<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2004. október 22.

 
Rizsleves

Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg mélyhűtött borsó, 8 dkg rizs, 2 db paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál olaj, 8 dl húsleves, 2 evőkanál zöldfűszer, só, bors.

Elkészítés: a borsót hagyjuk felengedni, a rizst sós vízben kifőzzük. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, négybe vágjuk, kimagozzuk és kis darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk és nagyon apróra szeljük, majd forró olajban megpároljuk. Hozzáadjuk a borsót és a húslevest, majd addig főzzük, míg a borsó megpuhul. Beletesszük a zöldfűszereket, a rizst és a paradicsomot, az egészet összemelegítjük, majd ízlés szerint ízesítjük.

Csirkemell cukkinivel

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg csirkemell, 1 kg cukkini, 2 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, 1 csomó metélőhagyma, só, fehérbors.

Elkészítés: A csirkemellet kicsontozzuk négy szeletet vágunk, kicsit keveregetjük, besózzuk. Egy mélyebb serpenyőben olajon pirosra sütjük a hússzeleteket, majd hozzáadjuk a felkarikázott cukkinit. Néhány percig pároljuk, majd felöntjük vízzel és tovább pároljuk. Amikor a hús már puha, hozzáadjuk a tejfölt, de azzal már ne forraljuk! Apróra vágott metélőhagymával, borssal fűszerezzük. Jó étvágyat!


<<< Vissza