2015. AUGUSZTUS

 

Műszakilag is átadták a régi-új 50 m-es medencét

 

A mai nappal teljessé vált a medencekínálat a Szentesi Üdülőközpontban: megtörtént a műszaki átadása a felújított 50-es medencének. Elsőként a Hungerit Szentes női vízilabda csapat tesztelhette a megszépült medencét.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 31.


 

WALDORF ÓVODA ÉS ISKOLA KEZDEMÉNYEZÉS SZENTESEN

MEGHÍVÓ

 

Beszélünk a tervekről, célokról és a megvalósításról Aki elhivatott, az most elhívatott :-)

2015. SZEPTEMBER 12. 10.00 ÓRA DÓZSA-HÁZ (SZENTES, CSONGRÁDI ÚT 2.)

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 31.


 

A kialakult helyzet megoldása a Rigó Alajos Iskola és Óvoda körül

Sajtótájékoztató RIGÓ ISKOLA új épületében a volt Kossuth utcai óvodában (videóval)

 

2015. augusztus 31-én sajtótájékoztatót tartott Szirbik Imre polgármester és Tóthné Kecskeméti Katalin, a KLIK hódmezővásárhelyi tankerületi igazgatója a Rigó Alajos Iskola és Óvoda körül kialakult helyzetről.

Elsőként Tóthné elmondta, hogy az intézményben lakott valamennyi gyermek biztonságban tudható, és mindezt hosszabb távon sikerült megoldani.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 31.


 

Gólyatábor a kollégiumban

 

Vannak olyan diákok, akik már beköltöztek a Terney Béla Kollégiumba. A "GÓLYÁK" nyarát augusztus utolsó napjai sok élménnyel gazdagították. Számos színes programmal várta őket a Terney Béla Kollégium. Nagy János orgonaművész a református templomban Bach és francia szerzők műveit szólaltatta meg kizárólag a diákok számára.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 30.


 

Rigó tanévnyitó kedden 8.00 órakor

 

A Rigó Alajos Általános Iskola vezetősége értesíti az intézménybe járó tanulókat és szüleiket, hogy az iskola tanévnyitó ünnepségére 2015. szeptember 1-én, reggel 8 órakor kerül sor a szentesi Kossuth utcai volt óvoda épületében.

 

Köszönet illeti mindazokat, akik az intézmény nehéz helyzetbekerülésekor segítőkezet nyújtottak, és szabad napjaikat hétvégéjüket feláldozva segítettek a költözködésben. Ottjártunkkor a Tejszolg autója végzett és az Alföldvíz is az utolsót fordulta napnyugta előtt. A Tanyagondnokok még egy-egy fordulóval vitték a padokat és íróasztalokat a Kossuth utcai épületbe. Számos cég, civilszervezet, családtagok és barátok áldozták szabadidejüket a költözésre.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 30.


 

Mi lesz a leégett iskola és az iskolások sorsa?

Újra benépesül a Kossuth utcai óvoda épülete

 

A gyermekotthon lakóinak elhelyezéséről  megnyugtató módon sikerült hosszabb távon gondoskodni - mondta Szirbik Imre polgármester kérdésünkre. Az épület állaga sajnos azt mutatja, hogy erre hosszabb távon kell berendezkedni, tehát rövidesen nem lesz visszaköltözés a nevelőotthonos gyerekek számára.

 

A tegnapi egyeztető tárgyalás másik témája volt, hogy a tanévet hogyan sikerül ilyen állapotban elindítani, mert tudni kell, hogy az épület a tanévkezdésre már fel volt készítve, az intézményben található konyha élelmiszerekkel fel volt töltve.

 

Megállapodás született, hogy nem a Damjanich iskolát nyitja meg a város, hanem a Kossuth utcai volt óvoda épületében gondoskodnak 60 gyermek 6 nevelési csoportban való elhelyezéséről. A nyári táboroztatás alatt kiderült, hogy ez az épület a közművek újraindításával ÁNTSZ engedéllyel rendelkezik és gyors megoldás születhet ily módon.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 30.


 

Kárképek a leégett iskolából

 

Mint ismeretes egy 8 éves gyerek okozhatta a tüzet péntek délután a leégett Rigó Alajos Diákotthon udvari hátsóudvari részén.

Másnap visszatértünk a helyszínre, hogy pontos képet adjunk a károkról. A katasztrófavédelem munkatársai végigvezettek a káreset helyszínén és érdekes dolgokra hívták fel a figyelmet.

Valamennyi tűzzáró vasajtó tette a dolgát, így a lépcsőházakban nem keletkezett kár. Az intézmény kazánháza sem sérült meg, mert az a most felújított oldalon helyezkedik el. A beton födémnek köszönhetően az alatta lévő tantermekben sem okozott jelentősebb kárt a tűz, de ez látszik a fotókon is. A tűz a lakóterekbe nem jutott be, mert igazán értékmentő módon dolgoztak a szakemberek. Elkerülhetetlen volt, hogy a víz ne jusson be a folyosókra, aminek csak a laminált padló nem örült.

Az intézmény iskolarészének a tetőszerkezete égett le teljesen. A gyermekotthon feletti tetőszerkezet csak megsérült és kis részen, de a tűz ebbe az irányba való terjedését megakadályozták.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 29.


 

Plusz vetítés és műsorváltozás a Szentesi Moziban!!!

 

Augusztus 30-án, vasárnap

12:30 Irány a bárka! 3D

14:00 Minyonok 3D

 

A Minyonokra minden jegy 850 Ft!

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 28.


 

20 éves a Fuvi Band

(videóval)

 

A Szentesi Szabadtéri Nyári Színház keretében ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját a Fuvi Band! Ez alkalomból meghívták az együttes volt tagjait is egy kis örömzenélésre a Megyeháza udvarára!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 28.


 

8 éves gyerek okozhatta a tüzet

Éjszaka is többször újragyulladt az épület - 300 milliós a kár

 

Pénteken délután leégett a szentesi Rigó Alajos Diákotthon tetőszerkezete. A gyerekek, a pedagógusok lélekjelenlétének köszönhetően, egy percig nem voltak veszélyben.

Különösen nagy kárt okozó rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Szentesi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. augusztus 28-án 15 óra körüli időben a Rigó Alajos Általános Iskola és Gyermekotthon kigyulladt. Az oltást követő tűzvizsgálat szerint szándékos gyújtogatás történt.

A szentesi nyomozók megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével az otthon egyik 8 éves lakója gyanúsítható megalapozottan. A gyermek meghallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. A gyermek életkora miatt nem büntethető.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 28.


 

A lángok!

 

 

Sikerült megszereznünk azt a videót amin látszik, hogy hatalmas lángokkal égett a Rigó Alajos Diákotthon teteje.

Kigyulladt a szentesi Rigó Alajos gyermekotthon pénteken délután 4 óra tájban. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint a lángok a tornaterem tetején lobbantak föl, majd átterjedtek a főépületre. Az intézményben nem sokkal korábban még 24 gyermek és 11 felnőtt volt, de ők a tűz idején a közeli játszótéren tartózkodtak.
Az intézmény 1300 négyzetméteren égett, a szentesi, csongrádi és vásárhelyi tűzoltók mellett Szarvasról és Kunszentmártonból is érkeztek oltani, két létrás kocsira is szükség volt. Fél hatra sikerült körülhatárolni a lángokat, a munka a tetőtérben még izzó felületek oltásával folytatódott. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szakértők bevonásával vizsgáltatja ki a tűz okát.
 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 28.


 

Leégett a Rigó Alajos Gyermekotthon teteje

Lángok csaptak fel a kazánházban

 VIDEÓVAL!

 

 

 

Hatalmas lángokkal égett le a Rigó Alajos Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon Tagintézményének a teteje. 2015. augusztus 28-án 16 óra körül csaptak fel a lángok a gyermekotthon tetején.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 28.


 

Több évtizedes munka elismerése

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a HUNOR COOP Zrt. elnök-vezérigazgatója 

 

Áder János köztársasági elnök megbízásából Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter augusztus 20-a, államalapító Szent István király ünnepe alkalmából Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adott át Mészáros Zoltánnak, a HUNOR COOP Zrt. elnök-vezérigazgatójának több évtizedes kiváló munkája elismeréseként. 

A társaság 22 településen 36 COOP egységet és 2 péküzemet működtet. Mészáros Zoltán tevékenysége során kiemelten fontosnak tartja, hogy szűkebb és tágabb kollektívában is biztosítsa a nyugodt és kiegyensúlyozott munkahelyi légkört. A zrt. és a hozzá tartozó cégcsoport dolgozói létszáma több mint 350 fő.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 28.


 

Hajtsunk együtt a győzelemért!

 

Ezzel a szlogennel hirdetik a Fábiánsebestyénen rendezendő XVI. kettesfogathajtó-világbajnokságot, és Farkas Sándor, a vébé szervezőbizottságának az elnöke is így zárta a szerda kora délutáni sajtótájékoztatót, majd az M1 élőben kapcsolta a helyszínt. 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 27.


 

Teltházas bemutató

Férfi és Nő (videóval)

 

2015. augusztus 26-án 19.00 órai kezdettel a Megyeháza Konferencia és Kulturális Körpont nagytermében telt ház előtt mutatkozott be a SzeVASZ (Szentes Városi Amatőr Színkör) társulat. Előadásukban mókás jeleneteket adtak elő a férfiak és a nők viszonyairól. Igazán fergetegesre sikerült a bemutatkozást, melynek folytatását várják a nézők!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 26.


 

Monokini a szentesi strandon!

 

Sikerült lencsevégre kapnunk az első monokinis napozót a Szentesi Üdülőközpont most megújuló 50-es régi medencéjének partján, ahol szerencsére látványával a hölgy nem akadályozta a most folyó munkát. Sőt, éppen az ellenkező hatást igyekszik erősíteni!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 25.


 

Egészségnap a Vásárhelyi úti Óvodában

 

2015. augusztus 29-én szombat, délelőtt 10 órától várnak minden érdeklődőt Szentesen a Vásárhelyi úti Óvodába, ahol az Egészségfejlesztési Iroda EGÉSZSÉGNAPOT szervez.

 

Az Egészségnapon a következő ingyenes programokon vehetnek részt az érdeklődők: Alapállapot felmérés, amelybe beletartozik: vérnyomásmérés, testzsírmérés, testsúlymérés, koleszterin és vércukor mérés, bőrredő mérés, kérdőívek (stressz, depresszió, nikotin-függés felmérés)

 

A kisgyermekkel érkezőknek kedvez, hogy 10 órától ugrálóvár, majd arcfestés és elsősegély bemutató várja a gyerkőcöket. Csák Petra kutyaterápiás foglalkozása is jó kikapcsolódást nyújt a gyermekeknek, valamint fél 11-től a Tücsök Zenekar koncertezik.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 25.


 

Férfi és Nő

Bemutatkozik a Szentes Városi Amatőr Színkör

 

2015. augusztus 26-án 19.00 órai kezdettel a Megyeháza Konferencia és Kulturális Körpont nagytermében mutatkozik be a SzeVASZ (Szentes Városi Amatőr Színkör) társulata. Az ingyenes előadás további részleteiről a plakátról tájékozódhat!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 25.


 

Szeptember 18-tól megszünteti szentesi ügyfélszolgálatát a Raiffeisen Bank

 

A Raiffeisen Bank a bankszektort érintő változásokhoz, valamint ügyfelei módosuló igényeihez igazodva a jövőben új koncepció szerint nyújt teljes körű pénzügyi szolgáltatást.

Még májusban küldött levelükben előzetesen tájékoztatást kaptunk arról, hogy a Raiffeisen Bank áthelyezi ügyfélkiszolgálását a 6600 Szentes Kossuth Lajos utca 13. alatt található bankfiókjából a 6800 Hódmezővásárhely Kossuth tér 6. alatt található bankfiókjába. Korábbi tájékoztató levelükben foglaltaknak megfelelően, ezúton tájékoztatják az ügyfeleket, az áthelyezés időpontjáról, melynek pontos dátuma: 2015. szeptember 18.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 24.


 

Szentesi Kinizsi-Mórahalom 0-3

Megye I. futballbajnokság 1. forduló

 

Igaz vereséggel kezdődött a Szentesi Kinizsi számára az idei Megye I. futball bajnokság, de a teljesen átalakult csapat tisztes helytállással vívta meg első küzdelmét. A Mórahalom csapatát fogadta hazai környezetben, amely csapat az elmúlt bajnokságban a negyedik helyen végzett, míg mi a 15.-en!

Várható volt a vendég győzelem, de nem adta magát könnyen a Kini! Az első félidőben csak egy gólt sikerült szerezni a Mórahalomnak és a végjáték nem sikerült így 0:3-al zárult a mérkőzés!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 23.


 

Szent István Nap Szentesen

(tűzijáték videóval)

 

2015. augusztus 20-án Szentesen is számos kulturális programmal ünnepelték államalapításunk és az új kenyér ünnepét.

Szentes Város Önkormányzata és a Szentesi Művelődési Központ szervezésében a Művelődési és Ifjúsági Ház Szabadtéri Színpadán este 18.00 órakor lépett fel elsőként a Filmuzikum című műsorával a Márkus Judit Qartet

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 22.


 

Hétfőtől folyamzár lesz a Tiszán

 

A szentesi 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred árvízi katasztrófavédelmi gyakorlatot hajt végre a "TISZA" Többnemzeti Műszaki Zászlóalj keretében, a Tisza- parti gyakorlótéren 2015. augusztus 24- szeptember 05.-ig, valamint folyamzár lesz a Tiszán ezen a szakaszon szeptember 02.-04.-ig 10.00-14.00-ig minden nap.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 22.


 

Ünnepi állománygyűlés és "Új kenyér" áldása Szentesen

 

Augusztus 19.-én tartotta ünnepi állománygyűlését a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred a Damjanich Laktanya legénységi étkezdéjében. A rendezvényt jelenlétével megtisztelte Szirbik Imre, Szentes Város polgármestere és dr. Tóth Flórián, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Szentes Járási Hivatal vezetője.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 21.


 

Szentesi ecsetforgatók kiállítása

 

A szentesi ecsetforgatók egy részének, lelkes kis csapatának szabadtéri kiállítását tekinthették meg a Városi Könyvtár mellett, akik ebben a szomorkás esős időben útra keltek.

A Kapocs Egyesület szervezésében megvalósuló kiállításnak a célja az volt, hogy minél több emberhez eljusson a művészet és ne csak a négy fal közé legyen az szorítva. Ezen a napon 12 ecsetforgató alkotásait tekinthettük meg.

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 20.


 

Állami elismerés szentesi művésztanárnak

Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át Nagy János orgonaművész, karnagy, címzetes igazgató

 

2015. augusztus 19-én, a Pesti Vigadóban állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere augusztus 20-a alkalmából. Itt vehette át a magas színvonalú munkájáért a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozatának elismerését az idén 75. születésnapját ünneplő szentesi díszpolgár Nagy János NAGY JÁNOS, orgonaművész, karnagy, a Szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola címzetes igazgatója.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 19.


 

Közszolgálati dolgozók elismerése

 

Az államalapító Szent István és egyben az új kenyér ünnepe alkalmából adják át hagyományosan Szentesen a Közszolgálati érmeket. A bronz plakettel az önkormányzati intézményekben kiemelkedő közszolgálati munkát végző dolgozók teljesítményét ismeri el a város, a munkahelyi vezető ajánlása alapján.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 19.


 

Holttestet találtak a Kurcában Szentesen

 

A halott férfira 2015 augusztus 19-én szerdán találtak rá az arra járók, majd a holttestet tűzoltók emelték ki a vízből. A helyszíni szemle során sikerült azonosítani a halottat. A Szentesi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit. Mivel bűncselekményre, idegenkezűségre semmi sem utal. 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 19.


 

Elkészült a vízilabda bajnoki és kupasorsolás

Az erősebb 8-asba kerültek a férfiak

 

A Szolnokkal, az Egerrel, a Szegeddel, a Kaposvárral, a BVSC-vel, a Tatabányával és a Miskolccal került egy bajnoki csoportba a Valdor-Szentes. A másik ágon küzd majd az OSC, a Ferencváros, a Honvéd, a Vasas, a Debrecen, az UVSE, a KSI és a Pécs.

 

A Magyar Kupa selejtezőit a tervek szerint október 30-án és november 1-én rendezik. Lukács Dénes csapatának Kaposvárra kell majd utaznia, ahol a házigazdák mellett a Szolnok, a KSI és az YBL lesz az ellenfél.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 17.


 

XIV. Szentesi Lecsófesztivál részletes programja!

A plakát facebook megosztói között értékes nyereményeket sorsolunk ki!

 

Végre felszáll a fehér füst a Szentesi Lecsófesztivál részletes programjáról, melyre a Hunor Coop ZRt. szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt. A lecsó a magyar nyár kihagyhatatlan, és klasszikus fogása, amire mindenkinek megvan a maga tuti receptje. Szeptember első hétvégéjén a Szentesi Lecsófesztivál ideje alatt ezrek lepik el Szentes utcáit, ahol a helyi lecsókészítés rejtelmeibe nyerhetünk betekintést. Hívjuk, várjuk Önt és barátait a XIV. Szentesi Lecsófesztiválra 2015. szeptember 4-5-én, főzze meg Ön a fesztivál legjobb lecsóját.

 

A két nap sztárvendégeiről és a részletes programról a plakát árulkodik!

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 17.


 

Ausztriában is bemutatkozik a Nippon Zengo

Strong Woman show keretében

 

Hamarosan Ausztriában is egy nagyszabású show keretében mutatkozik be a Valdor Nippon Zengo. A bemutatkozás arcaként Susan Blake vagy ahogy a szentesiek ismerik Imre Zsuzsi fémjelzi a programot.

 

2015. szeptember 15-én 17.00 órakor kezdődik a Strong Woman Show Bécsben Tivoli Wien szórakoztató központban (Laaer Wald 30c), melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

A kyokushin karatéra alapuló VALDOR NIPPON ZENGO bemutatja az ERŐS NŐ (STRONG WOMAN) programot melyen Susan Blake mellett több "erős nő" művészek mutatkoznak be, akik élnek és nem adták fel az álmaikat, még ha az út gyakran rögös volt életük során.

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 17.


 

Európai Mobilitási Hét programja Szentesen

 

 

Az Európai Mobilitási Hét az Európai Bizottság által 2000. évtől indított kampány, amely szeptember 16-22. között kerül megrendezésre. A kampány célja, hogy hosszú távon hatással legyen a városi közlekedési problémák megoldására, felhívja Európa polgárainak a figyelmét a helyes közlekedési eszközök megválasztására. Mit jelent ez? Ha tehetjük induljunk munkába, kirándulni, sportolni, ügyeket intézni kerékpárral, gyalog, görkorival, vagy tömegközlekedési eszközökkel.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 17.


 

Menekülteket szállítanak Szentesre?

 Frissítve!

 

Egyre több szóbeszéd indult meg akár közösségi oldalakon, akár a városban, hogy Szentesen több helyen menekülteket engedtek útjukra szállítóik. Így láttak már fehér kisbuszt a Kossuth téren, de külföldiek pancsoltak a tiszai strandon is, eltéveszthetetlen öltözékben! Azért valljuk be nonszensz, hogy még a sétálóutcában is van telepített közterületet figyelő kamera, csak a Kossuth téren nincs!

Legyünk figyelmesek, óvatosak, és ha ilyen emberekkel találkozunk, nem ők a hunyók, hanem akik ide hordják őket. Ezért az információért nagyon hálásak lennének a rendőrök!

Kérdéssel fordultunk a Csongrád Megyei Redőr-főkapitányság sajtóosztályához, és a válaszukat képre kattintva olvashatják el!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 17.


 

Négyet lőve lépett tovább a Szentes

 

2015. augusztus 16-án az átalakult Szentesi Kinizsi csapata 4-1-re múlta felül a megye-egy újoncát az Újszentiván SE-t. Kerepeczki Csaba kiváló játékkal tért vissza a Kurca partjára.

350 néző előtt játszott a (KIS CSAPATOOOOOM!) a Labdarúgó SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa, 1. fordulójában. Az első félidő 10. percében Kerepeczki góljával vezetést szerzett a hazai gárda. A hazaiak szinte lerohanták a bajnokság újoncát, de több gól nem esett a fordulásig.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 17.


 

Hamarosan kész az új "régi" 50-es!

Szentesi Termál-Strandfürdő fejlesztése

 

2014-ben indult el a „SportTourism/ HURO/ 1101/172/ 2.1.3” – pályázatnak köszönhetően a Szentesi Üdülőközpontban a Szabadtéri úszó- és fürdőmedencék felújítása.

Talán a projekt leglátványosabb beruházása a régi 50 m-es medence felújítása. A hosszú előkészítő munka eredményeként nem csak küllemre, hanem gépészetileg is megújul ez a medence.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 16.


 

Újra Szentes!

Ádám Zsolt Szentesről indult, majd Anglia után ÚJRA SZENTES!

 

2015. augusztus 14-én a sajtó nyilvánossága előtt köszöntötte újra városunkban Ádám Zsoltot városunk polgármestere Szirbik Imre. Zsolt évtizedekkel ezelőtt indult el világot látni és szerencsét próbálni. Egy Londonhoz közeli kisvárosban él, dolgozott fogtechnikusként, és szerzett tapasztalatot. Élete úgy alakult, hogy most újra Szentest választotta otthonként, és hazahozta azt a technológiát, mellyel kint dolgozott, így sok-sok szentesinek tud majd a jövőben "hollywoodi" mosolyt varázsolni!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 14.


 

SZENTESI ÚSZÓ a TOP 10-ben!

Pólyáné Téli Éva 10. lett az úszó VB-n

 

2015. augusztus 10-16. között tartják Kazanban a 16. FINA Masters Világbajnokságot. A megmérettetésen szentesi és Csongrád megyei sportolók képviselik térségünket.

Városunkat Pólyáné Téli Éva a szentesi szenior úszóklub vezetője képviselve 100 méteres pillangóúszásban, ahol 1:46.20-al a korosztályában a 10. helyen végzett. Hatalmas küzdelem volt ez az eredmény, mert alig 1 hónap telt el lábtörése óta.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 14.


 

II. Magyartési Falunap

 

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre a Magyartési Falunap, melyre minden érdeklődőt várnak. Lesznek igazán férfias versenyek, melyen még az "anyámasszonykatonája" is elindulhat.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 14.


 

Retro Véradás

 

A Magyar Vöröskereszt Szentesi Területi Szervezete és a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Vérellátó Osztálya idén is megszervezi a már hagyományos RETRO véradását.

Retro véradásra várják a véradókat az országban 2015. augusztus 13-án. Szentesen a sör és a virsli mellett ügyelnek, hogy a környezet is retro legyen.

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 13.


 

Megnyílt a szentesi JYSK

 

Az már biztos, hogy sok párna le lesz cserélve a mai napon városunkban, mert a ma nyíló szentesi JYSK áruház nyitási akciói során már az első órában több mint 200 db párna lelt gazdára. 2015. augusztus 13-án reggel 8.00 órakor 30 méteres sor kígyózott a Csongrádi úton található üzlet előtt. Ha valaki úgy gondolja, hogy nem érdemes most már kilátogatni az új üzlethez, annak eláruljuk, hogy hatalmas készlettel készült az áruház a mai napra.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 13.


 

Nagytőkei Falunap

 

A településen egész napos programokkal várják az érdeklődőket 2015. augusztus 22-én (szombaton).

Többek között sportmérkőzésekkel, versenyekkel, gyermek- és felnőtt színházakkal, főzőversennyel, koncerttel és utcabállal várnak mindenkit.

További részletek a plakáton!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 13.


 

Új rendszer a Szentesi Üdülőközpontnál

 

A Szentesi Üdülőközpont tájékoztatása szerint hosszas várakozás után kezdetét veszi az új beléptető rendszerre való átállás, ezért a következőkre szeretnék felhívni a figyelmet:

- Augusztus 13-tól kizárólag a fürdő új pénztára működik. Az 50 méteres uszoda felől CSAK A SPORTOLÓK léphetnek be!

- A meglévő érvényes bérletek cseréje elkezdődik. Kérnek mindenkit, hogy az érvényes bérletüket hozzák be a fürdő új pénztárába és kicserélik azokat.

- Augusztus 13-tól a bérletváltás és a bankkártyás fizetés átmenetileg nem lehetséges!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 12.


 

Mit szeretnének a Tiszások?

 

2015 augusztus 11-én találkozóra került sor a szentesi tiszai strandon, ahol az üdülőtulajdonosok elmondhatták, hogy miben látják a szentesi Tisza-part jelenét és jövőjét.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 12.


 

Ghymes koncert augusztus 20-án Szentesen

SZENT ISTVÁN NAP PROGRAMJA

 

Augusztus 20-án Szent István Napján a Ghymes együttes koncertjén szórakozhatunk a Művelődési és Ifjúsági Háza szabadtéri színpadán. A nap folyamán több program várja az érdeklődőket, melyről a plakátról tájékozódhatnak. A nap zárásaként tűzijáték lesz a Kurca parton!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 11.


 

Újra gasztro-piac

(képgaléria az előző rendezvényről)

 

2015. augusztus 15-én szombaton újra gasztro-mustrát rendeznek a Művészetek Házában. Mivel hamarosan itt a lecsófesztivál, elsőként itt kóstolhatjuk meg.

A lecsó a magyar nyár kihagyhatatlan, és klasszikus fogása, amire mindenkinek megvan a maga tuti receptje. Annyi biztos, hogy az alábbi négy hozzávaló mindenképpen a lábasba kell, hogy kerüljön: zsiradék, hagyma, paprika, paradicsom. Nem kell ahhoz szakácsnak, de még csak gyakorló háziasszonynak sem lenni, hogy az ember meg legyen győződve arról, hogy övé a tökéletes lecsó elkészítésének titka.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 11.


 

Nemzetközi fúvószenekari találkozó Szentesen

 

2015. augusztus 23-án Nemzetközi fúvószenekari találkozó lesz Szentesen. A Megyeháza KKK szabadtéri színpadán fellép a Kézdivásárhelyi Tanulók Klubja Fúvószenekara és Mazsorett Csoportja, a Mezőhegyes Város Fúvószenekara és Mazsorett Csoportja, a Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar Szegedről és házigazda Szentes Város Fúvószenekara.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 11.


 

Szent István napi hangverseny

 

2015. augusztus 19-én Hangversenyt rendeznek a Szent Anna római katolikus templomban 19.00 órai kezdettel. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 11.


 

Megkezdődik az ivóvíz-hálózatmosatási munka

Íme az ok a sörivásra! :-)

 

Az ALFÖLDVÍZ szakemberei 2015 augusztus 10-től megkezdik a Szentes és Térsége Ivóvízminőség-javító Projekt részeként Szentesen, Magyartésen, Kajánújfalun, Lapistón, Derekegyházon és Tompaháton az ivóvízhálózat mosatási munkálatokat.

A szakemberek a víztermelő kutaktól a települési-vízhálózatok vezetékrendszerén át minden olyan műtárgyat megtisztítanak a teljes szolgáltatási területünkön, amelyeken átfolyik az Önök által felhasznált ivóvíz.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 07.


 

Folyamzár lesz a Tiszán

 

A szentesi 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred árvízi katasztrófavédelmi gyakorlatot hajt végre a "TISZA" Többnemzeti Műszaki Zászlóalj keretében, a Tisza- parti gyakorlótéren 2015. augusztus 24- szeptember 05.-ig, valamint folyamzár lesz a Tiszán ezen a szakaszon szeptember 02.-04.-ig 10.00-14.00-ig minden nap.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 07.


 

Részletek a lecsófesztiválról

A jótékony lecsó! Már lehet jelentkezni! Videó az előző évi rendezvényről!

 

A plakát facebook megosztói között értékes nyereményeket sorsolunk ki!

 

A helyi tradíciókon nyugvó Szentesi Lecsófesztivál 2002-ben kelt életre, s mára a régió egyik legsikeresebb rendezvényévé nőtte ki magát. Az ország számos pontjáról és külföldről is érkeznek a legjobb lecsó címéért harcoló, s a végeredményre kíváncsi, kóstolni vágyó vendégek.

 

A magyar konyha közkedvelt nyári étele a lecsó. Nem csak finom, de az elkészítése is egyszerű, zöldségeket tartalmaz, így valójában az egészséges táplálkozás része lehet, persze sok múlik azon is, hogy hogyan készítik el.

 

Jelen cikkünkben nem a lecsó bélbolyhokra gyakorolt hatását kívánjuk elemezni, hanem a lecsófesztivál JÓTÉKONY HATÁSÁT!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 06.


 

PET PALACKOS NÖVÉNYHÁZ SZENTESEN

Melegház flakonból

 

Elkészült és már csak finomítani (szépíteni) kell a Munkás utcai Nappali Pszichiátriai Ellátásán PET palackokból épült növényházon, melyet Lévainé Bódi Szilvia, a Nappali Pszichiátriai Ellátó egység vezetőjének vezetésével építettek az ellátottak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 06.


 

Erdélyszky Attila Futball Emléktorna

Barátságos mérkőzések a sport szeretetéért

 

2015. augusztus 2-án rendezték meg immáron harmadik alkalommal az Erdélyszky Attila Futball Emléktornát Szentesen, Pusztai László sporttelep műfüves pályáján.

Egy baráti, családias összejövetelen a résztvevők igazán méltó módon emlékeztek egykori barátjuk, sporttársuk Erdélyszky Attila emléke előtt.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 06.


 

Szentesi sikerek a kötélugró Európa-bajnokságon

 Videóval frissítve!

 

 Idar-Obersteinben rendezték az idei kötélugró Európa-bajnokságot, melyen 18 ország 650 versenyzője indult. A magyar csapatot hat kötélugró klubból válogatták össze eredményeik alapján és városunkat a Kiss Bálint Református Általános Iskola kötélugró klubja képviselte.

 Sok-sok éremmel érkeztek haza a fiatalok melyet a Városházán tartott fogadáson ismertettek. A város vezetői köszöntötték a fiatalokat, és jó pihenést kívántak a nyári szünet további részére.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 04.


 

Elkezdődik a Nagyvölgy csatorna takarítása

 

Hamarosan gépekkel és kézi erővel elkezdik a Nagyvölgy csatorna takarítását a Hungerit-től az Autóklub telephelyéig. Ez a munka az aljnövényzettől, a kommunális- és egyéb hulladéktól való mentesítését jelenti.

A munkát igyekeznek a legrövidebb idő alatt elvégezni, ezért nem napi 8 órában fognak dolgozni az érintett területen. Senki ne lepődjön meg ha a kert végében nagy lesz a sürgés-forgás, ahol önkormányzati engedéllyel rendelkező munkások fognak dolgozni.

Ezúton kérik a lakosság szíves türelmét és együttműködését a munkavégzésekkel kapcsolatban és kérik, hogy a munkavégzés során a kutyákat tartsák megkötve, vagy kennelbe zárva.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 04.


 

Augusztus 13-án nyit a JYSK Szentesen!

 

2015. augusztus 13-án reggel 8 órakor nyitja meg Szentesen a Csongrádi út 67. sz. alatt (Park Center) a JYSK új üzletét - tudtuk meg Kovács Gábortól a cég ügyfélszolgálati asszisztensétől.

 

A JYSK ma egy nemzetközi konszern, mely több mint 2.000 üzlettel rendelkezik 34 országban, alkalmazottai száma 17.500. A JYSK célja, hogy mindenkinek egy nagyszerű ajánlatot nyújtson az alvás- és lakáskultúra területén, és a világon mindenütt jelen legyen.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 03.


 

Gyermekbarát lett a szentesi Városháza

Játszunk hivatalosdit?

 

2015. augusztus 3-án adták át a legfiatalabb városlakóknak a szentesi városházán azt a gyermek sarkot, melyet a hivatal dolgozóinak kezdeményezésére, és hozzájárulásukkal alakítottak ki.

Szirbik Imre polgármester a sajtótájékoztatón elmondta, hogy egyre több fiatal anyuka dolgozik a Városháza épületében, és azzal az ötlettel fordultak hozzá, hogy lehetne-e egy gyermeksarkot kialakítani, hogy a várakozás unalmas perceit a gyermekek és családok, így tudják eltölteni.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 03.


 

Pályázati felhívás ügyvezetői állás betöltésére

 

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete (6600 Szentes, Kossuth tér 6.) pályázatot hirdet a létrehozandó, kizárólagos önkormányzati tulajdonú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (továbbiakban: Társaság) ügyvezetői tisztségének betöltésére.

A Társaság tevékenysége:

A Nonprofit Gazdasági Társaság feladata a Szentesi Élet városi hetilap szerkesztése, összeállítása, kiadása és Szentes városában a  reklám tevékenységekkel kapcsolatos feladatok ellátása.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 03.


 

Az anyag üzenete

 

A Szivárvány Alapfokú Művészeti Iskola az innovatív iskolák fejlesztését szolgáló pályázati program második ütemét hajtotta végre (TÁMOP-3.1.4. C-14-2015-0065). A projekt keretében 18 alprogram valósult meg közel 20 millió forint támogatásból, 2 feladat ellátási helyen, Szentesen és Szegeden.

Az oktatásban évtizedes tabukat próbálnak ledöntögetni azzal, hogy új megvilágításba helyezik a képzési folyamatot. Ez azt jelenti, hogy az életszerűség, a gyakorlatiasság irányába mozdultak el.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 08. 01.


 

 

.