2017. JÚNIUS

Három sérült

 

Hárman sérültek meg, amikor két személyautó ütközött össze a 45-ös főúton, Szentes határában. Hódmezővásárhely felé haladt a Daewoo, amikor egy kamion előzésébe kezdett. Későn vette észre a szemből szabályosan érkező Ladát, ezért intenzíven fékezett, a Lada is próbált lehúzódni, de ennek ellenére összeütköztek. A két járműben összesen öten utaztak, információnk szerint közülük hárman sérültek meg. A baleseti helyszínelés miatt félpályás útzár volt érvényben a főút ezen szakaszán.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 30.


 

Elismeréseket adtak át a Semmelweis nap alkalmából Szentesen

 

„Az anyák megmentőjére”, Semmelweis Ignácra emlékeztek születésének 199. évfordulója alkalmából a szentesi Dr. Bugyi István Kórházban.

Példát állít a ma orvosai elé Semmelweis Ignác, akiben kutató lángelméje, logikus gondolkodása és emberszeretete miatt az orvosi hivatás ideális megtestesülését láthatjuk – mondta Dr. Baginé Dr. Tóth Erika adjunktus Semmelweis Ignácra emlékező beszédében. Munkásságával a ma orvostudományának legfontosabb alapjait tette le, szemléletével előtérbe helyezte a megelőzést!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 30.


 

Megemlékezés Semmelweis Nap alkalmából

 

A Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház a diagnosztikai tömb aulájában található egészségügyi dolgozók emlékfalánál rendezte meg a Semmelweis napi megemlékezését. Ilyenkor emlékeznek meg az elmúlt esztendőben elbúcsúzott orvosokról. A 2017. június 29-ei rendezvényen két orvostól búcsúzott a kórház - Dr. Győry Kiss Ferenc főorvostól, aki itt kezdte pályafutását, majd Németországban találta meg helyét és aki soha nem feledte, hogy honnan indult. Dr. Geönczöl Tibor főorvostól is most búcsúzott a kórház, aki Budapesten született 1947-ben, majd általános és középiskolai tanulmányait Békéscsbán végezte. 1971-ben "Summa cum laude" minősítéssel végzett a szegedi egyetemen. 1971. szeptember 15-től dolgozott a szentesi kórházban haláláig. Emléküket örökké őrizzük!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 29.


 

Pollákos sikerek

 

Itt a vakáció, de hamarosan újra iskola padba kell ülni a diákoknak. AHódmezővásárhelyi SZC Pollák Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának tanulói a tanév végén igencsak belehúztak a versenyeken való jó szereplésbe.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 28.


 

A Rotary mozgalom világelnöke
Magyarországra érkezik

 

A Rotary kereke forog tovább - kezdte sajtótájékoztatóját Mészáros Zoltán a Magyarországi Rotary mozgalom kormányzója. Már csak pár nap és hivatalosan is elkezdődik kormányzói tevékenységem, melynek első nagy rendezvénye a kormányzói lánc átvétele után, hogy IAN RISELEY az ausztráliai Sandringham Rotary Klub tagja, akit kiemelkedő társadalmi szerepvállalásáért a 2017/18-as évre világelnöknek választottak Magyarországra látogat első hivatalos útja során.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 28.


 

Kép, nyelv, játék a Kosztában

Egy sikeres pályázat

 

A Nemzeti Tehetség Program NTP-KKI-16 címen pályázatot írt ki, melyet idegen nyelvi munkaközösségünk megnyert. Célunk az angol és német nyelvi készségek fejlesztése mellett a tanulók kreativitásának, kulturális érdeklődésének és manuális képességeinek erősítése volt. 24 tanuló heti 2-2 órában játékos foglakozásokon vett részt.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 28.


 

GINOP ROAD SHOW SZENTESEN

 

A GINOP ROAD SHOW szentesi állomásán a résztvevők elsőként Csongrád megye legnagyobb foglalkoztatójához a Hungerit Zrt-hez látogattak el.

Az üzemlátogatáson részt vett dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és Dr. Tóth Flórián a Szentesi Járási Hivatal vezetője.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 27.


 

Az okos!

Elfogták a kamerát megdobáló férfit

 

A Szentesi Rendőrkapitányság rendőrei előállították azt a férfit, aki egy betondarabbal megdobott és megrongált egy térfigyelő kamerát. Először szembe nézett vele, majd repült a nehéz kő ....

A 29 éves helybéli férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2017. június 23-án, 5 óra 30 perckor egy ökölnyi nagyságú betondarabbal megdobott egy villanyoszlopra helyezett térfigyelő kamerát, amely eltört. A rendőrök a kamera felvételei alapján azonosították a feltételezett elkövetőt, majd előállították a Szentesi Rendőrkapitányságra.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 27.


 

Már a Dunán gyakorolnak

 

A Red Bull Air Race verseny műszaki előkészítésén dolgoznak az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki ezred kijelölt alegységei. A műszaki ezred katonái a múlt héten érkeztek meg az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred Hadikikötőjébe, ahol már vízre tették a feladathoz szükséges folyami hídkompokat, melyekből megépítették a 4 db 80 tonna és 3 db 60 tonna teherbírású kompokat, hogy ezekre a Red Bull airgater csapata felszerelhesse a pilonokat (kapukat).

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 27.


 

Norvég nagykövet a Petőfi avatón (+videó)

Hivatalosan is átadták a Szentes Szecessziós Házat a megújult Petőfi épületét

 

Közös ünnep - így köszöntötte Szirbik Imre polgármester 2017. június 23-án délben megtartott protokoll megnyitón a Szentes Szecessziós Ház első a vendégeit.

Az PETŐFI CAFÉ-ban megtartott hivatalos átadót Olav Berstad Norvégia magyarországi nagykövete is megtisztelte. Elragadó alföldi település Szentes és jó helyre került az az 1 millió euro melyet az EGT Alap nyújtott támogatásként - mondta köszöntőjében.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 25.


 

Elbontották a piros paravánt a Petőfi körül

Holnap lesz a részleges felújítás átadója

Aki ott lesz nyomjon egy lájkot a hírre! :-)

 

Szentes város lakóinak több mint két évtizedes álma, hogy a magyar szecesszió egyik gyöngyszeme, az egykori Petőfi szálló épülete régi fényében ragyogjon. A Norvégia, Liechtenstein és Izland által létrehozott EGT Alap segítségével első lépésként az utcai homlokzat és mintegy 500m2 szecessziós tér újult meg.

 

2017. június 23-án (pénteken) 20.00 órakor a szecesszió korát idéző Szent Iván éji programon kerül mindez átadásra egy emlékezetes est keretében. Jöjjön el Ön is, várjuk családjával hozzátartozóival az éjfélig tartó megtekintésre.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 22.


 

Egy kamion segédeszköz adomány a Parkerdő Otthonnak

 

A Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthonba 2017. június 12-én érkezett meg a Siegeni kórházban és a Weilburgi idősek otthonában gyűjtött adományok kamionja.

A Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthonba egy kamionnyi ágy, ágybetét, rolátor és megannyi, a betegellátásban használatos eszköz érkezett Dr. Pappné Deák Éva közreműködésével, melyet Dr. Győry Kiss Ferencné és leánya, Dr. Győry Kiss Orsolya áldozatos munkával indítottak útnak Németországból Szentesre.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 20.


 

Orgona est

 

2017. július 2-án vasárnap Dr. Csanádi László orgonaművész hangversenyére várják az érdeklődőket, melyen közreműködik a Bárdos Lajos Vegyeskar.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 19.


 

Józsi bácsi 90 éves

Aktívan tölti a hétköznapokat

 

Pótári Józsefet köszöntötte Szirbik Imre polgármester Kisér utcai otthonában abból az alkalomból, hogy ezen a napon (2017. június 19.) töltötte Józsi  bácsi 90. életévét.

A köszöntés előtt elmondta a mai is aktív ünnepelt, hogy mindig elgondolkodik, hogy óvodában már kerékpárt kapnak a kicsik és pár hét múlva már mennek is vele, míg ő 25 évesen kapta az első kerékpárt, és féltett kincs volt.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 19.


 

Családias tiszai sütögetés

 

A hétvégi időjárás valamennyi programot próbára tett. Volt amit csak takarék üzemben valósítottak meg, volt amelyet nem befolyásolt a változó szél, vagy az eső.

Szombaton a Tiszai Strandon nyárindító sütögetésre várták az érdeklődőket. Annak ellenére sokan voltak kíváncsiak a felvonultatott grillételekre, hogy a kezdés előtt leszakadt az ég, és amilyen gyorsan jött az eső olyan gyorsan távozott a hívatlan vendég.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 19.


 

Ezüstérem az Utánpótlás Bajnokságon

 

Az Ikarus Atlétikai Centrumban került megrendezésre Magyarország utánpótláskorú atlétáinak országos bajnoksága. A versenyen a Szentesi Maximus SE képviseletében az U 23 korú Csordás Cintia indult, diszkoszvetésben és súlylökésben. Az elmúlt két évben mind a két számban negyedik helyezést szerzett, mindig centiméterekre maradt csak le a dobogóról. Most a női diszkoszvetők között egyéni legjobbjától elmaradva ugyan, 36,33 méteres eredményével ezüstérmes lett a szombathelyi Gyurácz Réka mögött. Súlylökésben az történt, ami az elmúlt két évben. Cintia az utolsó sorozatig a harmadik helyen állt 11,33 méteres eredményével, ekkor az UTE versenyzője Fodor Zsófi 11,49 méteres eredményével a bronz érmes helyre állt. Cintia ismét, immár harmadszor a női súlylökés negyedik helyezettje lett.  /B.I./

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 19.


 

Meghalt két siklóernyős Szentes közelében

Frissített

 

Életét vesztette két siklóernyős egy balesetben Szentes külterületén. A rendőrség az ügyben büntetőeljárást indított.

A két férfi 2017. június 18-án, nem sokkal 15 óra után szenvedett balesetet gyakorlás közben. A rendőrség eddigi adatai szerint a 36 és 46 éves férfi egy kötéllel rögzítette magát egy fához, így gyakorolták a siklóernyőzést. Eddig tisztázatlan körülmények között a magasba emelkedtek, majd a földre zuhantak, és azonnal életüket vesztették.

A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit. Az ügyben légi közlekedés veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 18.


 

BONIS BONA díjat vehetett át Szurmik Zoltán

 

Az Emberi Erőforrás Minisztériuma a Nemzeti Tehetség Program keretében Szurmik Zoltán a szentesi Horváth Mihály Gimnázium tanára részére kiemelkedően eredményes és áldozatos tehetséggondozó munkája elismeréseképpen a "BONIS BONA - A Nemzet Tehetségeiért" díjat adományozott, melyet 2017. június 16-án vehetett át a Magyar Tudományos Akadémián.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 15.


 

A média technikai művészet

 

A Horváth Mihály Gimnázium média tagozata Nemzeti Tehetséggondozó pályázatban vett részt az elmúlt tanévben, mert azt iskola ilyen irányú képzésének technikai eszközparkja meglehetősen hiányos eddig. A diákok az elmúlt 8 év alatt kevés gyakorlathoz juthattak megfelelő eszközök híján. De a jelen pályázattal elnyert 2 kamera, 2 állvány, 2 kamerára rögzíthető mikrofon már biztosította azt, mellyel a mozgókép-készítést el tudtuk kezdeni - tudtuk meg Békési Eszter tanárnőtől.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 15.


 

A "Zene Ünnepe" Szentesen

 

A SZENTESI HANGVERSENYKÖZPONT BEMUTATJA

Zene-Világ-Zene | Élet - Érték - Élmény | A "Zene Ünnepe" Szentesen

2017. június 21. (szerda) 19 óra:

Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band - Sztárvendég: Szulák Andrea

Spot: https://www.youtube.com/watch?v=n5NJjRERpK8

Helyszín: Megyeháza KKK szabadtéri színpad (Szentes, Kossuth tér 1.)

 

Jegyárusító helyek:

 

DISCOS UTAZÁSI IRODA, SZENTES

Kossuth Lajos u. 11. tel. (63)316-677

 

HANGVERSENYKÖZPONT - SZENTES

Kiss Bálint u. 11. tel. (30)607-4720

 

MŰVELŐDÉSI ÉS IFJÚSÁGI HÁZ, SZENTES

Tóth József u. 10-14. tel. (63)314-211

 

www.zenevilagzene.hu

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 15.


 

Könyvadomány a Deáknak

 

A Szentes-Csongrád Rotary Klub is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, melyet a Délmagyarország című napilap hirdetett. Sok-sok szervezet támogatásával új könyvek kerültek az iskolákba, hogy ezzel is gyarapítsák az iskolai könyvtárakat.

A Szentes-Csongrád Rotary Klub képviseletében Nagypéter Sándor és Tímár Ferenc valamint a napilap képviselői érkeztek 2017. június 14-én a Szentesi Deák Ferenc Általános Iskolába, ahol a 3.a osztály vette át a könyveket.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 15.


 

Óriási buli a strandon!

0-14 éves korig INGYENES!!!

 

2017. június 18-án vasárnap már reggeltől várnak mindenkit a szentesi strandra a Dr. Rébeli-Szabó József Városi Uszodában, ahol nyárindító party-t rendeznek. Délelőtt is lehet a fakultatív programokon részt venni, de az igaz banzáj 13 órától indul! LAKATOS MÁRK stylist és csapata tart stílustanácsadást a wellnessben, majd személyre szabott praktikákkal látja el a hölgyeket, urakat!

A csúszda mellett ovis, zenés, táncos produkciók a nagy színpadon, valamint sportprogram keretében szülő-gyerek, egykori és mai vízicsillagok vízilabda mérkőzése lesz az 50-es medencében.

18.00 órától koncertekkel zárul a nap!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 15.


 

Élethosszig tartó sport!

NTP-SR-16-0123

 

A tanév utolsó hetében a Horváth Mihály Gimnáziumban sportnapokat rendeztünk a gimnáziumban tanuló diákjaink, és valamennyi érdeklődő részére. A programokhoz az NTP-SR-16-0123 kódjelű, "Élethosszig tartó sport!" című pályázat biztosította az ideális feltételeket.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 15.


 

Ismét Múzeumok éjszakája Szentesen

Az éjszaka, amit beragyognak a fények…

 

Múzeumok Éjszakája a Koszta József Múzeumban és filiáléiban

2017. június 24.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 14.


 

Gasztro piac újdonsággal

Keresse a gyógynövényes mézeket

 

Frissen szedett meggy, málna, piszke (egres, köszméte) Bartha Edit szentesi termelőnk gyümölcsöséből, minőségi zöldségek a Bartha János Szakképző Iskola tankertjéből, házias lekvárok, szörpök, sajtok igazi kecsketejből és számos kulináris meglepetés szombati (június 17-i) piacunkon. Nagy örömünkre új termelőt is köszönthetünk: Danyiné Hajdú Katalint, aki gyógynövényes mézekkel várja a piacra érkezőket. Kézműves szépségek, ásványok és ásványból készült ékszerek továbbra is nagy választékban!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 14.


 

Június 23-án adják át a Petőfit!

 

Szentes város lakóinak több mint két évtizedes álma, hogy a magyar szecesszió egyik gyöngyszeme, az egykori Petőfi szálló épülete régi fényében ragyogjon. A Norvégia, Liechtenstein és Izland által létrehozott EGT Alap segítségével első lépésként az utcai homlokzat és mintegy 500m2 szecessziós tér újult meg.

 

2017. június 23-án (pénteken) 20.00 órakor a szecesszió korát idéző Szent Iván éji programon kerül mindez átadásra egy emlékezetes est keretében. Jöjjön el Ön is, várjuk családjával hozzátartozóival az éjfélig tartó megtekintésre.

További részletek hamarosan!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 14.


 

Roston sült szezonnyitó a Tiszai strandon

 

2017. június 17-én Roston sült szezonnyitót rendeznek a Tiszai strandon. A sütögetés nem verseny a jó hangulat a fontos a finom ételek és a jó zene.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 12.


 

SZENTESI NYÁRI TÁBOROK 2017.

Lájkold és oszd meg!

 

Beköszöntött a nyár, hamarosan a szünidőé a főszerep az óvodások, iskolások számára. Sokan ilyenkor pihenik ki a dolgos hétköznapokat, hogy aztán újult erővel folytassák ott, ahol abbahagyták, szeptemberben. A legtöbb családban azonban nem tehetik meg a szülők, hogy vakációra hivatkozva többhetes szabadságot vesznek ki.

 

Adódik a kérdés, mit kezdjenek a felügyeletet igénylő, energikus csemetékkel, ki vigyáz majd rájuk, hol legyenek napközben, amíg anya és apa dolgoznak? A nagyobbak már jól elvannak egyedül, a kis óvodásokat és az alsó tagozatos iskolásokat azonban nem hagyhatjuk magukra. Összegyűjtöttük a nyári táborok időpontjait, hogy minél könnyebben tudjanak választani a gyermekek és a szülők.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 12.


 

Szentes a Juniálison

Ötödször rendezték meg a Kinizsi Juniálist

 

Huszonegy település csapata mellett Szentes is versengett az ötödik alkalommal megrendezett Kinizsi Juniálison Fábiánsebestyénben.

A Juniális olyan meggondolásból indult öt esztendővel ezelőtt, hogy a térségi településeket közelebb hozza egymáshoz - mondta Farkas Sándor országgyűlési képviselő a program életre hívója.

A részt vevő városok, falvak száma évről évre nő így már nemcsak a Szentesi és a Csongrádi járásból, hanem a Szegediből is érkeztek vendégek. Játékos ügyességi versenyeken bizonyíthatták tudásukat a csapatok, így élő csocsón, céllövöldén és a főzőversenyen is kiemelkedően kellett teljesíteni annak, aki győzedelmeskedni akart.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 12.


 

PEDAGÓGUSNAPI ÜNNEPSÉG 2017

 

2017. június 9-én a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban rendezte meg Szentes Város Önkormányzata és a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ a Városi Pedagógusnapi ünnepséget.

 Elsőként Farkas Sándor országgyűlési képviselő köszöntötte a pedagógusokat, majd Szirbik Imre polgármester mondta el ünnepi gondolatait. Balázs József a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ igazgatójának beszéde zárta a felszólalásokat.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 11.


 

Hatodikak lettünk a Nemzeti Regattán

Szentes volt az egyetlen nem balatoni település a döntőben

 

Szentes a Nemzeti Regatta vitorlásversenyen a középdöntőben 2. helyen végzett így bekerült a nagydöntőbe. 40 település közül az első hatba került városunk hajója.

Sajnos ekkor teljes szélcsendben csak a 6. helyen sikerült befutni, pedig ha vízbe lehetett volna ugrani a főként volt vízilabdásokból álló csapat az első helyre húzta (tolta) volna a csapatot. A papírforma beigazolódott, a balatoni települések régi rutinnal szerezték meg a dobogós helyeket.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 11.


 

Továbbjutott siófoki regattán a Szentesi csapat

 

Szentes városa idén 2. alkalommal képviselteti magát s Nemzeti Regattán. A BAHART szervezésében vitorlás versenyen méretteti meg magát a közel 40 település 7-7 fős csapata. A szentesi hetes főleg vízi sportokat képviselő tagjai túl vannak az első futamon. Harmadikként végeztek, így holnap folytatják a küzdelmet az összesített első helyért.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 10.


 

Sportválasztó tábor a nyárra

 

Szeretnél több sportot kipróbálni a nyáron? Gyere a sportválasztó táborba. A két turnusra a Sportcsarnokban lehet jelentkezni!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 09.


 

Költözködés miatt szünetel az ügyfélfogadás

A Földhivatal és Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály költözik

 

Tisztelt Ügyfeleink!

 

A Szentesi Járási Hivatal Földhivatali Osztályán (Földhivatal) 2017. június 19-én, 20-án és 21-én költözés miatt az ügyfélfogadás szünetel. Ezeken a napokon a beadványokat a Kossuth tér 6. szám alatt a 120. számú irodában (járási hivatal Postázó) adhatják le ügyfeleink.

 

A Szentesi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályán (hatósági állatorvosok) 2017. június 19-én költözés miatt az ügyfélfogadás szünetel. Ezeken a napokon a beadványokat a Kossuth tér 6. szám alatt a 120. számú irodában (járási hivatal Postázó) adhatják le ügyfeleink.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 09.


 

VIII. Kárpát-medencei Rotary Diáktábor

Egy hét angol, számítástechnika és kikapcsolódás

 

A Szentes-Csongrád Rotary Club 2017. július 2-8. között nyolcadik alkalommal szervezi meg a Kárpát-medencei Rotary Diáktáborát. Az idei évben évben angol nyelv és számítástechnika lesz a fókuszban.

 

Az egy hetes térítésmentes tábor résztvevői a Rotary szellemiségének megfelelően tehetséges, szerény körülmények között élő gyermekek, akik a Felvidék, Kárpátalja, Erdély és a Vajdaság magyarlakta területeiről, valamint Szentes és vonzáskörzete 8 általános iskolájából érkeznek.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 09.


 

12 előadás a Szentesi Nyári Színházban

 

Idén különleges előadásokat láthatunk a megszokott nyári színházi programok között, hallhattuk a Nyári Szabadtéri Színház sajtótájékoztatóján. A nyári évadnak két szervezője van, így a Szentesi Művelődési Központ munkatársai mellett az ORLAI Produkciós Iroda is bekapcsolódik a nyári színházi programba.

 

A részletes programot a plakáton tekinthetik meg, és valamennyi előadásra már elővételben megvásárolhatók a jegyek!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 09.


 

Óriási buli a strandon!

CSAK AZÉRT IS SZENTES...

 

Június 18-án vasárnap 13 órától! Egy belépő áráért díjmentes programok!

13 órától LAKATOS MÁRK stylist és csapata tart stílustanácsadást a wellnessben, majd személyre szabott praktikákkal látja el a hölgyeket, urakat!

 

Megmutatjuk...a csúszda mellett ovis, zenés, táncos produkciók a nagy színpadon!

 

A sport a mindenünk...szülő-gyerek, egykori és mai vízicsillagok vízilabda mérkőzése az "50"-es medencében.

 

Hatalmas buli...este 7 órától koncertek a termál vízes medencéknél!

 

Egy belépő ára, sok-sok program mindenki számára!

SZABADSÁG, SZENTES, SZERETEM...

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 09.


 

Megkezdődött az Ünnepi Könyvhét Szentesen

 

Szentesen az ÜNNEPI KÖNYVHÉT keretében nem csak a könyvtár polcain találkozhatunk majd a könyvekkel, azok íróival, hanem Szentesen a Kossuth téren is június 8-12 között.

Június 8-án Szirbik Imre polgármester nyitotta meg a könyv seregszemlét, majd a könyvtár igazgatónője Sallainé Gresó Klára köszöntötte a megjelenteket és ismertette röviden a téren található standokat.

Természetesen a Ünnepi Könyvhétre megjelent legújabb könyvek mellett, igen kedvezményesen (-50%) vásárolhatunk helyi kiadványokat.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 09.


 

Az Ünnepi Könyvhét programjai Szentesen

 

Idén 88. alkalommal kerül megrendezésre az Ünnepi Könyvhét, és ezzel összekötve a 16. Gyerekkönyvnapok hazánkban 2017. június 8-12. között. Több mint 80 település kapcsolódott a központi rendezvényhez, melyek között ott van városunk. Szentesen az ÜNNEPI KÖNYVHÉT keretében nem csak a könyvtár polcain találkozhatunk majd a könyvekkel, azok íróival, hanem Szentesen a Kossuth téren is.

 

Az elmúlt héten sajtótájékoztató keretében ismertették az Ünnepi Könyvhét szentesi programjait

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 06.


 

Jó évük lesz a kertvárosiaknak

Átadták a Koszta iskola felújított tornatermét

 

2017. június 2-án adták át a Jövőnkért Néptánc Gála elején a Koszta József Általános Iskola felújított tornatermét. Dr. Chomiak Waldemar a kertvárosi körzet önkormányzati képviselője jóvoltából már légkondicionált lett az iskola felső szintje, melyhez a szülők is jelentősen hozzájárultak. A tornaterem felújítása is egy példaértékű összefogás eredménye, ahol a város és a Szentesi Kosárlabda Klub fogott össze egy nemes cél eléréséhez.

És, hogy miért lesz jó évük a kertvárosiaknak ? - talán azért, mert olyan fejlesztések valósulnak meg az elkövetkezendő években, amelyek fényes bizonyítéka, hogy a város nem csak városközpontból áll - mondta kérdésünkre Antal Balázs Tibor a városfejlesztési bizottság elnöke.

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 04.


 

Szemed fénye hatalmas kincs:
addig védd, amíg van!

 

Amíg az ember látása rendben van, lövése sincs arról, mekkora mázlista is valójában. Amint romlik a látásod, rájössz micsoda kincs, hogy egyáltalán van.

A Látássérültek Délalföldi Egyesülete 2017. május 27-én „Anyák - Apák - Gyermekek napja" érzékenyítő nyíltnapot tartott a Kiss Bálint utcai irodájuknál, melyre iskolák diákjait, tanárokat és érdeklődőket vártak, akik szeretnek érzékenyítésen részt venni. A látássérültek érzékenyítő napján a LÁTDE program lehetőséget és teret biztosított szemléletformálásra és érzékenyítésre, játékos formában.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 04.


 

68. érettségi találkozó Szentesen

 

68. érettségi találkozóját tartotta az Állami Kereskedelmi Iskola 1949-ben érettségizett osztálya a Galéria étteremben. A jóbarátok 2009 óta minden évben összegyűlnek. Nemcsak a diákévek kötik őket össze, hanem a szeretet „fonott zsinór”-ja is. Osztálytársaikkal és évfolyamtársaikkal ma is szoros kapcsolatot tartanak, hiszen a küzdelmes évek összekovácsolták őket.

 Rokonok és barátok köszöntötték az ünneplőket. Az „öregdiák”-ok albumot ajándékoztak a közgazdasági szakközépiskolának az iskolai találkozók fényképgyűjteményéhez.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 04.


 

Új eszközökkel tanulják a KRESZ-t

 

Fontos, hogy a gyermekek már igen korán - óvodás és kisiskolás korukban - ismerkedjenek, illetve a koruknak megfelelően elvárható szinten megtanulják a közúti közlekedés alapvető KRESZ szabályait.

A Farkas Antal utcai átadón Antal Balázs Tibor önkormányzati képviselő vett részt, míg a Mátéffy Ferenc utcai óvodában Balogh Szabó Imre r.ezredes Szentes város rendőrkapitánya és Gilinger István  adták át a játékos KRESZ oktató készletet.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 04.


 

Bajnok a Szentes

 

égig vezetve nyerte meg a Szentes az UVSE elleni finálét a BENU ifjúsági leány bajnokságban, így a Farkas Tamara és Lekrinszki Gina vezette együttes lett az aranyérmes.

Noha az UVSE veretlenül nyerte meg az alapszakaszt, 8–7-re és 12–9-re nyert a Szentes ellen, a BENU női ifjúsági bajnokság döntőjében ebből kevés látszott. A szentesiek két gyors góllal kezdtek, sőt, az első negyed végén már 4–1-re vezettek a remekül játszó Farkas Tamara vezérletével. Ifjabb Tóth Gyula együttese a folytatásban is tartotta az előnyét, hiszen a félidőben is hárommal vezetett még.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 04.


 

217 cm-es harcsát fogtak Szentesen

 

2017. június 3-án késő délután egy 217 cm-es harcsa akadt horogra Szentesen a Gerecz tavon. Igazi szörny, melyet a másfél órai fárasztás után lehetett parthoz húzni. Petrovszki Gábor - a szerencsés horgász - elmondta, hogy a súlyát nem tudják, mert vissza fogja engedni a méreten felüli harcsát, így nem emelték partra.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 04.


 

Megnyílt az AKTFOTÓ kiállítás

XIX. Szentesi AKTFOTÓ BIENNÁLÉ

 

Egyes vélemények szerint fotózni nem nehéz. Rögzíteni kell a pillanatot és kész. Mások megítélése alapján: nagyon is nehéz a formát, és a fényt-árnyékot, úgy ötvözni, hogy abból egy új mondanivalót lehessen összerakni. Azon már senki sem vitatkozik, hogy meztelen testeket a legnehezebb – jól – fényképezni. A Szentesi Aktfotó Biennáléra, most tizenkilencedik alkalommal küldtek izgalmas, és kiváló felvételeket, az egész országból. 51 szerző, közel 300 fotót juttatott el a szentesi szervezőkhöz: a Szentesi Művelődési Központba, a Szentesi Fotókörhöz.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 03.


 

Tanulmányi versenyek legjobbjainak
elismerése (2017)

 

2017. június 1-jén köszöntötték a tanulmányi versenyeken sikeresen szereplő tanulókat és felkészítő pedagógusaikat a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban. Idén 42 általános iskolás és 14 középiskolásnak, valamint a Lajtha László Alapfokú Művészeti iskola 21 és a Szivárvány Alapfokú Művészetoktatási Intézmény egy tanulójának adott át könyvvásárlási utalványt és emléklapot Farkas Sándor országgyűlési képviselő, Szirbik Imre polgármester, Dr. Demeter Attila alpolgármester és Balázs József a tankerület igazgatója. Csapatverseny és diákolimpia kategóriában is értékelték a diákok teljesítményét.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 01.


 

Kirakodóvásár és Városi Gyereknap

 

A Kossuth téren június első vasárnapján hagyományosan kirakodóvásár várja a közönséget, párosulva a városi gyereknappal. A művelődési központ népszerű rendezvénye több mint három évtizedes (37.) múltra tekint vissza, amit mindig nagyon vár kereskedő és vevő, felnőtt és gyerek egyaránt. Reméljük az időjárás is kegyeibe fogadja a kavalkád résztvevőit.

Az ország minden részéből érkezett árusok sátraiban a portékák széles arzenálját találhatja majd meg a nézelődő. Bár a modern termékek is mindinkább helyet követelnek a kínálatban, a "népi" jelzőnek azért mindig létjogosultsága van az ilyen rendezvényeken.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 01.


 

442 maci kerülhet a mentőautókba

 

2016. novemberétől Jegyes-Molnárné Hajdú Krisztina hallássérült anyuka bekapcsolódott a „Plüssmacit minden mentőautóba !" országos kezdeményezéshez. A gyűjtés több helyszínen került megrendezésre - tudtuk meg Agócs Lászlónétól a Vöröskereszt szentesi szervezetének vezetőjétől.

A macik és a plüss termékek összegyűjtése után kezdődött csak el az igazi munka, mert ahhoz, hogy ezekek át lehessen adni a mentőautóban, mosni és sterilizálni kellett, melyhez nagy segítséget nyújtott a

Szentesi Bölcsőde. A mosás és szárítás után  Jegyes-Molnárné Hajdú Krisztina a párjával együtt külön-e célra sterilizált zacskókba helyezte és zárta a macikat.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 01.


 

 

.