Mit szeretnének a Tiszások?

 

 

 

2015 augusztus 11-én találkozóra került sor a szentesi tiszai strandon, ahol az üdülőtulajdonosok elmondhatták, hogy miben látják a szentesi Tisza-part jelenét és jövőjét.

A találkozó apropóját az adta, hogy 88 aláírással – petíciót nyújtottak be a város polgármesterének, melyben kifogásolták a Tiszai strandon keletkezett szemét elszállítási rendjét és módját melyet mi is megtapasztalhattunk a találkozó ideje alatt, mert éppen akkor ürítették a konténer kukákat.

 

 

 

A Városellátó Nonprofit KFT hulladékgazdálkodási csoportvezetője, Kiss Ferenc elmondta, hogy a jövőben zsákos szemétszállítás lesz az üdülők területén, melyből jó tapasztalatokat szereztek a szomszéd településen, Szegváron. Az érintettek válaszul azt kérdezték, hogy ha a rókák, kutyák, macskák szétszedik a zsákokat, akkor azt ki fogja összetakarítani? Mindenesetre, ennek következtében teljesen igazságos lesz a díjfizetés mértéke, mert aki megvásárolja a speciális színű (mintázatú) zsákot, az azzal ki is fizette annak elszállítását.

 

 

 

Problémát jelent az illegális szemétlerakók ügye is. Ezt éjjellátó kamerákkal lehetne figyelni - hangzott el ötletként. Ötletnek jó, de akkor nem ott fogja letenni a szemetét az illető, hanem máshol fogja eldobni azt (ez sajnos a szomorú tapasztalat)!

 

 

 

Az üdülőtulajdonosok elmondták, hogy nem kell nagy összegre gondolni egy-egy ötletükkor, mert van egy-két párszázas fejlesztés is, ami könnyebbé tenné a nyáron kint élő emberek életét.

Nagyon hasznos lenne, ha a szezonra való felkészülés időben megtörténne, vagy pl. a WC ajtaját becsukó gázrugó helyett (amit mindig ellopnak) csak egy egyszerű rugót tennének. A WC higiéniája is hagy némi kívánnivalót!

 

 

 

A partról eltűnt a homok, melyet a kerékpárúthoz használtak fel évekkel ezelőtt, csakhogy a Tisza az egyik évben épít a másikban pedig hord, de sajnos ezt a homokhiányt nem sikerült pótolnia.

 

 

 

A tereprendezésre a képviselői keretéből Rébeli Sz. Tamás adott 100.000 forintot, hogy elvégezzék a szükséges munkát a Városellátó munkásai, valamint homokot is pótoltak.

Továbbá kérés volt a vízpartra való lejutás megkönnyítése, és a honvédséggel való kooperáció, mert a hadgyakorlatok miatt sokszor kell költöztetni a stégeket.

 

 

 

A közvilágítás javítása is elengedhetetlen a területen, mert hétvégeken sokan sötétedéssel távoznak az üdülőterületről a vaksötétben! A fürdőző vendégek jobb kiszolgálása is elengedhetetlen, hogy népszerűbb legyen a strand, de ehhez fontos a vízmélység-jelzés és a figyelmeztető és útbaigazító táblák kihelyezése.

 

 

 

Örvendetes, hogy a strand életéhez több képviselő a pénzügyi keretéből hozzájárul, ennek köszönhetően Szabó Zoltán Ferenc 326 ezer forint támogatásával új pingpong asztal épült és padok kerültek elhelyezésre.

 

 

 

 

 

 

 

Az egyik résztvevő elmondta, hogy az irány jó, csak még nagyobb lendület kellene, hogy újra régi fényében tündököljön a szentesi Tiszai partfürdő. Nem akarunk a Körös-torokkal versenyezni, mert mindegyik fürdőterületnek meg van a varázsa.

 

Szentes, 2015. 08. 12.

 

.