<<< Vissza

Fordított

Szentesi Élet FordítottNemzeti sörváros
 

2002. december 20.

 
Méltán mondhatjuk, hogy nemzeti hagyományaink egyik legszebbikét elevenítették fel a szentesi sportuszodában. Már dicső elődeink is jeleskedtek a korsóemelés elnevezésű gyakorlatok szorgalmas művelésében. Nemzetközi összehasonlításban is rangos helyezést értünk el a cseppet sem könnyű sportág versenyében, és akkor még nem szóltunk a mindennapos, szorgos gyakorlásban elért teljesítményekről.

A modern kor azonban már most sokkal többet kíván. Évtizedek során megváltozott a régi kupa, majd modern korsó formája lett. Az űrtartalom ma is megfelel a hagyományos fél liternek, de az emelő henger formája sokat korszerűsödött.

Ma még sokan játsszák szárazföldön a népszerű sportot, mintegy csak belülről nedvesítve és erősítve a testüket. A szentesi uszoda lelkes emelői azonban forradalmi újítással lepték meg a sportág rajongóit. Művelt sportolóink jól tudják, hogy minden vízbe mártott test a súlyából annyival többet veszít, mint az általa megivott sör térfogata. A fárasztó tréningsorozatot szárazföldön kezdik a fiúk, majd vizes gyakorlatokkal folytatják az edzést. a súlyemelőknek nem elég csak a kiegyensúlyozott kéz- és torokgyakorlatokra figyelni. Nagyon fontos eleme az edzésnek: nehogy víz alá kerüljön - a súly.

A tervek szerint hamarosan világversenyt rendeznek a megújított szentesi uszodában e különlegesen szép (jó) sportágból.


<<< Vissza