Norvég nagykövet a Petőfi avatón

Hivatalosan is átadták a Szentes Szecessziós Házat a megújult Petőfi épületét

 

 

 

Közös ünnep - így köszöntötte Szirbik Imre polgármester 2017. június 23-án délben megtartott protokoll megnyitón a Szentes Szecessziós Ház első a vendégeit.

 

 

 

Az PETŐFI CAFÉ-ban megtartott hivatalos átadót Olav Berstad Norvégia magyarországi nagykövete is megtisztelte. Elragadó alföldi település Szentes és jó helyre került az az 1 millió euro melyet az EGT Alap nyújtott támogatásként - mondta köszöntőjében.

 

 

A videó nagy sebességű feltöltését a TNT-TvNetTel Kft. (www.tvnettel.hu) támogatja!

 

 

 

 Az ünnepi műsorban a Szilver TSE párosai Schwartz Péter- Lengyel Helga; Kósa András-László Szilvia; Bődi Richárd – Prozlik Anna; Szalkai-Szabó Gábor- Haddad Sabrina; továbbá László Csaba- Páli Viktória és R Rónyai Zoltán – Busa Dóra palotással, majd a Kék Duna keringő dallamaira táncoltak korabeli ruhákban.

 

A videó nagy sebességű feltöltését a TNT-TvNetTel Kft. (www.tvnettel.hu) támogatja!

 

 

Szebeni Zoltán, drámapedagógus Ady E.: Kávéházban című versét szavalta el, majd Majtényi András Szentes város díszpolgára zongorán egy Bartók Béla darabot adott elő, majd kísérte Pócsik Dániel és Gesztesi Alexandra énekeit.

 

 

 

Kakas Béla, a Csongrád megyei Közgyűlés elnöke, Olav Berstad norvég nagykövet és Szirbik Imre Szentes polgármestere a kivitelezésben együttműködő Norvégia, Lichtenstein, Izland, Magyarország és Szentes címereit jelképező bokrétacsokorra az összefogást jelképezve egy-egy nemzeti színű szalagot kötöttek.

 

 

 

Ezután következett az időkapszula elhelyezése az épület előtt, melyet 30 év múlva lehet majd felnyitnia a következő generációnak. Ebbe belekerült Szirbik Imre polgármester videó üzenete pendrive-on (reméljük, lesz még akkor USB olvasó), öt óvodás rajza, melyet a nagykövet úr helyezett a kapszulába, a Szentesi Élet Városi Hetilap aktuális száma, melyben a város vezető tisztviselői is üzennek a jövőnek, valamint a Délmagyarország napilap aznapi száma. Mindezek mellett pár aprópénz is landolt a szigetelt kapszulába, melyet ezután a helyére behelyezve betonnal és egy zárókővel fedtek le.

 

Az ünnepség végén pohárköszöntőt mondott Horváth Zoltán az egykori Petőfi Cukrászda cukrásza, aki utolsónak hagyta el az épületet kilenc évvel ezelőtt. Elmondta, hogy sokan érdeklődtek nála, hogy mikor lesz újra ízes-, vaníliás- vagy éppen csoki ráma a kávézóban, de megnyugtatott mindenkit, hogy ... (de ezt nézzék meg az alábbi videóban)!

 

A videó nagy sebességű feltöltését a TNT-TvNetTel Kft. (www.tvnettel.hu) támogatja!

 

 

 

 

 

További képek a protokoll átadóról:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2017. 06. 25.

 

.