VIII. Kárpát-medencei Rotary Diáktábor

Egy hét angol, számítástechnika és kikapcsolódás

 

 

A Szentes-Csongrád Rotary Club 2017. július 2-8. között nyolcadik alkalommal szervezi meg a Kárpát-medencei Rotary Diáktáborát. Az idei évben évben angol nyelv és számítástechnika lesz a fókuszban.

 

A foglalkozások a Kiss Bálint Református Általános Iskola korszerűen felszerelt számítógépes szaktantermeiben lesznek. Ezek során könnyed, játékos feladatokon keresztül ismerhetik meg a gyerekek az angol nyelv tanulását segítő, az Interneten szabadon hozzáférhető felületeket, illetve a felhő-alapú informatika néhány ingyenesen használható, kreatív eszközét.

 

Emellett a résztvevők megismerkednek a városunk főbb nevezetességeivel, kirándulást tesznek Ópusztaszerre illetve a szegedi számítástechnikai múzeumba, és nem lesznek híján szabadidős programoknak sem.

 

A szállás az Antal tavi Horgászparadicsomban lesz, amely félúton van el Szentes és Csongrád között. A közlekedés kerékpárral zajlik majd, hogy ezzel is az egészséges életmódra és a környezettudatosságra irányítsák a gyermekek figyelmét.

 

A klub a Rotary szellemiségének megfelelően az idén is tehetséges, szerény körülmények között élő 10-14 éves gyermekeket vár az oktatási intézmények vezetésével együttműködve és a szaktanárok javaslata alapján a Felvidék, Kárpátalja, Erdély és a Vajdaság magyarlakta területeiről, valamint Szentes és vonzáskörzete 8 általános iskolájából.

 

Az immár hagyományos egy hetes térítésmentes táborok a Szentes-Csongrád Rotary Club és Rotary International 1911 District támogatásával valósulnak meg. A következő néhány kép az elmúlt évek egy-egy pillanatát eleveníti fel.

 

 

Ildi néni napindító eligazítása és körjáték a Csongrád-Belsővárosi táborhelyen

 

 

Lovas kocsis városnézés Szentesen, látogatás a Polgármesteri Hivatalban Csongrádon

 

 

Kirándulás Ópusztaszerre - egy kis nemezeléssel egybekötve

 

 

Egy élő sárkány a Holt-Tiszán, és csacska csobbanások a strandon

 

 

Emlékek falatnyi élményfala, és szalonna sütve vagy füstölve

 

Szentes, 2017. 06. 07.

 

.