Kép, nyelv, játék a Kosztában

Egy sikeres pályázat

 

A Nemzeti Tehetség Program NTP-KKI-16 címen pályázatot írt ki, melyet idegen nyelvi munkaközösségünk megnyert. Célunk az angol és német nyelvi készségek fejlesztése mellett a tanulók kreativitásának, kulturális érdeklődésének és manuális képességeinek erősítése volt. 24 tanuló heti 2-2 órában játékos foglakozásokon vett részt.

 

Az angol és német történelem különböző korszakait dolgoztuk fel: Arthur király, a normannok és szászok, a Tudorok, Viktória királynő és a Windsorok korából; valamint a német lovagi korból, a 13-14. századi német történelemből, a 19. századi Bajorországról, a hitleri Németországról adtunk történelmi, irodalmi ismereteket filmrészletek megtekintésével egybekötve.

 

A témák feldolgozását beszélgetéssel, előadással, prezentációval, játékkészítéssel, kutatómunkával, dramatikus játékkal, újságírással valósítottuk meg. Múzeum- és színházlátogatást szerveztünk Budapestre. Projektzáró rendezvényünkön kiállítást rendeztünk az elkészített munkákból, és lehetőséget adtunk iskolánk tanulóinak, hogy kipróbálhassák az általunk készített játékokat.

A Szentesi Koszta József Általános Iskola idegen nyelvi munkaközössége

 

 

Szentes, 2017. 06. 28.

 

 

.