december 1-jén O órakor meglepetésszerűen rázárta a kamerákkal teli kocsma ajtaját a bent tartózkodókra. Ezek után az ablakon keresztül közölte a játékszabályokat, melyek szerint a játékosok óránként szavazással döntenek arról, mit isznak a következő körben. (Itt árulunk el egy kulisszatitkot a műsor címével kapcsolatban.


Bővebben


 

Bozóttüzes áltudósítás
 

2002. december 20.


Itt vagyunk. A tudósítás színhelyén. A kép, ami elénk tárul, leírhatatlan. Nem a lustaság mondatja velem, ezt inkább látni kéne.
Holdbéli tájakon járhatunk. Az elmúlás és az újrateremtődés élesen elkülönülő vonalán. Már-már érezni lehet, ahogyan körülvesz bennünket az Élet utolsó lehelete. Mellettünk fölforrósodott a levegő. (Olyannyira, hogy a színes fotón most lángvörösbe borulna minden.) De csak a füst száll a szemünkbe.


Bővebben


 

Szentesi anekdoták
 

2002. december 20.


A mögöttünk hagyott évszázad első felében a hetipiacot (hétfőn és csütörtökön) a Kossuth téren tartották. Ennek a piacnak jellegzetes alakja volt egy bőszoknyás, nagyhangú kofa. Szavajárása: "csak nem ette meg a fene, édes lelkem".
Ennek a kofának a hatósággal valamilyen nézeteltérése támadt. Hogy tisztázza a kérdést, elindult a városházára, egyenesen a polgármesterrel akart beszélni. Az emeletre vezető lépcsőn összetalálkozott egy férfivel. Kérdezi ez a kofától, mi járatban van. Mire az asszonyság elmondja: ilyen s ilyen ügyben a polgármesterrel akar beszélni.


Bővebben


 

23 órás alvás
 

2002. december 20.


Egy új sportággal neveztek néhányan legutóbb a Sportcsarnokban. 23 órás alvással emlékeztek meg a szentesi haladásról a 23 órás sportnapon.


 

Megrázóan takarékos
 Ezt most elpislogjuk

2002. december 20.


Ügyes - mondja az ironizáló magyar.
Nagyon ügyes - pislog a sötétben a szentesi.
Maradjunk az elsőnél. Világosságunk öntudatos szolgáltatója úgy döntött, hogy partnerei érdekében előre összeszedi a pénzt, még azért is, amit majd nem is szolgáltat.


Bővebben


 

Ha rövid a...
 

2002. december 20.


Told meg egy tűzoltóval!


 

Három filmet látunk egyidőben
 A szentesi moziban

2002. december 20.


A szentesi Őze Lajos Filmszínház különleges élményekkel kecsegtető programmal várja a Szilveszter éjszakáján is moziba vágyókat. Este hattól reggel hatig három teremben vetítenek jobbnál jobb filmeket a rajongóknak. A nagyteremben hatkor az Indokolatlan hőség című firenzei kételyfilmet mutatják be. Karel Spolianszky cseh filmrendező alkotása Kaliforniában játszódik, ahol elviselhetetlen hőmérséklet uralkodik. Bill, a negyvenéves teherautósofőr számára az időjárás számtalan kellemetlenséget okoz, s emiatt furcsa gondolatai támadnak.


Bővebben


 

Ez kemény volt!
 

2002. december 20.


Övön alul játszottak


 

Shakespeare Júliája
 Tényfeltáró riport

2002. december 20.


Az éles, rövid csengetés pillanatok alatt szétkuszálja kibontakozó gondolataim fonalát. A hang fejszeként hasít munkálkodó agyamba. És amikor a kitárt ajtóban megpillantom Kokotics magasan fölém tornyosuló alakját, ez a különös érzés csak tovább fokozódik bennem. De hát Kokotics Tóniról tudni kell, hogy mindenkor megér egy misét. Így éjféltájban különösen.


Bővebben


 

A részegség fokozatai
 

2002. december 20.


1.: BÖLCS
Hirtelen szakértője leszel minden témának, ami felvetődhet az egész Univerzumban. Tudod, hogy mindent tudsz, és azt a tudást át akarod adni mindenkinek, aki meghallgat. Ilyenkor mindig IGAZAD van. Természetes, mindenki, akivel beszélsz, TÉVED. Ez érdekes vitához vezet olyan esetekben, amikor mindkét vitapartner BÖLCS....


Bővebben


 

Színtévesztők
 Szegfű illatú narancs

2002. december 20.


Álmodott. Álma előbb csodálatosan szép volt, gyönyörű. Mint a mesékben. Aztán hirtelen valami elrontotta az egészet. Olyannyira, hogy a folytatásban már nem volt semmi öröme. Kész borzalom, amire ébredt. A végét, azt szívesen elfelejtené.
Jobbról álmodott, ami végül balul ütött ki.


Bővebben


 

Így könnyű...
 

2002. december 20.


...sok szép gólt fejelni!


 

Ígéretek mezején
 Vegyes fanyarúság

2002. december 20.


A volt megyeháza épületére több neves politikus tett ígéretet. Mármint hogy azt majdan (nyertes pályázat útján) Szentes felújíthatja magának. Mint például választási kampánya során Medgyessy Péter, akiből, mint tudjuk miniszterelnököt faragott az MSZP-SZDSZ-kormánykoalíció.


Bővebben


 

Szirbik padlót fogott
 

2002. december 20.


Miként arról már beszámoltunk olvasóinknak, Miklós névnapot követő szombat délutánon a szentesi és a csongrádi képviselő-testület válogatott csapata barátságos labdarúgó-mérkőzésen találkozott egymással a Tisza-parti városban. A tudósításból messzemenően kitűnt, bizony az eredmény alakulása nem éppen hízelgő ránk nézve.


Bővebben


 

Nemzeti sörváros
 

2002. december 20.


Méltán mondhatjuk, hogy nemzeti hagyományaink egyik legszebbikét elevenítették fel a szentesi sportuszodában. Már dicső elődeink is jeleskedtek a korsóemelés elnevezésű gyakorlatok szorgalmas művelésében. Nemzetközi összehasonlításban is rangos helyezést értünk el a cseppet sem könnyű sportág versenyében, és akkor még nem szóltunk a mindennapos, szorgos gyakorlásban elért teljesítményekről.


Bővebben


 

Megpályázzuk az olimpiát
 

2002. december 20.


Javaslom, hogy pályázza meg Szentes a 2012-es Nyári Olimpiai Játékok megrendezésének jogát.
Meggyőződésem: jó eséllyel indulnánk a nemes versengésben. Győzzön a jobbik (és a józan ész)! Mit tud többet nyújtani a játékokhoz pl. a lepusztult, túlzsúfolt és füstös New York. Vajon ők tudják-e azt adni, amit Szentes, itt a Kurca két partján.


Bővebben


 

Környezetbarát autómentő
 

2002. december 20.