Hajtsunk együtt a győzelemért!

 

 

 

Ezzel a szlogennel hirdetik a Fábiánsebestyénen rendezendő XVI. kettesfogathajtó-világbajnokságot, és Farkas Sándor, a vébé szervezőbizottságának az elnöke is így zárta a szerda kora délutáni sajtótájékoztatót, majd az M1 élőben kapcsolta a helyszínt.

 

 

 

Nagy a felhajtás a 2000-es kistelepülésen, Fábiánsebestyénben, mert itt a lehetőség, hogy a világ megismerje a Csongrád megyei települést, amely szeptember 9-étől 13-áig lesz házigazdája a sporteseménynek.

 

 

 

Farkas Sándor, a szervezőbizottság elnöke elmondta, hogy eddig több mint 70 nevezés érkezett, és még várunk jelentkezést, egészen szeptember 2-áig kitoltuk a lehetőséget, hogy valaki leadja az indulási szándékát. Nagy esemény lesz, mi, szervezők mindent megteszünk, hogy jól sikerüljön a világbajnokság. Hihetetlen összefogás jellemzi az előkészületek, a környező települések rengeteg segítséget nyújtanak, így minden a terv szerint haladhatott. A pálya szebb, korszerűbb lesz, és ami a lényeg, a nézőket szolgálja, hiszen úgy alakítottuk ki a lelátókat, hogy több részt is jól láthassanak.

 

 

 

Hatalmas médiaérdeklődés övezte az eseményt, az M1 élőben kapcsolta a helyszínt, a szervezők nem győztek a mikrofonok elé állni és nyilatkozni.

 

 

 

Jó hír, hogy a Szentest Fábiánsebestyénnel összekötő út elkészült, nem vitás, a jelenlegi legjobb útszakaszon lehet eljutni a vb helyszínére, már csak a festés hiányzik, és akkor tökéletes lesz minden. A pálya is egyre jobb állapotban van. Állnak a lelátók, 5000 néző tud majd ülve szurkolni, és a drukkolás elkél a magyar válogatottnak, amely szeretné az eddig megszerzett érmei számát gyarapítani.

 

 

 

Újak lesznek a maratonhajtás akadályai, többet átépítettek, az egyik vizes akadály pedig igazán különleges lesz, még híd is épült bele. A nyolcból már hét készen áll, de az utolsón is már csak simításokat kell végezni. A környék települései összefogtak, és segítik a fábiáni vébét. Nincs információnk arról, hogy a világon rendeztek-e már ilyen kistelepülésen ilyen jelentős eseményt, de biztos, hogy ebben is egyedülálló lesz a világbajnokság.

 

 

 

Mondok József, a Magyar Lovas-szövetség fogathajtó szakágának elnöke kiemelte, jó látni, hogy mennyit fejlődött és szépült a pálya. A Kinizsi Park munkatársai mindent megtesznek a sikeres rendezésért, és nagyon bízik abban, hogy a magyar fogathajtó-válogatott is kitesz magáért, sok örömet szerez a minden bizonnyal népes szurkolóseregnek. Eddig 10 világeseményt rendeztek hazánkban (vb, Eb), ez lesz a 11. A magyarok 85 érmet gyűjtöttek, ebből 38 volt arany. A sportvezető elárulta, hogy a magyar csapatnak a célja, hogy ez a szám 40-re emelkedjen!

 

 

 

A nézőknek jó hír, hogy az első három nap ingyenes, csak szombaton (3000 forint, 14 éves korig 1000 forint) és vasárnap (2000 forint, a gyerek 1000 forint) kell jegyet vásárolni. Érdemes családi programnak is beiktatni az év sporteseményét, mert az Ízek utcája sok izgalmat rejt, de lesz Lókötő-show, illetve szombaton 19 órától Mága Zoltán hegedű- művész ad koncertet. Természetesen a verseny játssza a főszerepet, és a világklasszis Lázár testvérek mellett megyei fogathajtónak is drukkolhatunk, méghozzá a szegedi Hódi Károlynak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2015. 08. 27.

 

 

.