BONIS BONA díjat vehetett át Szurmik Zoltán

 

 

Az Emberi Erőforrás Minisztériuma a Nemzeti Tehetség Program keretében Szurmik Zoltán a szentesi Horváth Mihály Gimnázium tanára részére kiemelkedően eredményes és áldozatos tehetséggondozó munkája elismeréseképpen a "BONIS BONA - A Nemzet Tehetségeiért" díjat adományozott, melyet 2017. június 16-án vehetett át a Magyar Tudományos Akadémián.

 

A fiatalok teljesítménye mögött mindig ott van az őket segítő pedagógus, tehetségsegítő szakember munkája - mondta Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár a Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért elnevezésű díjak átadásán pénteken, a Magyar Tudományos Akadémián.

Novák Katalin kiemelte: miközben egyre több szó esik a tehetséges fiatalokról, "még mindig nem beszélünk eleget azokról, akik mögöttük állnak".

A teljesítményhez a fiatalok tehetsége önmagában nem elég, mindig szükség van a szakemberre, aki időben felismeri a tehetséget, és megadja a személyre szabott segítséget annak kibontakoztatásához - mondta.

Az államtitkár úgy fogalmazott: "ma azokat a pedagógusokat, segítőket ismerjük el, akik nemcsak a kötelező feladatukat végzik el, hanem többlet energiát, többlet odafigyelést adnak", akik munkájukat nemcsak elvégzik, de feladatukat magas színvonalon, igényesen látják el.

 

A Bonis Bona díj célja, hogy erkölcsileg és anyagilag is elismerjék a tehetséges fiatalokat segítő szakembereket és szervezeteket.

 

 

 

Szentes, 2017. 06. 16.

 

.