XXXV. évfolyam 42. szám
Vissza a legfrissebb számokhoz

Angol kapcsolat
 

2004. október 22.


Mint már lapunk is beszámolt róla, október 14-én rangos elismerést vehetett át a Hungerit Rt. Budapesten. A minőségbiztosításban, a fejlesztésben végzett munka eredményeként az IIASA-SIBA-díjat . Erről beszélgetünk Magyar József elnök-vezérigazgatóval. Ám előtte frissiben egy másik téma került terítékre. Az élelmiszeripari cég vezetője előző nap tért haza Párizsból, az egyik legnagyobb európai kiállításról. Az eseményen a Hungerit Rt. évek óta részt vesz. Ebben az évben azonban nem jelentek meg saját standdal. Miért? Mit látott, mit tapasztalt – kérdeztük az elnök-vezérigazgatót.


Bővebben


 

Nincs megoldás
Úgy látszik...

2004. október 22.


Nem tekinthettük annak a hazugságok korát. Amikor a forradalmárt ellenforradalmároknak nevezték, az árulót hősnek, a leigázót felszabadítónak, a harcost banditának, a megtorlás borzalmait értő szigorral végrehajtott, emberséges büntetésnek.


Bővebben


 

Centivágás nyilvánosan
Október 25-november 3.

2004. október 22.


Történelmi esemény részese lesz az ország, s ezen belül a város lakossága. Két hét múlva befejeződik a honvédelmi rendszerváltás, és megkezdődik a 21. századnak megfelelő korszaka a honvédelmének: önként jelentkezett szerződésesek veszik át a szakmai szolgálatot a sorkatonáktól.


Bővebben


 

A színjátékos
 

2004. október 22.


Képünkön: Vidovics Ferenc felvételén Őze Gábor tiszteleg apja emlékének.

Őze Lajos színjátékos halálának 20. évfordulója alkalmából megemlékezést tartottak a Bartha János Kertészeti Szakképzőiskolában. A "Mosolygósabb Régióért" egyesület által szervezett eseményen a kiváló művészre Dömsödi Teréz egyesületi elnök, dr. Csikai Miklósné igazgatónő és Bucsány György ny. középiskolai tanár emlékezett. A rendezvényre következő számunkban visszatérünk.

 


 

Egyiptomi általánosságok utazóknak
Becsapnak, ha nem ismerjük az arab számokat

2004. október 22.


Képünkön: Csendőrjárőr "szolgálati járművel".

Egyiptom különleges élményt nyújt minden utazónak, hatalmas és izgalmas ország. Az arab Kelet modern és egyben legrégibb hagyományokra visszatekintő országa. Iszlám arab ország, ahol az öt évezredes ókori műemlékek mellett a kopt keresztények Egyiptoma is sok különlegességet kínál, nem szólva a déli területek fekete-afrikai hatásáról.


Bővebben


 

Ráadásokról
 

2004. október 22.


Már tavaly ilyenkor is írtam arról, hogy 1989. október 23-án, a Magyar Köztársaság kikiáltásának ünnepi eseményét meg akarta zavarni egy bekiáltás: "A Sátán birodalma!" De azt is megállapítottam, hogy akkor ez a hang nem zavarta meg a hangulatot, mert a szabadság-élménynek volt még annyi ereje, hogy ne hallja meg, amit nem akar meghallani. Pedig aztán kiderült, hogy az ünneprontást akaró beszólásnak volt némi igaza, mert kimentek ugyan hazánkból a szovjet csapatok, de beköltöztek a szívekbe a gyűlölködés, a széthúzás, a hazudozás miazmái, azóta is grasszálnak. Vagyis ama hang több volt, mint ráadás. Jövendőmondásnak bizonyult.


Bővebben


 

Repülők és ejtőernyősök
 

2004. október 22.


A Hegedűs László Helyőrségi Klubban a közelmúltban veterán és fiatal repülők és ejtőernyősök, valamint repülőmodellezők és makettezők gyűltek össze szép számban.

Az érdekeltek személyre szóló meghívót kaptak azzal a kiegészítéssel, hogy hozzák el magukkal az érdeklődő ismerőseiket is. A találkozó célja az volt, hogy a helyőrségi klubnál működő Honvédség és Társadalom Baráti Kör kebelében megalakítsák a Repülő és Ejtőernyős Tagozatot. Túri Andrea intézményvezető ismertette a baráti kör célkitűzéseit és feladatait.


Bővebben


 

Gondolatok
 

2004. október 22.


Aki magyar, nem felejti el méltó módon megünnepelni október 23-át: meg kell emlékezni arról, hogy ez a maroknyi kis népünk legjobb fiai fegyveres harcban akarták kivívni hazánk függetlenségét. Az egész világ csodálatát váltottuk ki 1956-ban.

Elgondolkozhatunk azon, hogy Nagy Imre mártíromságára méltó módon emlékezik-e az utókor? Mi a véleményed?


Bővebben


 

Iskolabuszt Magyartésre!
 

2004. október 22.


A térségben munkálkodó magánkertészek érdekében interpellált Farkas Sándor országgyűlési képviselő a Parlamentben. Arról van szó, hogy a gáz alapdíjat minden hónapban fizetniük kell, akkor is, ha azt nem használták. Ez nagymértékben megemeli a kertészkedők költségeit. A honatya méltánytalannak tartja, mint ahogyan a választ is, az elutasítót. A még miniszterként tevékenykedő Csillag István azt mondta: jogosak a díjak. Farkas Sándor szerint viszont nem, hiszen olyan szolgáltatásért kell a kertészeknek fizetni, melyet körülbelül az év három hónapjában vesznek csak igénybe.


Bővebben


 

Államtitkári poszt
 

2004. október 22.


Dr. Gombos András néhány nappal ezelőtt foglalta el a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumban az államtitkári posztot. Ő felügyeli a Vásárhelyi-tervet és az agrár-környezetgazdálkodási területeket, valamint kapcsolatot tart a különböző önkormányzatokkal, a regionális civil és társadalmi szervezetekkel. A szentesi területi főállatorvos elmondta : csak úgy vállalta el a tisztséget, látta annak az esélyét, hogy át tudja vinni a saját elképzeléseit.


Bővebben


 

Mocsári Hibiscus a kertben
 

2004. október 22.


Ha igazi szép növényt szeretnénk jövő nyárra a kertünkbe, akkor most ősszel ültessünk mocsári Hibiscust. A faiskolákban kapható, két méter magasra is megnövő egyedeket egymástól méteres tőtávolságra telepítsük.

Elhelyezésük elsősorban attól függ, hogy melyik fajtáját választjuk, milyen magasra nő, mekkora a virágja.


Bővebben


 

Közös dolgaink...
Szegvár - Szentes

2004. október 22.


A Szentest Hódmezővásárhellyel összekötő műúton közlekedők közül sokan nem tudják, hogy a műút jelentős szakasza Szegvár területén halad keresztül. Az elmúlt negyven-ötven esztendő úgy hozta, hogy Szegvárnak ez a területe elnéptelenedett. Csak a műút derekegyházi oldalán maradt fent a tanyavilág. Gondot okoz, hogy a közigazgatási szempontból Szegvárhoz tartozó terület lakói kerülőúton, nagy időveszteséggel tudják Szegvárt megközelíteni ügyes-bajos dolgaik intézése végett. Előfordult, hogy a kismama beteg gyermekét Szegvárra vitte orvoshoz, másnap Szentesre RTG-vizsgálat céljából és harmadnap Szegváron kapott gyógyszert.


Bővebben


 

Akik tájékozódnak és tájékoztatnak
 

2004. október 22.


Október 15-én, pénteken az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Városi Szervezete tartott gyűlést az ifjúsági házban. Berezvai Imréné, a szentesi szervezet alelnöke köszöntötte a jelenlévőket: a megyei képviseletben Varga József alelnököt, Nagy Sándort, a városi szervezet leköszönő elnökét, és a megjelent négy aktív tagot.


Bővebben


 

Lelki bántalmazás
Lélekutak

2004. október 22.


Rovatunk állandó vendége Kiss Gabriella, klinikai szakpszichológus, a CSSK pedagógiai szakszolgálatának vezetője.

A fizikai, testi bántalmazásnak többnyire jól látható nyomai vannak. A lelkileg meggyötört gyermek testén nem találhatunk kék foltokat, karmolást, csípést és egyén nyomokat, így azt gondolhatnánk, hogy minden rendben van.


Bővebben


 

Utánfutó-program, családi vetélkedők
Kommunikációs stratégia a katolikus iskolában

2004. október 22.


Az új tanévet már felújított termekben és újdonságok bevezetésével kezdte a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola.

Ahogyan egy évvel ezelőtt, idén is két elsős osztályt tudtak indítani, most negyven elsősük van, tájékoztatott az intézmény igazgatója. Nemes Éva elmondta azt is: ez valamivel kevesebb, mint tavaly, őt azonban sokkal inkább az érdekli, hogy azt a fajta minőségi nevelést, amit az iskolában szeretnének megvalósítani, hányan igénylik a városban.


Bővebben


 

Kruzslic Tamás különdíja
 

2004. október 22.


Az Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny országos döntőjét rendezték meg október 15-17-én Sátoraljaújhelyen. 32-dik alkalommal szervezte meg a középiskolások vetélkedőjét több országos szervezet. Csongrád megyét a gimnáziumi kategóriában Kruzslicz Tamás, a HMG tanulója, Siha Andrea a csongrádi Batsányi János Gimnáziumból, a szakképző iskolákból Dósa Tímea, a szentesi Boros Sámuel Szakközépiskola tanulója képviselte. Az országos megmérettetésen Kruzslicz Tamás elnyerte az Anyanyelvápolók Szövetségének különdíját.

 


 

Röpülj, páva ajándékba
 

2004. október 22.


Kilencedik alkalommal került sor az országos citerás találkozóra a Móricz Zsigmond Művelődési Házban, de első ízben a Vass Lajos Népzenei Szövetség és a művelődési központ közös szervezésében.

Mélykutiné Németh Kornéliát, a Pengető citerazenekar vezetőjét az év elején a szövetség vezetőségi tagjának választották, így szervezésében a citerások és népdalkörök műsora előtt népzenei továbbképzéssel bővült a program. Énektanárok, zenekar- és népdalkörvezetők, és bárki, aki népzenével foglalkozik, vagy szereti azt, tovább képezheti magát, illetve sokat tanulhat ezen az előadáson, melyet rendszeressé kívánnak tenni.


Bővebben


 

Az "Alma-citrom" akció
 

2004. október 22.


A második órában történt. A Generali Providencia Biztosító két munkatársa eljött hozzánk és megkértek minket, hogy vegyünk részt az "Alma-citrom" akcióban. Kaptunk hozzá olyan pólót, amelyen egy mosolygós alma és egy szomorú citrom volt. Ezeket meg is tarthattuk.

Felvettük a pólókat, aztán kimentünk az iskola elé. Az volt cél, hogy az autósok jobban figyeljenek a közlekedésre. Segítettek nekünk a rendőrök is. Ők állították le az autósokat, bemérték a sebességet.


Bővebben


 

Angol vendégek a Deákban
 

2004. október 22.


Két napig angol vendégei voltak a Deák Ferenc Általános Iskola és Damjanich János Tagiskolájának: liverpool-i partneriskolájuk, a ST. Joan OF ARC Primary School igazgatója, Steve Sanderson és az ottani 3-4 éves gyerekek osztálytanítónője, Maura Foster látogattak Szentesre.

A két iskola közötti kapcsolat kialakulását egy pályázat segítette elő a Comenius 1-program keretében. A feltétel minimum három együttműködő iskola volt, ebből két intézménynek az Európai Unió valamely tagállamában kellett lennie.


Bővebben


 

Lángra lobbant a Wartburg
 

2004. október 22.


A szentesi tűzoltólaktanyában benzin segítségével lángra lobbant egy Wartburg személygépkocsi. A tűzoltók önmagukat riasztották az udvarra, és egy gyors kiállás után már neki is fogtak az oltásnak. Az eset egyedi, mert nemigen szoktak lángra lobbantani gépjárművet a tűzoltók. Ha ezt megteszik, annak oka van, ami pedig az, hogy bemutatót tartanak technikájukról, felkészültségükről.


Bővebben


 

Gyermek és családi tábor Szigligeten
 

2004. október 22.


A Szabadidős Sportklub az idén is megszervezte a hagyományos gyermek és családi táborát a szigligeti önkormányzati gyermeküdülőben, ahol a 6 hónapos csecsemőtől kezdve minden korosztály képviseltette magát. Különösen szép számmal vettek részt gyermekek és fiatalok. Ennél fogva nem hiányzott a jókedv, a kacagás sem.

Augusztus elején Veszprémet érintve érkeztünk a táborba, ahol Kiss Tibor gondnok finom vacsorával várt bennünket. Meg kell jegyezni, hogy az étkezés és a gondoskodás mindvégig kifogástalan volt. Az érkezést követő napon már megnéztük a várat és begyűjtöttük az érte járó pontokat (jó taktika volt, mindenért ajándékpontokat kapni).


Bővebben


 

A kultúráról, más hangvételben
 

2004. október 22.


A Fidesz Szentesen is szeretné összefogni a kultúráért tenni akaró embereket. Ezért október 18-án, pénteken egy olyan embert hívtak meg vendégnek, aki maga is a kultúra területén tevékenykedik, és a HírTV munkatársa. Rákay Philipről van szó, aki a Galéria kávéházban "A jövőnk kulcsa a kultúra" címmel tartott előadást 70 érdeklődőnek.


Bővebben


 

Négyéves kislány a legjobb felvezető
 

2004. október 22.


Tájjellegű kutyakiállítást rendezett a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének Szentesi Szervezete szeptemberben.

A versenyre összesen 102 kutyát neveztek. A nevével ellentétben itt a "tájjellegű" nemcsak egy szűk környéket jelentett, hiszen érkeztek kiállítók Szegedről, Kecskemétről, sőt még Dunaújvárosból is.


Bővebben


 

A kenyér napja
 

2004. október 22.


Mostmár mi is tudjuk, hogy a Pékek Világszövetsége 2001. évi kongresszusán döntött arról, hogy minden év október 16-án megünnepli a kenyér világnapját.
Ezúton is szeretnénk megköszönni a Francia pékségnek, hogy csatlakozva e megemlékezéshez, lekváros croissant-nal ajándékozott meg bennünket.

Fincsi volt!

A Klauzál Gábor Általános Iskola 1.a osztálya és a tanító nénik

 


 

Százezrekkel távoztak a lakásból
 

2004. október 22.


Lakásbetöréshez riasztották a rendőröket az elmúlt hét csütörtökén. A tolvajok a hátsó ajtó ablakának beverésével jutottak a lakásba, ahonnan 200 ezer forint készpénzt vittek magukkal. A sértett elmondása szerint korábban már többször jártak ismeretlenek a lakásában, ahonnan további 470 eurót loptak el. Másnapra a nyomozók elfogták az elkövetőket, összesen hat fiatalkorú ellen indult eljárás. A tettesek már régi szereplői a rendőrségi aktáknak.


Bővebben


 

Tóni bácsi konyhája
 

2004. október 22.


  • Rizsleves
  • Csirkemell cukkinivel


Bővebben


 

Pásztor utódja Csendes
Vízilabda OB I/B

2004. október 22.


Képünkön: Pásztor Antal.

A legutóbbi vízilabda-mérkőzésen Remco-Bertók SC hazai pályán 5-5-ös döntetlent ért el a budapesti Typoval. Ez a mérkőzés a 15 éven át edzősködő Pásztor Antal búcsúfellépése volt, másfél évtized után felállt az edzői kispadról.


Bővebben


 

Cél a bentmaradás
 

2004. október 22.


A Zöldág SE Szentes asztalitenisz szakosztályvezetője így beszél a 2004-2005-ös tervekről.

- A tavalyi teljesítményünk alapján kiestünk az NB III-ból. Köztudott, hogy csökkent a csoportok létszáma, s mivel mi már korábban jeleztük, hogyha lehet újra a Szabados-csoportba indulunk, hagyják meg az NB III-ba való indulási jogunkat. Nekünk sem sikerült az erősítési tervünk sem vidéki, sem szentesi versenyzővel. A csapatunk összeállítása: Takács Ajtony, Takács László, Barta László és Simon Viktor.


Bővebben


 

Győzelem - hibákkal
 

2004. október 22.


Magabiztos, nyolcgólos győzelmet arattak az Eger ellen a Szentesi VK női OB I-es vízilabdacsapata. A 12-4-es siker ellenére, akik látták a mérkőzést, bizony sokat bosszankodtak, hiszen számos hazai gólszerzési lehetőség maradt kihasználatlanul. A válogatott Kisteleki ezúttal is gólerősnek bizonyult, négyszer volt eredményes, rajta kívül Molnár A. háromszor, Szremkó, Dalmády Sz., Hegedűs, Hevesi és Szabó X. egyszer-egyszer vették be a vendégek kapuját.

A találkozó után Kozák László, a VK vezetőedzője is a kihagyott helyzetek miatt volt bosszús. Mint mondta, ez egy tipikusan olyan mérkőzés volt, amelyen nyugodtan lehetett volna játszani, mindenféle kapkodás nélkül kellett volna befejezni a támadásokat, értékesíteni a ziccereket. Ha mindez a megbeszéltek szerint történik akkor húsz gólt is szerezhettek volna. A lassú passzok, a koncentráció hiánya és egyéb tényezők miatt volt olyan a szombati játék, amilyen. Ezen kell mindenképpen változtatni, és akkor már az OSC elleni bajnokin eredményesebb játékot produkálhat a csapat. A Szentesi VK következő ellenfele legutóbb a Vasast győzte le 4-2-re, ennek ellenére Kozák László ismét csak a győzelemben gondolkodik, és a szurkolók sem kalkulálnak pontvesztéssel. A Szentes-OSC mérkőzés szombaton 11 órakor kezdődik a ligeti uszodában.

H. V.

 


 

Győzelem idegenben
 

2004. október 22.


Lejátszotta második mérkőzését a Szentesi Spartacus SK a sakk NB II Tóth Lajos csoportjában. Sakkozóink a kalocsai O. K. Travel ellen idegenben 7-5 arányban nyertek. Győztesek: Csala Imre, Karsai István, Nagy Helga, Fábián-Nagy Sándor, Nagy Géza. Döntetlent játszott: Palásti Ferenc, Papp József, Hajdú István, dr. Makay Andor. A 2. forduló után a Szentesi Spartacus SK csapata a tabellán 12 ponttal a 8. helyen áll. Az első helyezett Gyulának 14,5 pontja van. A következő bajnoki november 21-én délelőtt 11 órakor lesz a Móricz Zsigmond Művelődési Házban. A 2. helyezett KÖZSZOLG SC-t fogadják a szentesiek.

 


 

Nem nyertek

2004. október 22.


Az NBII-es bajnokságban szereplő Szentesi Tekézők Egyesületének csapata október 9-én a Mezőtúri AFC-t fogadta. A Mezőtúr 3108, a TE 2872 fát ütött, így 2 ponttal a Mezőtúri AFC 7-1-re győzött. Az SZTE pontszerzője: Szabó László 492 fa, 1 pont.
A tekézők csapata október 17-én idegenben az Egri Nyomda csapata ellen játszott. Az egri csapat 2981, a TE 2783 fát ütött - nem szerzett egyéni pontot -, így 2 ponttal az egriek győztek 8-0-ra.

Az SZTE október 30-án az egri Széchenyi SE csapatát fogadja.

 


 

A Fradival kezd a Legrand
 

2004. október 22.


Képünkön: Horváth Tamás, Torday Árpád, Szabó Nándor.

Szombaton rajtol az első osztályú férfi vízilabda-bajnokság 2004-2005-ös szezonja. A tavaly kilencedik helyen végzett Legrand-Szentesi VK csapatánál idén a hetedik hely megszerzése a cél. Az új vezetőség ennek érdekében megerősítette a játékos-keretet, érkezett Torday Árpád, Szabó Nándor, valamint a kapus Horváth Tamás. Mellettük két ifjúsági EB-bronzérmes, Somogyi Balázs és Juhász Zsolt is tagja az együttesnek.


Bővebben


 

Csúsztak, másztak a győzelemért
 

2004. október 22.


Az NB II-es labdarúgó bajnokság tizedik fordulójában a Török László edző irányította Szentesi TE hazai pályán fogadta az újonc Hajdúböszörmény gárdáját. A hazaiak 4-0-ás magabiztos győzelmet arattak. A mérkőzés első félideje (0-0) nem úgy mutatta, hogy a végén sima siker lesz. Az összecsapás szentesi szempontból jól indult, azonban az 55. percig nem sikerült feltörni a kettős emberhátrányban játszó hajdúságiak védelmét. (Az 5. és a 40. perben kiállítással csökkent a vendégek létszáma.) Azt követően Gyagya, Tóth Cs., Kádár és Takács volt eredményes.

A hármas sípszó után Török László edző így értékelt: - Csúsztunk, másztunk, győztünk. A mély talaj, a sár nem annak a csapatnak kedvez, aki támadó jelleggel játszik. Rengeteg pontatlanság csúszott a játékunkba.

Következő ellenfelünk Kazincbarcika, az is egy fiatal hajtós csapat. Ilyen időjárási viszonyok mellett, ilyen pályákon fogunk játszani, ehhez kell alkalmazkodnunk. Sokat kell javulnunk játékban. Rengeteg pontatlan átadás van. Nagyon fontos, hogy Barcikáról győzelemmel térjünk haza, mert úgy tudjuk helyünket stabilizálni a táblázat élén.

Dunás-Varga Zoltán

 


 

Csatornázási problémák a Kisérben
 

2004. október 22.


A kiséri városrész csatornázásával kapcsolatban felmerült kérdésekkel és problémákkal kereshették fel a polgárok a Fidesz-MPSZ Kossuth utcai irodájában Kozák Jánost, az önkormányzat területfejlesztési bizottságának tagját. Elmondása szerint az érdeklődés többnyire arra irányult, hogy a helyreállítási munkákat mikor és hogyan végzi el a kivitelező. Több olyan panasz érkezett, miszerint a kivitelező elvonult, és bár a vezető ígéretet tett arra, hogy a gépkocsikkal összetört kapubejáratot helyreállítják, ez vagy egyáltalán nem történt meg, vagy ha megtörtént, akkor több esetben nem megfelelő minőségű munkát végeztek. A kavicságy fölött csak néhány centiméteres beton volt, és amikor autóval rámentek, összetört. A kivitelező nem zárkózott el attól, hogy elvégzik a helyreállítási munkákat, de ez még nem történt meg, ezért a lakók aggódnak.


Bővebben


 

Ferenczi-Papp: Aranypáros
 

2004. október 22.


Országos bajnoki címet szerzett a Magyar Lábtenisz Bajnokságon, az amatőr szakágban a Ferenczi Zoltán-Papp Tibor páros. A salakos teniszpályán rendezett viadalon 29 csapat, a tengó színe-java képviseltette magát. A lebonyolítás a csoportmérkőzésekkel kezdődött, majd a legjobb tizenhat mezőnyének kialakulása után az egyenes kieséses küzdelmekkel folytatódott. A mieink a döntőig meneteltek, majd a fináléban 2-1-re bizonyultak jobbnak egy fővárosi duónál. A szentesi páros aranyéremmel, futball labdával, egy garnitúra mezzel, valamint 20 ezer forintos fittnes center utalvánnyal térhetett haza győztesként. A díjakat a Magyar Lábtenisz Szövetség főtitkára adta át a nyerteseknek. A bajnokok a Szentesi Teniszklub fedett pályáin készültek, enélkül esélyük sem lett volna erre a remek szereplésre. Ferenczi Zoltán lapunknak elmondta, hogy a sikeren felbuzdulva létrehozták a Szentesi Lábtenisz Klubot, akik vonzalmat éreznek e sportág iránt.

H. V.


Bővebben


 

Az összecsapás
 

2004. október 22.


Mint már lapunkban is megírtuk, november 6-án ismét megrendezik a Nemzetközi Küzdősport Fesztivált. A Dr. Papp László Sportcsarnokban este 5 órakor kezdődő sporteseményen több szakágban lesznek mérkőzések. A küzdősportok kedvelői kick-box és thai boksz, továbbá profi összecsapások között csemegézhetnek az est folyamán. Lesz tékvandó- és táncbemutató, s ami a legfontosabb: két címmérkőzés a profi ökölvívásban. Mégpedig: dr. Csábi Bettina világbajnoki címvédő mérkőzése a kenyai hölggyel, valamint Nagy (Hóhér) József interkontinentális mérkőzése a finn ökölvívóval.


Bővebben


 

Családi események
 

2004. október 22.


Született: Molnár Jánosnak és Garai-Szabó Magdolnának (Vörösmarty u. 34.) János és Róza, Nagy Jánosnak és Szabics Ildikónak (Ürge u. 59.) Gábor János, Bódi Tibornak és Duka Olgának (Farkas zug 1/A) Vanessza, Szarvas Istvánnak és Sütő Ildikónak (Csongrád, Erkel F. u. 2.) Viktória Erzsébet, Hegedűs Lajosnak és Sáfrány Editnek (Csongrád, Hunyadi tér 16.) Gerda, Gila Ferencnek és Gyömbér Mariannának (Szegvár Galamb u. 17.) Ferenc nevű gyermeke.

Házasságot kötött:
dr. Takács Gábor (Kiss Zs. u. 10.) és dr. Szarvas Brigitta (Tápiószele, Vásártér 1.), Bihari Zoltán (Alsórét 153.) és Vizi Éva Beáta (Alsórét 153.).

Elhunyt: Erdélyi Jánosné Szabó Etelka (Temető u. 30.), Dögei Sándorné Udvardi Eszter (Köztársaság u. 21.), Forrai Imréné Szabó Mária (dr. Lakos I. u. 3.), Piti Istvánné Gaál Veronika (Szegvár, Ménes u. 29.), Levendovics Rozália (Szegvár, Malom u. 12.), Német Ferenc (Szegvár, Iskola u. 20.), Posta Istvánné Szabó Krisztina (Csongrád, Tavasz u. 24.).

 


 Vissza a legfrissebb számokhoz