2017. JÚLIUS

 

II.  Tisza Strandi Gasztro- és Sportnap

 

A szentesi Tiszai partfürdőn 2017. augusztus 12-án rendezték meg a II. Tisza Strandi Gasztro- és Sportnap-ot.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 31.


 

IV. Kajáni Nap

 

Iskolai találkozónak indult négy esztendővel ezelőtt a kajánújfalui program, melyre idén is sokakat várnak. A Kajáni Nap keretében újra találkozhatnak a régi iskolatársak, de a helyiek ünnepe is, hogy így kitartanak e mellett a kis település mellett.

2017. augusztus 5-én szombaton főzőversennyel indul a program, majd zenével és tánccal zárul! Minden érdeklődőt szeretettel várnak! További részletek a plakáton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 31.


 

Pázmány szobrot avattak Szentesen

 

 Lantos Györgyi és Máté István csongrádi szobrászművész házaspár készítette és ajándékozta a szentesi híveknek azt a Pázmány Pétert megformáló domborművet, melyet 2017. július 30-án avattak fel az Anna napi búcsú szentmiséje után. A plébánia falán elhelyezett szobor emléket állít a katolikus megújulás legnagyobb alakjának. 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 31.


 

Történelmet kézbesítünk!

 

A Postakürt Alapítvány által szervezett „Történelmet kézbesítünk” elnevezést viselő kulturális kiállítás érkezik Szentesre 2017. augusztus 6-án a reggeli órákban és a kora délutáni órákban távozik.

 

A lakosság az ingyenes kiállítást 9 és 12 óra között tudja megtekinteni.

A kiállítás bemutatja magyar posta függetlenné válásának és első évtizedeinek történetét, a posta egyesítését a távíróval és a távbeszélővel, és azt, hogyan alakult ki a századfordulóra a világ egyik legjobb postaszolgálata.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 31.


 

II. Szentesi Vasútmodell kiállítás (+videó)

 

2017. augusztus 4-6-ig tekinthető meg immáron második alkalommal a Szentesi Vasútmodell Kiállítás a Szentesi Motorgarázs, Gépészeti Gyűjteményben.

Ezzel párhuzamosan láthatjuk még továbbá a Gombos Mihály Emlékkiállítást, melyen különleges modelleket tekinthetünk meg, de hogy mi bennük az egyedi, ezt a hétvégén megjelenő Szentesi Élet legfrissebb számából tudhatja meg!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 31.


 

Szentes Honvédelmi tábor- ON

 

35 fiatal részvételével elkezdődött a honvédelmi tábor az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél.

A 14-18 év közötti fiatalok vállalták, hogy egy hetet a telefonjuk és egyéb számítástechnikai eszközök nélkül, katonaruhában, tábori körülmények között töltenek. A táborlakók többsége a mai napon szüleikkel, vagy családtagjaikkal együtt érkezett a laktanyába, ahol a következő hat napot töltik majd.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 31.


 

Bácskából jöttem

 

A Szentesi Fotókör tisztelettel meghívja Önöket 2017. augusztus 7-én, hétfőn, 18.00 órára Novák Mihály szabadkai fotográfus BÁCSKÁBÓL JÖTTEM című fotókiállítására Szentesen a Galéria Kávéház és Étterembe (Petőfi u. 7.) A kiállítást megnyitja: Nagy István fotóművész.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 31.


 

Szent István napi hangverseny

 

Szent István napi hangverseny rendez a Szent Anna Templom Orgonájáért Alapítvány 2017. augusztus 19-én szombaton. Nagy János orgonajátéka mellett az ünnepről megemlékezik dr. Horváth György.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 31.


 

Anna napi koncert (+videó)

Hatalmas siker, állva tapsolt a közönség

 

2017. július 28-án rendezték meg a szentesi Szent Anna templomban a már hagyományos Anna napi koncertet. Nagy János címzetes igazgató évekkel ezelőtt az orgona felújítására kezdeményezte a jótékonysági hangversenyt, melyen Szenteshez valamilyen módon kötődő művészek léptek fel, és a befolyt összeget erre a célra fordították. Elkészült az orgona, és a már hagyományos nyári koncert nem maradhat el, része lett a nyári kulturális programnak.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 29.


 

Tovább erősödik a szentesi női vízilabdacsapatunk!

 

Az új szezontól csapatunkat fogja erősíteni a kínai válogatott Niu Guannan és a brazil válogatott Melanie Dias. A korábban igazolt kazah válogatott Anastasia Mirshinavál kiegészülve jövőre 3 légióssal fog felállni a Szentesi VK női vízilabda csapat. Mindhárom játékos a most zajló Budapesti VB-n hazája válogatottját erősíti.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 29.


 

Anyatejes világnap Szentesen

 

2017. július 28-án immáron 13. alkalommal rendezték meg az Anyatejes Világnapi rendezvényt Szentesen, a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében.

A rendezvényre nem csak szentesi anyukákat vártak, hanem Derekegyházról, Fábiánsebestyénről és Eperjesről is érkeztek édesanyák, akik a lehető leghosszabb ideig táplálták anyagtejjel gyermekeiket.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 29.


 

Európa bajnok szentesi kötélugrók (videóval)

A cikk videót tartalmazz a bemutatott produkciókról!

 

A portugáliai Bragában zajló Ifjúsági Európa-bajnokság első napján aranyérmet szerzett az Őze Virág, Podmaniczki Panna, Nyíri Sára Panka, Varga Dorina összetételű csapat (Kiss Bálint Kötélugró Klub, Szentes). A lányok a 12-14. éves korosztály SRTF - formációs szabadon választott gyakorlat versenyszámban szerezték meg az I. helyet.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 26.


 

Strandok éjszakája a Szentesi Sport- és Üdülőközpontban

 

Idén is megannyi magyarországi fürdőben kerül megrendezésre a Strandok Éjszakája. A csatlakozott létesítmények változatos programokkal, kedvezményekkel és természetesen hosszított nyitvatartással várják a kedves érdeklődőket.

Meghosszabbított nyitva tartással várja a Szentesi Sport- és Üdülőközpont vendégeit a brüg medencék, kültéri 50 méteres medence és gyermek medencébe!

 

Hosszabbított nyitva tartás: 24 óráig

Pénztár: 8-23 óráig

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 25.


 

Búcsú Lacitól

 

A tegnapi napon egy mosolygós arccal kevesebb lett városunkban. Búcsút kell vennünk Hegedűs Lászlótól, aki tragikus hirtelenséggel 45 éves korában távozott el közülünk.

 

Egy barátja így búcsúzik Tőle:

"Egy könnycsepp a szemünkben Érted él,

Egy gyertya az asztalon Érted ég,

Egy fénykép, mely őrzi emléked,

 S egy út, mely elvitte az életed.

A bánat, a fájdalom örökre megmarad,

Mindig velünk leszel, az idő bárhogy is halad."

 

 Isten Veled Drága Barátom!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 25.


 

Videó a Körös-toroki villámlásról

 

Sajnálatos baleset történt vasárnap a Körös-toroki szabad strandon, ahol két nőbe csapott a villám. A szakadó esőben sokan maradtak lent a parton, amikor egy villám csapott le az ott tartózkodók közé.

Egy olvasónk éppen akkor indította el telefonját videó felvételre, amikor a tragédia megtörtént, így az első tized másodpercben rögzült a villámcsapás. A felvétel az esettől több mint száz méterre történt, így szerencsére nem látszik rajta semmi, de az nagyon jól látszik, hogy a villám a földet érés előtt kettéágazott és így sújtott le a partra.

Még mielőtt a linkre kattint elmondjuk, hogy egyeseket a felvétel érzékenyen érinthet, így nekik nem javasoljuk a videó megtekintését.

A felvétel további részén már lehet látni, hogy mindenki menekülőre fogja, de ekkor már megtörtént a baj.

 

Egy szakértő úgy nyilatkozott, hogy villámlás esetén senki sincs biztonságban, aki a szabad ég alatt tartózkodik!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 25.


 

Egyedülálló videó a Gripen gépből való katapultálásról

Az első és az utolsó sikeres magyarországi katapultálásra emlékeztek Szentesen

 

2017. július 16-án emlékeztek meg a Szentes Szecessziós Ház különtermében a Cserebökény légterében 65 esztendővel ezelőtt lezajlott, a magyar légierő történetében első sikeres katapultálásról. A Honvédség és Társadalom Baráti Kör rendezvényén a jelenlegi legutolsó sikeres katapultálás végrehajtójától ismerhettük meg egy döbbenetes élménybeszámoló keretében, hogy mit élt át 2015 júliusában.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 24.


 

Két emberbe csapott a villám a Körös-torokban

 

2017. július 23-ára záporok átvonulását jósolták az időjósok. Csongrádon a Körös-torok felett is gyülekeztek a felhők, melyből egy hatalmas robajjal egy villám csapott le a fürdőzők közé. A villám két hölgyet talált el, akik azonnal összeestek. Egy szemtanú elmondása szerint az egyik személynek többször esett össze a keringése miután sikerült az állapotát stabilizálni. A másik hölgy áramütést szenvedett, és ő is ellátásra szorult a mentők által. Reméljük mihamarabb felépülnek.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 23.


 

A legjobb georeferálók között Szegvárról

 

Budapest Főváros Kormányhivatala 2017. május 1. és június 30. között rekordszámú közreműködővel rendezte meg tavaszi pontgyűjtő játékát a fentrol.hu felhasználói számára. A játék során a Digitális Légifelvétel Archívum (DLA) projekt keretében megvalósult online felületen a légifelvételek helyzetének pontosításáért, azaz a georeferálásukért lehetett pontokat gyűjteni. Erre a játékra nevezett be Szegvárról Muzsik Sándor. 240 analóg fotókópiát tett a helyére a digitális térképen, mely teljesítménnyel a negyedik helyen végzett!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 22.


 

Magyartési nap

 

2017. július 15-én rendezték meg immáron negyedik alkalommal a Magyartési napot a Szenteshez tartozó kistelepülésen.

 

Kellemes nyári idő, a rotyogó bográcsok mellett buzdítástól volt hangos a környék, mert a falunap egyik látványossága volt az "Erős Emberek Versenye". Itt aztán szükség volt minden energiájára a győztesnek, mert a gumicsizma hajítás szórakoztatónak hangzik de amikor meg kell ragadni a csizmaszárat, akkor derül ki, hogy nem csak erő, hanem technika is szükségeltetik hozzá. Nehéz meghatározni a repülő csizma légellenállását így csak az volt a befolyásoló tényező, hogy pörögjön vagy se!?

Pető Bence bizonyult a legjobbnak a versenyben, így ő vihette haza a kupát és vele azt a megtiszteltetést, hogy egy évig viselheti a "falu legerősebb embere" címet.

És, hogy melyik versenyszám volt a legnehezebb Bence számára? - ezt megtudhatja a jövő hétvégén megjelenő Szentesi Élet számából.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 22.


 

Szabó Zoltán Ferenc a 2018-as parlamenti választás Jobbikos jelöltje

Bemutatta a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltjét a megye 3-as választókerületében

 

Szabó Zoltán Ferenc lesz a Csongrád megye 3-as választókerületében a 2018-as parlamenti választás Jobbikos jelöltje, akit Toroczkai László, a Jobbik alelnöke mutatott be a sajtó képviselőinek Szentesen a Szent Korona Cukrászdában.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 19.


 

21. Szentes - Csongrád „g”-ÁT futás

(MH Amatőr Cross futás)

 

Bár egy munkaközi plakát felkerült a netre a Szentes - Csongrád gátfutásról, de a hivatalos információkat és a végleges plakátot nálunk láthatják elsőként!

 

Immáron 21. alkalommal futnak egyik városból a másikba a szentesiek és a csongrádiak az idei gátfutáson. 2017. szeptember 16-án kerül megrendezésre a Mobilitási Hét keretében Csongrád Város Önkormányzata és Szentes Város Önkormányzata támogatásával a 21. Szentes - Csongrád „g”-ÁT futás.

 

Az alábbi oldalon lehet a rendezvényre regisztrálni: www.csongrad.hu/gatfutas melyet 2017. augusztus 10-ig kedvezménnyel tehet meg. Utána már emelkedik az ár, mely a versenykiírásból kiderül!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 19.


 

Károlyi-nap Nagymágocson

Civil és családi napra várja a nagyközség a környék lakóit

 

A világhálós források kilenc kastélyt neveznek néven Csongrád megyében. Egyik közülük a nagymágocsi eklektikus, neobarokk stílusú Károlyi-kastély, melynek építtetése kereken százhúsz esztendeje, 1897-ben fejeződött be. A község nevezetességére nagyon büszke így ünnepeik középpontjává is válik.

 

2017. július 29-én várnak minden érdeklődőt a Károlyi kastélyba a Károlyi-napra! További részletek a plakáton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 19.


 

Megvannak a lecsófesztivál fellépői

 

Immáron 16. alkalommal jön össze az ország apraja és nagyja Szentesen szeptember első hétvégéjén, hogy a HUNOR COOP ZRt által szervezett lecsófesztiválon együtt valami jót főzzenek ki.

Természetesen a fesztivál nem maradhat sztárvendégek nélkül, így az első napon 20 órai kezdettel Csepregi Éva lép fel. Másnap a lecsófesztivál fő napján 17.00 órakor érkezik L.L. JUNIOR, majd 20.00 órakor a Groovehouse. A sztárfellépők sorát Bereczki Zoltán zárja. Hamarosan újabb infóval jelentkezünk!

 

Nyugodtan lehet lájkolni, osztani, csiripelni és stb oldalra feltenni a hírt! :-)

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 18.


 

WASS ALBERT est

 Az ISMERŐS ARCOK Zenekar és SIMÓ JÓZSEF előadóművész „Veletek maradok” című WASS ALBERT estje

 

Az Ismerős Arcok Zenekar egyik küldetésének tekinti a magyar irodalom népszerűsítését, ezen belül is Wass Albert munkásságának megismertetését. Mindezzel erősíteni kívánják közönségük kulturális és nemzeti identitását. A Veletek maradok... című műsorban a zenekar népszerű dalai együtt hangoznak el Wass Albert elfeledett vagy eddig elhallgatott gondolataival, amelyet Simó József ad elő. A magyarságról, családról, hazaszeretetről szóló dalok és irodalmi alkotások között mindenki megtalálhatja a párhuzamot.

 

Július 19. (szerda) 20.30 óra (esőnap: július 20. (csütörtök))

Belépő: I. hely: 2.600,- ft, II. hely: 2.300,- ft

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 17.


 

Így gyűlik a szemét a szelektív mellett

Egy újabb gyöngyszem! (videó)

 

Egy újabb gyöngyszemet kaptunk a szelektív gyűjtő szigetek mellé elhelyezett nem szelektíven gyűjtött szemét szaporodásáról. Igaz csak egy kis neilon zsáknyi szemétről van szó jelen esetben, de másodpercek leforgása alatt más is vérszemet kap az ily módon való szemételhelyezéshez! :-(

Mivel mi is egy szelektív gyűjtősziget mellett lakunk, ezért érzékenyebben érint a téma, és volt, hogy vissza vittük a szemét tulajdonosának háztartási hulladékát melyet zsákban hagyott a kuka mellett.

Várjuk azokat a felvételeket, amelyek hasonló cselekedetet rögzítenek és közreadjuk, azért hogy a "szemét" jó helyre kerüljön!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 17.


 

A Kurca parton népzenei DVD bemutatója

 

A Szentes Házban 2017. július 21-én pénteken 16.30 órai kezdette mutatják be a Kurca parton népzenei DVD-t! Minden érdeklődőt szeretettel várnak! További infó a plakáton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 17.


 

Kézművesség a fontos szempont

 

Egyre több helyi és térségi rendezvény marketingjében köszönnek vissza a Garaboly Gasztro- és Kézműves Piac működési alapelveként 4 évvel ezelőtt megfogalmazott gondolatok. Például ez: EGYÉL FINOMAT, EGYÉL HAZAIT! - a szombati piacon ehhez mindenféle termelői finomságot megtalálhattunk a Művészetek Házában.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 15.


 

Csöröge fesztivál és posta ünnep Árpádhalmon

 

Árpádhalom egy mindössze 500 lelkes település Csongrád és Békés megye határán. Kevesen vannak, de talán éppen ezért összetartó közösség. Az immár hagyományos júliusi falunap és csöröge fesztiválra sokan érkeznek a településre, hogy megkóstolják ezt az édes csemegét.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 15.


 

Rétes Vonat "robog" a strandon

 

Igaz az időjárás nem kedvez a strandolóknak, de aki a hétvégén kilátogat a Dr. Rébeli-Szabó József Városi Uszodába, az megkóstolhatja azt a gasztro különlegességet, mely két napig várja az érdeklődőket.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 15.


 

Riasztás szakította félbe a körsétát

 

A Szentesi Vendégszeretet Egyesület szervezésében 2017. július 15-én a Szentesi Légimentő Bázis életébe nyerhettünk betekintést a Körséta programsorozat keretében.

Sokan jelentkeztek a látogatói csoportokba, hogy megtekintsék a helikoptert és a bázist, csakhogy 15 óra után éles riasztást kaptak. Békéscsabára riasztották a légimentőket így félbeszakadt a bázis megtekintése, de ez nem okozott problémát, mert minden szentesi szívében ott az a biztonságérzet, amelyet ez a bázis jelent.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 15.


 

Garaboly Gasztro- és Kézműves Piac

 

Egyre több helyi és térségi rendezvény marketingjében köszönnek vissza a Garaboly Gasztro- és Kézműves Piac működési alapelveként 4 évvel ezelőtt megfogalmazott gondolatok. Például ez: EGYÉL FINOMAT, EGYÉL HAZAIT! - a szombati Piacon ehhez megtalálsz mindenféle termelői finomságot. A "közös lábasban" ismét a magyar konyha ízei készülnek: sült kolbász és pacal. Most sem maradhat el a kézműves program: korongozhatsz kedvedre. Fejes Erzsébet festő legújabb alkotásait bemutató kiállítással várja a Piac látogatóit. Most se hagyd ki az egyik legjobb termelői piacot!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 14.


 

Frontális karambol Mindszent Szegvár között

20 éves vásárhelyi férfi halt meg

 

Frontálisan összeütközött két személygépkocsi Mindszent közelében, a Szegvár felé vezető, 4521-es út, 13-as kilométerénél. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Úgy tudjuk egy 20 éves vásárhelyi férfi meghalt, és egy 39 éves mindszenti férfi súlyosan megsérült abban a balesetben, amely 7 óra előtt történt a 4521-es úton.

Szemtanúk elmondták, a baleset egy enyhe kanyarban történt, féknyomok nem látszódnak az úton.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 12.


 

VIII. Kárpát-medencei Rotary Diáktábor

Egy hét angol, informatika és bicikli

 

A Szentes-Csongrád Rotary Club 2017. július 2-8-a között nyolcadik alkalommal szervezte meg a Kárpát-medencei Rotary Diáktáborát.

 

Idén az angol nyelv és számítástechnika volt a fókuszban - mindennapos kerékpározással dúsítva.

 

Az immár hagyományos egy hetes térítésmentes tábor a Szentes-Csongrád Rotary Club, a Rotary International 1911 District, valamint több szervezet és magánszemély támogatásával valósult meg.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 12.


 

Pasik a pácban

Könnyed nyáresti színházi szórakozás

 

Mildredék 25 éves házassági évfordulójukra készülnek a tengerpartra, ám a férj nem nagyon akar menni. Vacsora vendégeket vár a házaspár, akik közül csak Ethel, Mildred nővére érkezik, és kiderül, hogy csúnyán összeveszett a férjével. A két testvér arra szövetkezik, hogy akkor ők utaznak el a tengerpartra egy laza hétvégére.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 11.


 

Immáron hetedszer csörög a csöröge Árpádhalmon

 

Minden érdeklődőt várnak Árpádhalomra a falunapra és a VII. Csöröge Fesztiválra. Ezen a napon ünneplik a településen 110 évvel ezelőtt megnyíló postát. További részletek a plakátokon!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 11.


 

Karate világkupa szentesi eredményei

 

2017. július 1-jén került megrendezésre a Honkyokushin Nemzetközi Karate Szervezet II. All Kyokushin Karate World Cup elnevezésű súlycsoportos utánpótlás világkupa Romániában, Buzau városában. A szentesi székhelyű válogatott csapat nagyon szép eredményekkel zárta a versenyt.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 11.


 

NYÁRESTI ORGONAMUZSIKA
A REFORMÁTUS NAGYTEMPLOMBAN

 

KÖZREMŰKÖDIK:

NAGY JÁNOS — ORGONA

RÁCZ JÓZSEF- TROMBITA

 

MŰSORON

ALBINONI, J.S.BACH, C. FRANCK, F SCHUBERT L. BOELLMANN MŰVEI.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 11.


 

Sörös palacsinta az idei újdonság

XI. Palacsintafesztivál és Falunapok Derekegyházon

 

A folyamatosan sülő tészta és a töltelékek változatos ízei mellett színes, szórakoztató programok várják az érdeklődőket 2017. július 5-9. között Derekegyházon. Idén a Palacsintafesztivál 2017. július 5-én (szerdán) 16:00 órakor vette kezdetét, és innentől kezdve 5 napon keresztül (egészen vasárnap délig) folyamatosan süthetnek és kóstolhatnak palacsintákat az ide látogatók.

 

Már az első napon a nagy meleg adta az ötletet, hogy a jégbe hűtött sör milyen fantasztikus tölteléke lenne a tésztának, így az ötletet hamar tett is követte így megszületett a derekegyházi  sörös palacsinta.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 07.


 

Székelyföld madártávlatból

Dr. Fodor István csíkszeredai fotóművész kiállítása Szentesen

 

Szentesen a Tokácsli Galériában nyílt meg Fodor István „Székelyföld madártávlatból” c. kiállítása, amely 2017. július 22-ig tekinthető meg.

A kiállítás Csík, Gyergyó, Háromszék környékét, a Hargita fenyveseit és tisztásait, csíki és gyergyói falvakat, hegyeket, völgyeket, kultikus és turisztikai helyeket mutat be rendkívül izgalmas, eddig nem látott képek segítségével. Fodor István képeinek tematikáját a tájak, a természet sokszínűsége adja. Különleges ráérzéssel, tapintattal mutatja meg a tájat, és annak szépségeit, és nagy gondot fordít az izgalmas helyszínek megválasztására.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 07.


 

Helyszínváltozás!

 

 

Ha valaki el tudná kergetni az érkező felhőket, akkor a Megyeháza udvarán lenne megtartva a celebsavazás, de mivel ilyen illető nincs a környékünkön így a szervezők úgy döntöttek, hogy a ma esti DUMASZÍNHÁZ ROAST a IH pódiumtermében kerül megrendezésre. Minden jegy elkelt!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 07.


 

Személy- és vagyonőri képesítést kaptak az érettségivel

 

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakközépiskolájában Szentesen, évek óta rendészeti képzés folyik. Ebben az évben azonban először kerülnek átadásra, az ágazati szakképzés keretében azok az érettségi bizonyítványok, amelyekben rész szakképesítést - személy- és vagyonőr – is kapnak egyben a tanulók. 18 tanuló érettségizett és közülük 13-an jelentkeztek rendészeti szakgimnáziumi képzésre, akik közül 8 tanulót már biztosan felvettek - tudtuk meg Pintér Etelka igazgatónőtől.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 06.


 

Pasik a pácban

A szentesi Nyári Szabadtéri Színház következő előadása

 

Mildredék 25 éves házassági évfordulójukra készülnek a tengerpartra, ám a férj nem nagyon akar menni. Vacsora vendégeket vár a házaspár, akik közül csak Ethel, Mildred nővére érkezik, és kiderül, hogy csúnyán összeveszett a férjével. A két testvér arra szövetkezik, hogy akkor ők utaznak el a tengerpartra egy laza hétvégére. A két itthon hagyott férj, kihasználva a helyzetet, beleveti magát az éjszakába és két fiatal „pipivel” Jenniferrel és Shirleyvel térnek vissza a lakásba, hogy egy görbe és buja estét töltsenek alkalmi partnereikkel. Ám a lakásban a feleségeik is ott vannak, mert sztrájk miatt nem tudtak elrepülni a tengerpartra. A két pasi igencsak pácban van!

 

Július 11. (kedd) 20.30 óra (esőnap: július 12.)

Johnni Mortimer és Brian Cook:Pasik a pácban – zenés vígjáték két részben

A Gergely Theater előadása

Szereplők: Beleznay Endre, Buch Tibor, Csomor Csilla, Csonka Zsuzsa, Házi Anita, Némedi Varga Tímea

Rendezte: Gergely Róbert

 

Belépődíj: I. hely 2900, II. hely 2600,- Ft

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 06.


 

Thürmer Szentesen

 

Június 29-én, csütörtökön egy ismerős arccal lehetett találkozni a szentesi piacon. Szentesen járt Thürmer Gyula a Munkáspárt elnöke.

A piacon lévő emberekkel való találkozása után elmondása szerint "talán a megye utolsó munkásmozgalmi emlékművét" koszorúzta meg az Apponyi téren.

A koszorúzás után két új tagnak adta át a párt tagkönyvét és jó munkát és sikert kívánt nekik az elkövetkező hosszú hónapokra.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 06.


 

Terv van pénz nincs!

Engedélyes tervvel rendelkezik a kerékpáros-aluljáró a Tisza-híd csongrádi oldalán

Kinagyítható terv a cikkben!

 

Szabó Zoltán Ferenc (Jobbik) szentesi önkormányzati képviselő és Laczkó Zsolt (Jobbik) csongrádi önkormányzati képviselő a két település nevében egyeztető tárgyalást és összefogást kezdeményezett a 2017. július 6-ai megbeszélésen a szentesi Városházán, melynek célja a két várost összekötő közúti hídon áthaladó kerékpáros forgalom biztonságossá tétele volt.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 06.


 

65 éve volt az első sikeres katapultálás Magyarországon

EMLÉKEZÉS a 1952. július 17-i légikatasztrófára

 

 2017. július 16. 10.00 óra, Szecessziós Ház Mozgásterme (6600 Szentes, Petőfi u. 2.)

 

Program:

 

- Köszöntő - Dr. Demeter Attila alpolgármester

- Emlékeim a MiG-15 szubszonikus harci gépről Lengyel József „Furulya” emlékezik.

- Az Ég Katonái Hagyományőrző Egyesület bemutatkozása - Kerezsi-Szabó Zsolt elnök

- Katapultálásom története filmen és szóban - Kádár Sándor őrnagy Gripen pilóta beszámolója

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 06.


 

Székelyföld madártávlatból

Dr. Fodor István csíkszeredai fotóművész kiállítása Szentesen

 

Szentesen a Tokácsli Galériában nyílik meg Fodor István „Székelyföld madártávlatból” c. kiállítása, amely 2017. július 22-ig tekinthető meg.

 

A kiállítás Csík, Gyergyó, Háromszék környékét, a Hargita fenyveseit és tisztásait, csíki és gyergyói falvakat, hegyeket, völgyeket, kultikus és turisztikai helyeket mutat be rendkívül izgalmas, eddig nem látott képek segítségével.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 05.


 

2018-ban megújulhat a 451-es főút

Folytatódnak idén is a térség útfelújítási munkálatai

 

Farkas Sándor országgyűlési képviselő sajtóközleményéből tudhattuk meg, hogy az idei évben folytatódik Szentes és Csongrád térségében az a nagyléptékű útfelújítási munka, mely 2017-ben kezdődött meg a környéken.

 

A napokban megtörtént a Nagymágocs-Szentes-Lapistó út legrosszabb szakaszainak aszfaltburkolat javítása, de várhatóan 2018-ban elkezdődik a 451-es főút eddig még fel nem újított szakaszának rekonstrukciója is, ennek keretében megoldódhat a Szentest Csongráddal összekötő Tisza-híd kerékpáros forgalmának problémája is. A hídra felvezető kerékpárút tervei már rendelkezésre állnak.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 05.


 

Indul a palacsintafesztivál

XI. Palacsintafesztivál és Falunapok Derekegyházon

 

2017. július 5-9. között Derekegyházon palacsintából lesz a kerítés is! A folyamatosan sülő tészta és a töltelékek változatos ízei mellett színes, szórakoztató programok várják az érdeklődőket. Idén a Palacsintafesztivál 2017. július 5-én (szerdán) 16:00 órakor veszi kezdetét, innentől kezdve 5 napon keresztül (egészen vasárnap délig) folyamatosan süthetnek és kóstolhatnak palacsintákat az ide látogatók.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 04.


 

Áder János fogadta a Rotary világelnökét

 

2017. július 3-án a Sándor-palotában fogadta Ian Riseley-t, a Rotary világelnökét Dr. Áder János köztársasági elnök. A tervezett látogatás hosszabbra sikerült így az előzetesen megbeszélt 30 perc helyett 83 percet tárgyalt a világelnök és a köztársasági elnök. A tárgyalás részleteiről hamarosan részletesebben számolunk be.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 04.


 

 

.