<<< Vissza

Fordított

Szentesi Élet FordítottHárom filmet látunk egyidőben
A szentesi moziban

2002. december 20.

 
A szentesi Őze Lajos Filmszínház különleges élményekkel kecsegtető programmal várja a Szilveszter éjszakáján is moziba vágyókat. Este hattól reggel hatig három teremben vetítenek jobbnál jobb filmeket a rajongóknak. A nagyteremben hatkor az Indokolatlan hőség című firenzei kételyfilmet mutatják be. Karel Spolianszky cseh filmrendező alkotása Kaliforniában játszódik, ahol elviselhetetlen hőmérséklet uralkodik. Bill, a negyvenéves teherautósofőr számára az időjárás számtalan kellemetlenséget okoz, s emiatt furcsa gondolatai támadnak.

A kamarateremben egymást keresztező három vászonon - idő hiányában - egyszerre vetítik Sven Darambia háromrészes thrillerét. Az első rész címe: A kémek Dániája. A nagysikerű film főhőse Herr Schubber, az érthetetlen okokból Skandináviába utazó svájci lélekgyógyász, akinek felesége és gyermekei már régóta külön élnek tőle. A Schubber utazását vágatlan felvételekkel ábrázoló Darambia a sikerre való tekintettel gyorsan leforgatta a második részt is, A Dánok kémiája címmel. Az új részben Schubber a dán kémikusok szakmai életébe pillant bele, számára is ismeretlen okokból. A befejező részben, az Egy napom a boncasztal mellett-ben Schubber régi álma teljesül, feleségével és gyermekeivel mit sem törődik, s a dán kémikusok szakmai élete sem érdekli már. Darambia ezt a folyamatot a film különleges, az első két résztől elütő címével akarta kifejezni.

Nyolckor a háromdimenziós szemüvegek felvétele után a Halálos borvidék című szlovén rémfilmet láthatják a nézők. A film az alkohol roncsoló hatását mutatja be boldog német turistákon, akik sokáig nem sejtik, hogy nem oda érkeztek, ahová akartak. A film remekül ábrázolja azt a folyamatot, hogyan jutnak el a turisták odáig, hogy ez teljesen mindegy, csak alkoholt lehessen kapni.
Éjfélkor mutatkozik be Harry Gomar venezuelai rendező az Értékítélet hajnala című revüfilmmel. Az elsőfilmes művész alkotása a törzsi szokásoknak, azon belül a különféle bódító füvek mértéktelen szívása következtében fellépő káros hatásoknak állít emléket. Gomar filmje hajnalig tart, a józan ítéletalkotás érdekében szeszes italok fogyasztása tilos. A nézők hétkor kötelező beszélgetésen vitatják meg a látottakat.


<<< Vissza