8 éves gyerek okozhatta a tüzet

Éjszaka is többször újragyulladt az épület - 300 milliós a kár

 

Pénteken délután leégett a szentesi Rigó Alajos Diákotthon tetőszerkezete. A gyerekek, a pedagógusok lélekjelenlétének köszönhetően, egy percig nem voltak veszélyben.

Különösen nagy kárt okozó rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Szentesi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. augusztus 28-án 15 óra körüli időben a Rigó Alajos Általános Iskola és Gyermekotthon kigyulladt. Az oltást követő tűzvizsgálat szerint szándékos gyújtogatás történt.

A szentesi nyomozók megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével az otthon egyik 8 éves lakója gyanúsítható megalapozottan. A gyermek meghallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. A gyermek életkora miatt nem büntethető. Az épületegyüttesben az elsődleges szakértői vélemény szerint körülbelül 300 millió forintos kár keletkezett.

 

 

 

Az éjszak folyamán több helyen újra parazsallani kezdett az épület, és a helyszínen lévő tűzoltóknak újra akadt munkájuk. Egész este figyelni fogják az épületet, hogy nehogy újra lángra kapjon!

 

 

 

Mindenki találgatja, hogy mi lesz a gyermekotthon lakóinak és az ott tanulók sorsa? Ha jól hallottuk, akkor holnap összeül egy válságstáb, hogy mi tévők legyenek. Volt aki azt mondta, hogy az intézményi hálózatban lesznek szétosztva a gyerekek, volt aki a Damjanich Általános Iskola újranyitását rebesgette, de hamarosan megtudjuk, hogy mi vár a lakókra és a tanulókra.

 

 

 

Az épület leégett részén a padláson számos bútort, iskolai táblát, székeket tároltak. Az mind a tűz martalékává vált. Az iskolai részen még nem tudni mekkora a kár, de a faipari gépek biztos megsínylették az a több köbméter vizet, amit az épület oltásához használtak. Az informatikai cuccokról nem is beszélve.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2015. 08. 28.

 

.