Indul a palacsintafesztivál

XI. Palacsintafesztivál és Falunapok Derekegyházon

 

 

 

2017. július 5-9. között Derekegyházon palacsintából lesz a kerítés is! A folyamatosan sülő tészta és a töltelékek változatos ízei mellett színes, szórakoztató programok várják az érdeklődőket. Idén a Palacsintafesztivál 2017. július 5-én (szerdán) 16:00 órakor veszi kezdetét, innentől kezdve 5 napon keresztül (egészen vasárnap délig) folyamatosan süthetnek és kóstolhatnak palacsintákat az ide látogatók.

A derekegyházi Palacsintafesztiválon ezidáig minden évben új palacsintasütő rekordok születtek. Volt, amikor legtöbben sütötték egy helyen a palacsintát, s állítottak már fel rekordot a leghosszabb, legkülönlegesebb, legnagyobb palacsintával is. 2013-ban 24 órán keresztül sült a palacsinta és több, mint 24 000 db készült el egy nap leforgása alatt. Ebben az évben rekordkísérlet nem lesz, hiszen úgy gondolják a szervezők, hogy rekord nélkül is népszerű a rendezvény, illetve nem szükséges ez a formalitás ahhoz, hogy a derekegyháziak és környékbeliek összetartását ismét bebizonyíthassák.

 

 

 

Az ingyenes rendezvényen a hagyományos palacsinták mellett különleges töltelékek, forma- és hagyománybontó palacsinták és palacsintaevő verseny is várja az édes élet élvezőit.

Az érdeklődők megkóstolhatják a derekegyházi palacsintát, de ha szívesen sütnék a finomságot, azt is megtehetik!

A fesztivál hétköznapjain a "házigazda" szerepet minden nap más környékbeli település vállalja, akik a palacsintasütés mellett produkcióval mutatkoznak be esténként, melyet 20:00 ill. 21:00 órától élőzenés koncertek követnek. Pénteken az Ismerős Arcok ad élő koncertet, szombaton helyi előadók szórakoztatják a nagyérdeműt, majd 20:00 órától fellépnek a rendezvény sztárvendégei: Tolvai Reni és az Animal Cannibals.

 

 

Szentes, 2017. 07. 04.

 

.