A legjobb georeferálók között Szegvárról

 

 

 

Budapest Főváros Kormányhivatala 2017. május 1. és június 30. között rekordszámú közreműködővel rendezte meg tavaszi pontgyűjtő játékát a fentrol.hu felhasználói számára. A játék során a Digitális Légifelvétel Archívum (DLA) projekt keretében megvalósult online felületen a légifelvételek helyzetének pontosításáért, azaz a georeferálásukért lehetett pontokat gyűjteni. Erre a játékra nevezett be Szegvárról Muzsik Sándor. 240 analóg fotókópiát tett a helyére a digitális térképen, mely teljesítménnyel a negyedik helyen végzett!

 

 

 

A fentrol.hu oldalon jelenleg 115 457 db légifelvétel érhető el online. Az oldal indulása óta a játék végéig összesen 32 125 db képet georeferáltak a felhasználók, mely a teljes digitális állomány közel 30%-a. Ennek ötödét, 5255 db-ot az idei, negyedik pontgyűjtő játék alatt igazították helyre. Összesen 91 játékos vett részt a pontgyűjtésben, a regisztrált felhasználók száma ez időszak alatt 40 új belépővel gyarapodott.

 

 

Az első 15 legmagasabb pontszámot elérő játékos ajándékcsomagot kapott, a legalább 100 képet georeferálók pedig az ajándékcsomag mellett műhelylátogatáson vehettek részt a Főosztály székházában, ahol szakmai vezetés mellett bemutatásra kerültek a Légifilmtárban őrzött archív analóg felvételeket tartalmazó mappák, tekercsek és repülési vázlatok. Mivel az archív légifelvételek digitalizálása jelenleg is folyik, a vendégek bepillantást nyerhettek a filmtisztítás és szkennelés munkafolyamataiba is.

 

Végezetül, elismerve és megköszönve szorgalmukat a georeferálások terén, Braunmüller Péter, a BFKH FTFF szolgáltatás koordinációs felelőse adta át az ajándékcsomagokat.

 

Szentes, 2017. 07. 22.

 

.