A kialakult helyzet megoldása a Rigó Alajos Iskola és Óvoda körül

Sajtótájékoztató RIGÓ ISKOLA új épületében a volt Kossuth utcai óvodában

(videóval)

 

 

 

2015. augusztus 31-én sajtótájékoztatót tartott Szirbik Imre polgármester és Tóthné Kecskeméti Katalin, a KLIK hódmezővásárhelyi tankerületi igazgatója a Rigó Alajos Iskola és Óvoda körül kialakult helyzetről.

Elsőként Tóthné elmondta, hogy az intézményben lakott valamennyi gyermek biztonságban tudható, és mindezt hosszabb távon sikerült megoldani.

 

 

 

Kérdeztük, hogy ez számok tekintetében mit jelent, melyről nem kívánt nyilatkozni. Nem csak mi, de más sajtó is ezekre a számokra voltak kíváncsiak, de nem kaptunk választ. Akkor vettük a fáradtságot és az iskola honlapján lévő különös közzétételi listát jobban átbogarászva, ezt több személlyel pontosítva közreadjuk, hogy Tóthné is megismerje azokat.

 

 

A videó nagy sebességű feltöltését a TNT-TvNetTel Kft. (www.tvnettel.hu) támogatja!

 

 

 

Az óvodai csoportba 5 fő jár majd ebben a tanévben, akiknek az elhelyezésében a Vitálcenter és Játszóház segít a tanév kezdetén. Egy csoportszobát ajánlottak fel térítésmentesen, ahová a csoport az óvónőkkel mehet. Ha elkészül a részükre kialakított csoportszoba a Kossuth utcai épületben, akkor oda fognak költözni, de náluk nagyon fontos a beszoktatás ideje alatt a nyugalom és a zavartalan körülmény.

 

 

 

6 fő fejlesztőiskolás és 49 fő általános iskolás jár majd még az új épületbe. 37 fő szakiskolás kezdte volna meg az idei tanévet, kiknek elhelyezését más szentesi szakiskolákkal kívánják megoldani.

Fejlesztő nevelés oktatásban 4 fő részesül most a következő tanévben. A 6 lakásotthonban 52 fő volt elhelyezve. Ők azok, akik elhelyezéséről megyehatáron belül és kívül gondoskodtak. Ezen kívül 17 kollégista lakott a leégett épületben, akiknek a napi iskolába járása nem volt lehetséges, így ők kollégiumi elhelyezést kaptak. Most őket a Terney Béla Kollégium fogadta be és ők is beletartoznak a 49 fős iskolai csoportba.

 

 

 

Köszönet illeti mindazokat, akik az intézmény nehéz helyzetbekerülésekor segítőkezet nyújtottak, és szabad napjaikat hétvégéjüket feláldozva segítettek a költözködésben.

 

 

 

Többen kérdezték a fecebook-on, hogy miért nem lehet elhalasztani a következő hétre a tanévkezdést? Úgy hallottuk, hogy kérelmezték a minisztériumtól a tanévkezdés elhalasztását az intézményben, hogy csak szeptember 7-én induljon az oktatás (addig szépen berendezték volna az új épületet), de nem volt elég ok az iskola leégése, hogy ez elhalasztódjon. Így a tanévnyitóra 2015. szeptember 1-én, reggel 8 órakor kerül sor a szentesi Kossuth utcai volt óvoda épületben.

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2015. 08. 31.

 

.