<<< Vissza

Angol kapcsolat

2004. október 22.

 

Mint már lapunk is beszámolt róla, október 14-én rangos elismerést vehetett át a Hungerit Rt. Budapesten. A minőségbiztosításban, a fejlesztésben végzett munka eredményeként az IIASA-SIBA-díjat . Erről beszélgetünk Magyar József elnök-vezérigazgatóval. Ám előtte frissiben egy másik téma került terítékre. Az élelmiszeripari cég vezetője előző nap tért haza Párizsból, az egyik legnagyobb európai kiállításról. Az eseményen a Hungerit Rt. évek óta részt vesz. Ebben az évben azonban nem jelentek meg saját standdal. Miért? Mit látott, mit tapasztalt – kérdeztük az elnök-vezérigazgatót.

- Megdöbbenéssel tapasztaltam, hogy a színvonal alatta maradt a korábbiaknak. Ez a standokon, a kiállított árukon is megfigyelhető. Az érzésem az, hogy ezeknek a kiállításoknak a jelentőségük kezd elveszni. Ugyanis olyan nagy költségek merülnek már fel, amelyeket a vállalatok már nem tudnak elviselni. A sok-sok szakmai kiállítás mindegyikén nem tudnak részt venni. Találkoztunk négy nagy francia céggel, vevővel, egyik sem állított ki. Párizsban azelőtt például az amerikai standok rendkívül dizájnosak voltak, bő választék jellemezte őket, most szinte az ellenkezőjét tapasztaltam.

- Új üzlet igazából nem nagyon köttetik ezeken a vásárokon, új ismeretségek igen. Mi egy új angol vevővel vettük fel a kapcsolatot, megegyeztünk, hogy el fog jönni hozzánk, novemberben megnézi a cégünket, és amennyiben úgy látja, hogy az üzem olyan minőségű árut tud biztosítani számára, ami neki kell, akkor innen fog vásárolni. Szó volt arról is, hogy az ottani üzemét áthelyezi Szentesre. A dolognak komoly realitása van, szeretné bővíteni az üzemét. Elhozná a berendezéseket, nekünk van helyünk, ahol gyakorlatilag egy új üzemrész kezdhetné el a működését, aminek a termékei biztos angol piacon értékesíthetőek lennének - mondta Magyar József.

(folytatjuk)


<<< Vissza