<<< Vissza

Fordított

Szentesi Élet FordítottSzentesi Szesz Testvér
 

2002. december 20.

 
Hála a szentesi kábeltelevízió kódolt adásának, sokan élvezhettük és izgulhattuk végig a Big Brother szentesi változatát, a Szesz Testvér című műsort.

Mint ismeretes, Kannás Béla, a Délibáb italüzlet törzsvendége 15 liter kannás bor ellenében december 1-jén O órakor meglepetésszerűen rázárta a kamerákkal teli kocsma ajtaját a bent tartózkodókra. Ezek után az ablakon keresztül közölte a játékszabályokat, melyek szerint a játékosok óránként szavazással döntenek arról, mit isznak a következő körben. (Itt árulunk el egy kulisszatitkot a műsor címével kapcsolatban. Amikor Kannás a Big Brother parancsait akarta bekiabálni az ablakon, a részeg lakók kikérték maguknak, hogy egy ismeretlen külföldi parancsolgasson nekik. Kannás ezután a Nagy Testvér nevében próbálkozott, sikertelenül. A Házban rekedt Nagy Fecó testvérét, Hobbót ugyanis mindannyian utálták meg nem adott tartozásai miatt. Mikor Kannás a szeszt említette, a lakók kezelhetőbbnek tűntek, így döntöttek a Szesz Testvér név mellett.)

A többi szabályt egyébként gyorsan elfelejtették, csak azt jegyezték meg: aki elájul, kiesik, aki a legtovább bírja az italt és a legtöbbet fogyasztja, az lesz a győztes. Micsoda izgalmak! Ki tudná feledni az izgalmas csatákat a pultnál, majd később a raktárban, s végül a városi kórház detoxikálójában?

Emlékezhetünk Bakos Mihályra, becenevén Bagóra, aki elsőként ájult be a tizedik deci rumnál, és Lopósra, azaz Lovász Józsira, aki ugyan jól bírta az italt, de külvilági függő ügyei miatt a rendőrség kíméletlenül kihozta a Délibáb-házból. Harmadikként Nagy Fecó távozott, részegségében teljesen rossz irányba: a futballpálya felé. Felebarátai és hitelezői máig keresik.

Aztán ahogy fogyott a szesz, s fogytak a játékosok is, egyre élesedett a küzdelem és a taktikázás. Rexi Lajos (Rekesz) és ifjabb Gonda (Szeszi) gátőrök például hajnalig verekedve taktikáztak egy régebbi nézeteltérésük miatt, így fő esélyessé Samu Ferenc 46 éves szívtipró és rockermotoros lépett elő, aki magának a Juan becenevet adta. Miután azonban senki nem szólította így, s rajongói sem akadtak, mérgében összetörte félrerakott szeszes palackjait és velük együtt egy kicsit szomjas társai szívét is.

És ekkor lépett győztesként színre Batyu, alias Betyár Gyula 52 éves hegesztő, aki sokáig a raktárban aludt, majd tekintélyes mennyiségű alkoholt fogyasztva, ájulás nélkül bekasszírozta a győztesnek járó 15 ezer forintos italutalványt. A detoxikálóban először mérges ellenfelei keresték fel. Ezután az intenzíven azt nyilatkozta: médiasztár szeretne lenni, amire jó esélye van, hiszen hazai sörgyártók és tömény forgalmazók már élénken érdeklődnek állapota iránt.


<<< Vissza