<<< Vissza

A Fradival kezd a Legrand

2004. október 22.

 
Képünkön: Horváth Tamás, Torday Árpád, Szabó Nándor.

Szombaton rajtol az első osztályú férfi vízilabda-bajnokság 2004-2005-ös szezonja. A tavaly kilencedik helyen végzett Legrand-Szentesi VK csapatánál idén a hetedik hely megszerzése a cél. Az új vezetőség ennek érdekében megerősítette a játékos-keretet, érkezett Torday Árpád, Szabó Nándor, valamint a kapus Horváth Tamás. Mellettük két ifjúsági EB-bronzérmes, Somogyi Balázs és Juhász Zsolt is tagja az együttesnek.

Torday Árpád Pellei Csaba szakági vezető hívására tért haza, és ha már jött, három évre kötelezte el magát a Legranddal. Torday lokálpatriótának vallja magát, itt lakik a családja, a barátnője, így sokat nem gondolkodott azon, hogy szerződést kössön-e a Szentessel. A kitűzött célt elérhetőnek tartja, játékával igyekszik minél előrébb juttatni a csapatot. Horváth Tamást még akkor megkeresték a vezetők, amikor a hálóőr még Spanyolországban védett. Ő is hosszabb távra kötött szerződést a Legranddal, mert szerinte is több év kell egy igazi csapat kialakításához, felépítéséhez. Szabó Nándornak több ajánlata is volt itthonról, külföldről egyaránt, ám végül a Szentes mellett döntött. Három esztendőre írt alá a klubhoz, ahol korábban már szerepelt - Horváthoz és Tordayhoz hasonlóan. A hetedik helyet ő is elérhetőnek tartja, de kis szerencsével akár a hatodik helyre is "odaérhet" a csapat.

A legnagyobb riválisok a OSC, a Szolnok, a BVSC és a Szeged gárdái lehetnek a hetedik pozícióért vívott csatában. Külön kiemelte a Szeged elleni mérkőzéseket, melyek vérbeli megyei presztízsmeccsek lesznek a két csapat számára. Szabó Nándor önmagától sok gólt, jó játékot, és sérülésmentes évet vár, utóbbit azért, mert az előző szezonban három hónapig bajlódott sérüléssel.

A junior válogatott Juhász Zsolt vízilabdázó egy hónappal ezelőtt bronzérmet szerzett a máltai Európa-bajnokságon, melyen szentesi csapattársa, Somogyi Balázs is remek játékot nyújtott. Zsolt véleménye szerint a játéktudás alapján kicsit jobb formaidőzítéssel pedig akár aranyérmet is hazahozhattak volna. Juhász két mérkőzésen hét gólt lőtt, és dupla ennyi gólpasszt adott, a szövetségi kapitány a torna három legjobb játékosa közé jelölte. Somogyi jól kezdte az EB-t, később azonban könyöksérülése hátráltatta a játékát. Ennek a korosztálynak jövőre még egy komoly megmérettetése lesz, hiszen nyáron Buenos Airesben rendezik a világbajnokságot, melyen az aranyérem megszerzése a cél.

A bajnoki rajtról szólva Zsolt elmondta, hogy a Legrand egy jól sikerült alapozás után, játékra éhesen várja az első fordulót.

A Legrand-Szentes az első fordulóban a fővárosban, a Ferencvárosnál vendégeskedik, majd november 5-én a BVSC, november 6-án, szombaton pedig az olimpiai bajnokokkal felálló Domino BHSE csapatát látja vendégül a ligeti uszodában.

H. V.


<<< Vissza