Az anyag üzenete

 

 

 

A Szivárvány Alapfokú Művészeti Iskola az innovatív iskolák fejlesztését szolgáló pályázati program második ütemét hajtotta végre (TÁMOP-3.1.4. C-14-2015-0065). A projekt keretében 18 alprogram valósult meg közel 20 millió forint támogatásból, 2 feladat ellátási helyen, Szentesen és Szegeden.

 

 

 

A pályázati kiírás 100%-ban illeszkedett a művészeti iskola működési koncepciójához, oktatási tevékenységét magasabb szintre emelte.

 

Az oktatásban évtizedes tabukat próbálnak ledöntögetni azzal, hogy új megvilágításba helyezik a képzési folyamatot. Ez azt jelenti, hogy az életszerűség, a gyakorlatiasság irányába mozdultak el.

 

 

 

Az iskola tanárai próbálnak kapaszkodókat adni tanulóik számára az életben, átadni egy horizontális tudást az alaptevékenységük, a művészeti ismeretek oktatásához társítva. Ez az elv érvényesült pl. a nyelvoktatás területén, amikor a tábori foglalkozások során az élményszerűségre törekedve, a nyelv eszközeit a festés, a színek használata játékos kifejezéseivel folytattak társalgást. A pályaorientációs kirándulások az alap tudás mellé a vizuális intelligenciát is hivatottak voltak fejleszteni.

 

Hogyan illeszkedik a gasztronómia egy művészeti iskola tananyagába, és a pályázatba? Az egészséges táplálkozás a természetes élelmiszereken alapul. Az egészséges életmód alapja a természetes élelmiszerek használata, fogyasztása. Feladatuknak tekintik ezen a területen is a szemléletváltozás elősegítését. Itt is sajátos élményelemeket használtak. Az aerobic oktató épp úgy hasznos ismereteket adott át a gyerekeknek, mint pl. a solymász. A sok-sok közreműködő bizonyította, hogy a harmónia megtalálásához szükségük van a fiataloknak az élmény alapú, horizontális tudást nyújtó gyakorlatias ismeretekre. A boldog, talpraesett, művelt gyermekek könnyebben találják meg helyüket az életben, felnőttként.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2015. 08. 01.

 

 

 

 

 

 

 

.