Új eszközökkel tanulják a KRESZ-t

 

 

 

Fontos, hogy a gyermekek már igen korán - óvodás és kisiskolás korukban - ismerkedjenek, illetve a koruknak megfelelően elvárható szinten megtanulják a közúti közlekedés alapvető KRESZ szabályait - mondta Gilinger István a Szentesi Polgárőr Egyesület elnöke a minapi átadón.

 

 

 

Az Országos Polgárőr Szervezet országos szinten pályázatot írt ki és szervezett oktatói felkészítés a polgárőr szervezetek részére a Közlekedés Tudományi Intézetben, melyen a Csongrád megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének támogatásával a Szentes Polgárőr Egyesülettől is részt vehetett kettő fő. Azzal a célzattal, hogy az itt kapott elméleti és módszertani felkészítést, valamint a gyakorlati oktatáshoz kapott taneszközöket felhasználva személyesen segítik az óvodákban, illetve az iskolákban a közlekedési szabályok játékos formában történő megismertetését.

 

 

 

Az elnökségünk úgy döntött, hogy a két csomagot a Mátéffy Ferenc utcai Óvoda és Antal Balázs Tibor képviselő közbenjárása után a Farkas Antal és az Árpád utcai Óvoda között osztjuk szét — tudtuk meg Gilinger Istvántól a Szentesi Polgárőr Egyesület elnökétől.

 

 

 

A Farkas Antal utcai átadón Antal Balázs Tibor önkormányzati képviselő vett részt, Balogh Szabó Imre r.ezredes Szentes város rendőrkapitánya és Gilinger István elnök a Mátéffy Ferenc utcai óvodában adták át a játék készletet, közlekedési taneszköz oktató csomagot, melyet az apróságok nagy örömére azonnal ki is próbálhattak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2017. 06. 04.

 

.