<<< Vissza

Fordított

Szentesi Élet FordítottMegpályázzuk az olimpiát
 

2002. december 20.

 
Javaslom, hogy pályázza meg Szentes a 2012-es Nyári Olimpiai Játékok megrendezésének jogát.
Meggyőződésem: jó eséllyel indulnánk a nemes versengésben. Győzzön a jobbik (és a józan ész)! Mit tud többet nyújtani a játékokhoz pl. a lepusztult, túlzsúfolt és füstös New York. Vajon ők tudják-e azt adni, amit Szentes, itt a Kurca két partján.

Szentes például Nemzeti Sportváros. az összes olimpiát rendezni akaró település: nem az! Már ennyi is elég lenne a minősítő bizottság meggyőzéséhez, de folytatom!
Szentes város költségvetésnek 11 százalékát a sportra fordítja. Mondjuk New Yorkban azt a sok ezer milliárd dollárt vajon befektetnék-e a nemes versengésbe - és ráadásul minden évben.

Az amerikai nagyvárosban szállodák százait kellene átépíteni, felújítani, a sportolók és vendégek fogadására alkalmassá tenni. Szentesen ez sokkal kisebb probléma. Jó, a Petőfi Szállót (azt az egyet) fel kellene újítani. De azután minden egyszerű. Érkezik 64 ezer vendég, számukra felépítik a szállásokat - olyat, amilyet akarnak, és kész! Semmi bonyodalom, semmi varia: Berekháton, vagy Magyartésen annyi a hely, amennyi csak kell. Vagy itt vannak a sportlétesítmények. Jó, a vízicsúszdázás ma még nem olimpiai sportág! De meddig tart bevezetni?

Vagy az uszoda! Van ahol fedett a medence, van ahol nem. Nálunk: egyik héten így, másikon úgy. Akár fogadásokat is lehetne kötni: az olimpia első hetében lesz fedett az uszoda, vagy a másodikban.

A sporteszközöket összeadnák a szakosztályok. Legfeljebb a szakmunkásképző iskolának vennénk még egy, használt pingpongasztalt.

Vagy ott a minden igényt kielégítő sportcsarnok. Esténként a Hintó szentély árnyékában felléphetne a száztagú cigányzenekar. Ha némi pénzzel beszállna, akkor Csongrádot is bevonhatnánk a világesemény megszervezésébe. Addig még felvetetnénk az olimpiai sportágak körébe a borivóversenyt. Egy számban már biztosan magyar versenyző lenne az első.

Akinek a meggyőző indokok közül még ennyi sem elég, azoknak megrendezzük a polgármesterek kerékpáros vetélkedőjét. Vagy aláírásokat gyűjtünk a szentesi aluljáróban.

Gondolom, teljes mértékben sikerült meggyőzni mindenkit: Magyarországon vagy Szentes rendezi a 2012-es olimpiát, vagy inkább senki !!


<<< Vissza