Menekülteket szállítanak Szentesre?

 

 

A képek illusztrációk!

Egyre több szóbeszéd indult meg akár közösségi oldalakon, akár a városban, hogy Szentesen több helyen menekülteket engedtek útjukra szállítóik. Így láttak már fehér kisbuszt a Kossuth téren, de külföldiek pancsoltak a tiszai strandon is, eltéveszthetetlen öltözékben! Mi is találkoztunk a tiszai strandon egy külföldi csoporttal, csak ők a Körös-torokból ugrottak át fürdeni kerékpárral.

 

Azért valljuk be nonszensz, hogy még a sétálóutcában is van telepített közterületet figyelő kamera, csak a Kossuth téren nincs!

Legyünk figyelmesek, óvatosak, és ha ilyen emberekkel találkozunk, nem ők a hunyók, hanem akik ide hordják őket. Ezért az információért nagyon hálásak lennének a rendőrök!

 

 

 

Utaztatják őket 1,5 óráig a furgonban (mert Szegedtől Budapest annyira van) csakhogy Szentes közelebb, és az 5-ös főutat nagyon figyelik! Így lehetünk egy két menekülthordozó végpontja!

 

Mindenesetre a rend őrei már rendelkeznek információval, így nem a cikkből értesülnek és felkészültek a "fogadásra"!

 

 Frissítés!

 

Kérdéssel fordultunk a Csongrád Megyei Redőr-főkapitányság sajtóosztályához, és dr. Szenti Szabolcs r. őrnagy Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az alábbi tájékoztatást adta:

"A múlt héten valóban igazoltattak külföldieket Szentesen, akik nem illegális bevándorlók voltak, hanem jogszerűen tartózkodtak Magyarország területén."

 

Szentes, 2015. 08. 17.

 

.