<<< Vissza

Fordított

Szentesi Élet FordítottSzirbik padlót fogott
 

2002. december 20.

 
Miként arról már beszámoltunk olvasóinknak, Miklós névnapot követő szombat délutánon a szentesi és a csongrádi képviselő-testület válogatott csapata barátságos labdarúgó-mérkőzésen találkozott egymással a Tisza-parti városban. A tudósításból messzemenően kitűnt, bizony az eredmény alakulása nem éppen hízelgő ránk nézve.

Mint hallottuk, a jól értesültek előre megjósolták a vereséget. Amire felvetéseiket alapozták, az egytől egyig bejött. Hiszen a csongrádiak mindent bedobtak a győzelem érdekében. Titkosszolgálatuk hada lepte el Szentest. A szomszédoknak az FBI különleges osztaga is besegített. Kémeik a helyhatósági választások óta figyelték képviselőinket. A gyenge pontokat keresték rajtuk. Természetesen a taktikára is kíváncsiak voltak. Előttük nem volt zárt ajtó, áthatolhatatlan bunker. Mint szoktuk volt mondani, még a falnak is füle nőtt.

Csak akkor kapták föl a fejüket, amikor Szirbik Imre a Mikulás-napi önkormányzati ülésen bejelentette: most már jöhet a Reál Madrid! Nem értették, honnan az a fenenagy önbizalom. Valami titkos fegyverre gyanakodtak, olyasmire, amit az ellenfél - mint általában - közvetlenül a meccs előtt dob majd be. Sok idő azonban már nem maradt az elmélkedésre.

Sokaknak úgy tűnt, a Csongrád reszkető lábakkal lép fel a Sághy Mihályról elnevezett középiskola tornacsarnokában. Mindkét csapatban debütáltak új szerzemények is. Ők nem féltek az ütközettől. Úgy voltak vele, több is veszett már a megyeházán. A régiek? Látszatra úgy tűnt, most is betartottak Szentesnek.

A csongrádi Murányi László kapcsolt a leggyorsabban. Igaz, az ő titkos fegyveréről már nem mondható el, hogy újkeletű lenne. A szentesi rohamok közepette bekiabált a küzdőtérre: Szirbikék Szentes-alsót akarnak csinálni Csongrádból! Több se kellett a hazai gárdának. Városszeretetből megrázták magukat. Egy mindenkiért, mindenki a településért! - csaptak egymás tenyerébe a városatyák.

A két polgármester párharcában a kegyelemdöfést 4-3-as csongrádi vezetésnél a hazaiak első embere, Bedő Tamás adta meg Szirbik Imre hálóőrnek, a szentesi városkapu védőjének. Aki - mint a képünk is mutatja - padlóra került amiatt. Elkeseredésében kijelentette: a Reál Madrid ilyetén való elmaradásával Európa sem közelített egy centit sem a Kurca-parti településhez. A zuhanyhíradóban hallottuk, hogy a fájó vereség kivizsgálására ad hoc bizottságot állítottak fel a városházán.


<<< Vissza