VIII. Kárpát-medencei Rotary Diáktábor

Egy hét angol, informatika és bicikli

 

A Szentes-Csongrád Rotary Club 2017. július 2-8. között nyolcadik alkalommal szervezte meg a Kárpát-medencei Rotary Diáktáborát. Most az angol nyelv és számítástechnika volt a fókuszban.

 

 

A klub a Rotary szellemiségének megfelelően idén is tehetséges, szerény körülmények között élő 10-14 éves gyermekeknek segített ilyen módon. A résztvevők Szentes és Felgyő általános iskoláiból, valamint a Felvidék, Kárpátalja, Erdély és a Vajdaság magyarlakta területeiről érkeztek.

 

 

A táborozók az első napon részt vettek Ian Riseley Rotary világelnök és felesége szentesi fogadásán.

 

 

 

Az angol és az informatika foglalkozások helyszínét délelőttönként a Kiss Bálint Református Általános Iskola korszerűen felszerelt számítógépes szaktantermei biztosították. Ezeken könnyed, játékos feladatokon keresztül ismerhették meg a gyerekek az angol nyelv tanulását segítő, az Interneten szabadon hozzáférhető felületeket, illetve a felhő-alapú informatika néhány ingyenesen használható, kreatív eszközét.

 

 

 

A szállás az Antal-tavi Fogadóban volt, amely - jelképesen is - félúton van a klub két városa, Szentes és Csongrád között, csodálatos természeti környezetben.

 

 

A közlekedés kerékpárral történt, hogy ezzel is az egészséges életmódra és a környezettudatosságra lehessen a gyermekek figyelmét irányítani. A napi 2 x 6 km-es tekerésben a nehézséget csak a Tisza-hídi feljárónál való átkelés jelentette.

 

 

 

Emellett a résztvevők lovas kocsizás közben megismerkedtek a városunk néhány nevezetességével, látogatást tettek a Polgármesteri Hivatalban, és kikapcsolódtak a Szentesi Üdülőközpontban, valamint a Kalandparkban.

 

 

 

 

 

A kirándulós csütörtöki napon Ópusztaszeren jártak, ahol a szentesi szélmalom illetve a Feszty-körkép megtekintése után lovaglás és íjjal és változó sikerrel való célba lövések következtek.

 

 

 

Hazaúton a nap programjába a Szegeden az Informatika-történeti kiállítás és a vásárhelyi Emlékpont   meglátogatása is belefért.

 

 

 

 

Az utolsó napon Csongrádra tekert a csapat, ahol a város néhány nevezetességével ismerkedhettek meg, és kipróbálhatták a páratlan szépségű Körös-toroki strandot is.

 

 

 

A búcsúest fergeteges angol nyelvű karaoke partyval indult, amelyet ajándékozás és vacsora követett.

 

 

 

Az immár hagyományos egy hetes térítésmentes tábor a Szentes-Csongrád Rotary Club, a Rotary International 1911 District, valamint több szervezet és magánszemély támogatásával valósult meg.

 

Szentes, 2017. 07. 12.

 

.