2016. OKTÓBER

 

Gyermek önvédelmi edzés indul

 

Minden kedden és csütörtökön gyermek önvédelmi edzés indul a Wellness Colosseumban, ahol Bertók Róbert és Lantos Lehel várja a jelentkezőket. További részletek a plakáton és az alábbi telefonokon.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 31.


 

Szentesen készül, hogy feljusson a boxvilág tetejére!

 

A Felix Promotion veretlen cirkálósúlyú profi bokszolója, Szellő Imre (14-0-0, 8 K. O./T. K. O.) azért váltott edzőt, hogy eljusson a világbajnoki címig.

Az új felkészítő, Bertók Róbert pedig megfelelhet a kívánalmaknak, hiszen a tősgyökeres ceglédi Szellő Szentesre jár át edzeni, márpedig esetében ez nem akármi.

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 31.


 

Halottak napi városi megemlékezés

 

Szentes Város Önkormányzata 2016. október 28-án koszorúzással egybekötött halottak napi városi megemlékezést tartott a katonai emlékműveknél. Először koszorút és mécseseket helyeztek el az I. Világháborús emlékműnél (Erzsébet tér), majd a II. Világháborús emlékműnél (Széchenyi liget bejárata), a Lengyel emlékműnél (Csongrádi út), és végezetül a Szovjet katonai síremléknél (Hadzsy János utca).

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 29.


 

Új Életfa az újszülötteknek

 

2016. október 26-án délután köszöntötték a Városháza udvarán azokat a szentesi kisbabákat, akik az elmúlt fél évben születtek az Új Életfa átadáson. Az emléklapok és a fácskák átadása hagyomány a városban, huszadik éve kapják az újszülöttek annak örömére, hogy nemcsak a családot, hanem a város lakosságát is gyarapítják.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 26.


 

Fogadóóra a Szentesi Rendőrkapitányságon

 

Balogh-Szabó Imre r. ezredes 2016. október 27-én tartja soron következő fogadóóráját.

 

A Szentesi Rendőrkapitányság vezetője, Balogh-Szabó Imre r. ezredes 2016. októbet 27-én (csütörtökön) 14 és 16 óra között lakossági fogadóórát tart a kapitányság épületében (Szentes, Kossuth Lajos utca 43.).

 

Előzetes bejelentkezés nem szükséges.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 26.


 

Amatild "Falusi Zsoltár"
lemezbemutató koncert

 

Zene-Világ-Zene: 2016. november 4. (péntek) 19 óra

Sztárvendég: Szvorák Katalin Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népdalénekes

 

Spot: https://www.youtube.com/watch?v=aF4Tj53pJQk

Jegyár: 1400 Ft

 

Jegyárusító helyek:

 

HANGVERSENYKÖZPONT - SZENTES

Szentes, Kiss Bálint u. 11. tel. +36-30/607-4720

 

MŰVELŐDÉSI ÉS IFJÚSÁGI HÁZ

Szentes, Tóth József u. 10-14. tel. +36-63/314-211

 

A koncert helyszíne: Református Nagytemplom, Szentes

www.zenevilagzene.hu

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 25.


 

Felavatták az új 56-os emlékművet

Büszkeségpont Szentes központjában (közel 200 fotó az ünnepségről)

 

 

2016. október 22-én délután zászlófelvonással kezdődött Szentesen az 1956-os eseményekre való megemlékezés. Az emlékhely egy olyan szimbólumot jelenít meg, ami többféleképpen is értelmezhető, de mindenki számára érthető jelként áll, meditálásra, gondolkodásra késztet. Ez a „formába öntött" szimbólum: egy KAPU. Egy rusztikus formákból épített, kérdéseket sugalló, de egyben nyomasztó hangulatot is teremtő „átjáró".

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 24.


 

Szentes Városért Emlékérmesek 2016-ban

 

 

2016. október 22-én a „Büszkeségpont" emlékműavató ünnepség után a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében adták át „A Városért Emlékérem" kitüntetéseket. Ez az elismerés olyan személyeknek, személyek csoportjának, társadalmi, gazdasági szervezeteknek, vagy intézményeknek adományozható, akik vagy amelyek a város fejlesztésében, a társadalmi, szociális, egészségügyi, oktatási-nevelési, kulturális-művészeti, sport és gazdasági élet bármely területén, ágazatában kiemelkedő munkát végeztek, és ennek révén a város értékeit növelő, maradandó eredményeket értek el.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 24.


 

Szentes város 2016. évi díszpolgárai

 

 

Abonyi Sándor                                                                                Dancsó János

 

2016. október 22-én a „Büszkeségpont" emlékműavató ünnepség után a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében adták át a „Szentes Város Díszpolgára" címet.

Ebben az évben két személy részesült a város legmagasabb kitüntetésében, mely elismerés annak adományozható, aki valamely kiemelkedően jelentős munkájával vagy egész életművével mind a városon belül, mind pedig országosan vagy nemzetközi viszonylatban olyan általános elismerést szerzett, amely hozzájárult a város jó hírnevének öregbítéséhez, továbbá példamutató emberi magatartása miatt egyébként köztiszteletben áll.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 24.


 

Nyerni kellett volna

 

A Metalcom Szentes férfi vízilabda csapata az OB I-es bajnokság 5. fordulójában a nagy rivális Pécs csapatát fogadta a ligeti uszodában. Az első negyed hátrányát a félidőre sikerült ledolgozni és visszatért a remény, hogy sikerrel hozhatjuk a mérkőzést.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 23.


 

Reformáció napi hangverseny

 

Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját, barátait a szentesi Evangélikus Templomba 2016. október 27-én (csütörtökön) 18 órára A REFORMÁCIÓ TISZTELETÉRE RENDEZETT HANGVERSENYRE.

 

Közreműködnek: Kiss Bálint Református Általános Iskola tanári kórusa, Szent Anna Templom Szkólája

Vezényel: Farkas Márta, Kocsis Györgyi, Nagy János

Ének: Andor Csilla

Fuvola:Takács Gabiella

Orgona: Nagy János

 

Mindenkit szeretettel várunk!

Belépődíj nincs, de önkéntes adományokat köszönettel fogadnak!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 23.


 

Jó hír az autósoknak

 

2016. október 21-én átadták a Fábiánsebestyén és Gádoros között felújított utat, melyet a közösségi oldalakon az ország legrosszabb útjának kiáltottak ki.

A munka 5 hónapig tartott - hallhattuk Hunkó Józseftől a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád megyei igazgatójától. Az 53 ezer négyzetméteres területre 12 ezer 600 tonna aszfalt került két rétegben. A beruházás hazai forrásból készült, bruttó 1,1 milliárd 75 millió forintba került.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 22.


 

A férfi és a nő

(videóval)

 

A Szentes-Csongrád Rotary Club és a Városi Könyvtár szervezésében 2016. október 12-én egy örök témáról hallhattunk "a férfi és a nő kapcsolatáról" felolvasóest keretében. A dr. Horváth György által szerkesztett műsorban („Férfi és nő az irodalomban”) a Rotary Klub tagjai irodalmi részleteket olvastak fel, verseket mondtak.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 22.


 

Papírforma

Hungerit Szentes- Tatabánya VSE Vízilabda Kft 15:7 (3-1, 2-1, 3-3, 7-2)

 

Nem lebecsülve a Tatabánya női vízilabda csapatot, de papírforma győzelem született a női vízilabda OB I-es bajnokság 4 fordulójában. 2016. október 15-én a Hungerit Szentes a Tatabánya VSE Vízilabda Kft csapatát fogadta a szentesi fedett uszodában.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 22.


 

Puskaropogás törheti meg a csendet Szentesen

 

Az MH 37.II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred 2016. október 25. és november 30. közötti időszakban Szentes körzetében kiképzési foglalkozást tart. Az érintett körzetben a megszokottól eltérően nagyobb zaj-, és hanghatás előfordulhat, amelyért a Magyar Honvédség a lakosság megértését és türelmét kéri.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 22.


 

Szentes legszebb konyhakertjei

Videó összefoglaló a nevezett kertekről!

 

Szentes Város Önkormányzata és a Király István Kertbarátkör ebben az évben először hirdette meg az országos mozgalomhoz kapcsolódva a „Legszebb konyhakertek” elnevezésű versenyt.

A benevezett versenyzőknél a szigorú zsűri a nyári időszakban kétszer szemlézett és Tóth Sándor, Baloghné Berezvai Csilla és Csernák Mihály egyetértett abban, hogy a 9 pályázó közül nem lehetett győztest hirdetni, mert mindannyian nagy gondoskodásról tettek tanúbizonyságot.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 19.


 

Haláli volt a Rémségek Kertje!

Figyelem csak 12 éven felülieknek!

 

2016. október 15-én látványos, izgalmas, és rémisztő séta várta az érdeklődőket az ország egyetlen interaktív horror "múzeumában", a Rémségek Kertjében! Szombaton csak egyetlen estére nyílt ki a Rémségek Kertje. Ismert horror filmek szereplői, rémes helyszínek, nem várt izgalmak vártak mindenkit a Kurca-part Kalandparkban.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 19.


 

Ismét "tudományos birka" a Kórházban

Prof. Dr. Kásler Miklós: Egészség, társadalom, történelem

 

Tudományos birka - így nevezte Bugyi tanár úr az általa szervezett, vacsorával egybekötött előadásokat. A kórház Tudományos Bizottsága ezt a hagyomány eleveníti fel tudományos ülés-sorozatával.

 

Ennek a következő rendezvénye 2016. október 26-án szerdán 18 órakor lesz a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház ebédlőjében.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 19.


 

Így épül!

Fotósorozat az új 56-os emlékmű épüléséről (Folyamatosan frissül!)

 

2016. július 21-én indult az új 56-os emlékmű építése a terület kijelölésével. Mivel már csak pár nap van hátra a felavatásig, így az azóta készült képekből egy fotósorozatot állítottunk össze az építés menetéről. Ezekben a napokban felgyorsulnak az események az építés terén, így napról napra újabb és újabb elemek kerülnek beépítésre az új emlékművön. Értelemszerű, hogy fotósorozatunk bővülni fog egészen az emlékmű felavatásáig.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 19.


 

CodeWeek a Pollákban

 

2016. október 18-án egy egész napos programmal csatlakozott a HSZC Pollák Antal Szakképző Iskolája az EU tagállamokban immár harmadik alkalommal megrendezett CodeWeek rendezvénysorozathoz. A rendezvénysorozat arra irányul, hogy közelebb hozza a programozást az emberekhez: így a diákokhoz, tanárokhoz, szülőkhöz is, és megmutassa, mindenki tud programozni, a programozás mindenki számára lehet élmény.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 16.


 

SzeVASZ jótékony előadása!

Támogassa a kezdeményezést részvételével!

 

SzeVASZ Szentes Városi Amatőr Színkör bemutatja a MINDEN EGÉR SZERETI A SAJTOT című előadását a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében 2016. október 19-én (szerda) 17 óra 30 perckor.

 

Szereplők: Csó Jánosné Fazekas Ibolya, Dunai József, Dunainé Imre Tünde, Nánási Attila Németh Lajos, Seres Ferenc, Szűcs Sarolta, Tornyi-Molnárné Gál Tímea, Márton Rozália

 

Támogatói jegy: 500 Ft

Gyermekjegy: 300 Ft,

Felnőtt jegy: 400 Ft

 

A jegyek megvásárlásával a Szivárvány Alapítványt támogatja.

A bevétel teljes összegét óvodai nevelés célját szolgáló fejlesztő játékok anyagi támogatására fordítjuk!

A jegyek a NYOLCSZÍNVIRÁG ÓVODÁBAN és az előadás HELYSZÍNÉN kaphatók.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 16.


 

SZEZONNYITÓ SZAUNA NAP

 

Október 27. csütörtökön egy fantasztikus Szezonnyitó Szauna Nappal veszi kezdetét a szauna szezon a Szentesi Üdülőközpontban, ahol vendég szaunamesterként köszönthetjük VÉGH TÍMEA (Aquaticum Spa, Debrecen) szaunamestert a Magyar Országos Szaunamester Bajnokot, aki egyéni és páros kategória 2016-ban diadalmaskodott.

 

Ezen a napon 18:00 órától Relaxáló percek gyógynövényekkel, 18:45-től Olasz kalandok - szőlőmagolajos peeling, valamint 19:30-tól Karibi-party - egzotikus gyümölcsös bőrápolás szauna szeánszon frissíthetjük testünket, lelkünket.

Szauna programok helyszíne: Szaunapark nagy finn szaunája

Belépő: (a wellness felöli bejáratnál) Szentesi felnőtt napijegy 950,- Ft, Vidéki felnőtt napijegy 1.250,- Ft, Szentesi/vidéki diák napijegy 950,- Ft, Szentesi/vidéki nyugdíjas napijegy 950,- Ft

 

A vendég szaunamester kérésére az egészséges szaunázás érdekében a szaunaprogram fürdőruha nélkül, fürdőlepedőben vagy törölközőben látogatható!

.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 16.


 

Boni sikere

 

Az Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny területi, megyei döntőiből az országos, Kárpát-medencei döntőbe jutott Bocskay István. A Horváth Mihály Gimnázium tanulója felkészítő tanárával, Szurmik Zoltánnal, lázasan készült az októberi megmérettetésre, amelyen írásbeli és szóbeli feladatok is vártak a végzős diákra.

Boni a mai napon (2016. október 16.) Sátoraljaújhelyen az "Édes anyanyelvünk" nyelvhasználati verseny Kárpát-medencei döntőjében elnyerte a legrangosabb díjat, Sátoraljaújhely város plakettjét, továbbá szóbeli teljesítményéért különdíjban részesült, és meghívást kapott az egyetemi hallgatók országos szónokversenyére.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 16.


 

Tekerj a sereggel

Eredményei + képgaléria a rendezvényről

 

Százhúsz, az ország minden pontjáról érkezett felnőtt és nagyjából ugyanennyi helyi diák érkezett kerékpárral az Európai Mobilitási Hét hazai zárórendezvényére, Szentesre a Tekerj a sereggel rendezvényre. A Honvéd Rákóczi Sportegyesület versenyt hirdetett, melynek következtében a legnagyobb résztvevői létszámmal megjelenő iskola 90-, 70- és 40 ezer Ft. értékű sportfelszerelési utalványt kapott.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 14.


 

Parkolásról, piacokról

Közérdekű tájékoztatás

 

A Szentes Városellátó Nonprofit Kft. tájékoztatja a Tisztelt lakosságot, ügyfeleit, hogy 2016 októberében-novemberében az alábbi tevékenységei a következőképpen módosulnak:

· Kommunális, kukás hulladékgyűjtés időpontja a 2016. október 31. napi munkaszüneti napon, valamint a 2016. november 1. ünnepnapon is az aktuális napi körzet szerint történik, tehát változatlanul elszállításra kerül az aznapi körzet szerinti hulladék. A zöldhulladék gyűjtésben viszont elmaradások várhatóak.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 14.


 

FITKID-es eredmények

 

2016. október 8-án Békéscsabán az országos Grand Prix torna első állomásán vett részt a Szentes-Csongrád Victoria Fitness S.E. nyolc szentesi és egy csongrádi versenyzővel. Több száz ellenfélből mindannyian kiváló eredménnyel végeztek.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 14.


 

Küzdelmes jó meccs volt

 

A női vízilabda OB I. alapszakaszának harmadik fordulójában a Hungerit Szentes egy komoly ellenfelet kapott a BVSC Zugló személyében. Míg a szentesi csapat egyre fiatalabb játékosokkal vágott neki ennek a bajnoki szezonnak, addig a BVSC csapatát több olimpikon erősítette.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 13.


 

Állatok világnapnapja a Damjanich utcai óvodában

 

Az Állatok Világnapjára emlékeztek meg a Damjanich utcai óvodában, ahol a gyerekek állatokat rajzoltak, festettek, ragasztottak. Ez alkalomból az óvoda előtti útszakaszt is lezárták, ahol különböző akadályokat kellett leküzdeni az óvodai csoportoknak.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 13.


 

Rangos francia elismerést vehetett át
Kruzslicz Pétert

Szentesi fiatalember az SZTE nemzetközi igazgatója

 

A Francia Köztársaság Akadémiai Pálmarend lovagi fokozatával tüntette ki Kruzslicz Pétert, az SZTE nemzetközi igazgatóját, a Frankofón Egyetemi Központ adminisztrációs igazgatóját, az ÁJTK oktatóját Éric Fournier, Franciaország magyarországi nagykövete. A kitüntetést a francia nyelv és kultúra szolgálatáért adományozza a francia kormány.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 13.


 

Átadták a 45-öst és az elkerülőt

 

2016. október 13-án Szentesen az Ipartelepi úton található LIDL parkolójánál tartották meg a 45-ös főút  Szarvasi úttól a derekegyházi elágazásig tartó szakasz, és a 451-es út Szentest elkerülő a Csongrádi úti első körforgalomtól a TV-toronyig tartó felújított utak ünnepélyes átadást.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 13.


 

XXII. ALFÖLDI FOTÓSZALON

 

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör ebben az évben is meghirdette a hagyományos fotópályázatát és fotókiállítását, a XXII. ALFÖLDI FOTÓSZALONT (XXXVI. Dél-alföldi Fotószalont). A pályázatra beérkezett 89 szerző 416 alkotása. Kiállításra a zsűri 39 szerző 62 db fotográfiáját fogadta el!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 13.


 

Nehezen indult a gólgyártás

 

A férfi vízilabda OB I 3. fordulójában a Metalcom- Szentes, ezúttal a Debrecen csapatával küzdött a bajnoki pontokért. A rosszul kezdődő mérkőzés 9:7 arányban a hajdúságiak győzelmével zárult.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 12.


 

Mese, mese, mátka

 

2016 október 12-én a Szentesi Deák Ferenc Általános Iskola alsó tagozatos munkaközösségének szervezésében Mese, mese, mátka címmel nyílt délelőtti foglalkozást tartottak óvodásoknak.

A tornateremben tartott drámajáték után a gyerekek csoportonként látogathatták meg a különböző állomásokat, ahol kézműves foglalkozások, meseolvasás, sorverseny vagy éppen angol nyelvi interaktív foglalkozáson vehettek részt.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 12.


 

Egy emberközeli tárlat

 

Szentesi Művelődési Központ Tokácsli Galériájában Tóth-Kovács József festőművész kiállítása nyílt meg 2016. október 6-án. A kiállítást dr. Tóth Attila művészeti író nyitotta meg.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 11.


 

Versszínházi est felnőtteknek

 

2016. október 11-én 18 órai kezdettel a szentesi városi könyvtárban Tóth Péter Lóránt versszínházi estjét mutatták be felnőtteknek.  Ezen az esten az 1956-os forradalom verseit, történeteit, anekdotái hallhattuk a Radnóti- és Latinovits-díjas versmondótól.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 11.


 

Már csak pár nap a hétvégi Halloween rendezvényekig!

 

Szombat 18:00 órától, nagyoknak és felnőtteknek - Rémségek Kertje.

Rengeteg soha nem tapasztalt izgalommal.

Szuper élmény a 3D film, de élőben benne lenni egy filmben, az semmihez sem hasonlítható!

 

Vasárnap 10:00 órától a legkisebb gyermektől a legidősebb felnőttekig mindenkinek a Happy Halloween Party, a Kurca-part Kalandparkban!

Vasárnap a belépőjegy áráért korlátlan ugrálóvár, és trambulin használat.

Valamint benne van a jegy árában a kötélpályák, kötélcsúszdák, mászófal, íjászat, boszorkány vadászpálya használata.

A boszorkány "jó jósda", arcfestés, színpadi mesejátékok, kézműves foglalkozások.......stb. is sok-sok örömet okoz majd a gyermekeknek.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 11.


 

Hétvégén újra gasztropiac

 

A minden hónap 3. szombatján megrendezésre kerülő szentesi Gasztro Piac nem egyszerűen termelői piac, hanem kulturális platform, az egészséges étkezéshez és fenntartható fejlődéshez ihletforrás, egy életérzés, turisztikai attrakció.. A PIAC legjobb termékeivel, húzott házi rétessel, helyszínen készülő szilvapálinkás desszerttel, minőségi kézműves csokoládékkal, diós kecskesajttal, húsos káposztával várunk mindenkit! Közben kovásszal kenyeret sütünk és lesznek művészeti gyerekfoglalkozások.

Mindenkit szeretettel várunk!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 11.


 

1956 EMLÉKEZETE

 

A Koszta József Múzeum tisztelettel meghívni minden érdeklődőt az '56-os forradalom 60. évfordulójára rendezett programjaira.

2016. október 21-én 16 óra 30 perckor kezdődik A családom '56-os relikviák időszaki kiállítás. 17 órától '56-os pályázatok eredményhirdetése várható 17 óra 30 perctől 1956 humora címmel Küllős Imola folklór kutató előadását hallhatjuk a Koszta József Múzeumban.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 11.


 

Könyves Vasárnap

 

Az Országos Könyvtári Napok keretében a Szentesi Városi Könyvtárban október 9-én Könyves vasárnapot rendeztek.

Az intézmény munkatársai egész nap változatos programmal várták a könyvtárba vasárnap is betérőket. Először is: a könyvtár aulájában, az érkezőket egy gyönyörű, gyufaszálból épített Eiffel torony, és más „gyufaszálas” dolgok fogadták.

Vendég és vendéglátó volt a Művelődési Központ kézimunka szakköre, akik szívesen mutatták meg az érdeklődőknek a legkülönlegesebb öltések fortélyait.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 10.


 

Katika néni 90 éves

 

Perczel Olivér Antalné Katika néni 90. születésnapját ünnepelte 2016. október 10-én, Horváth Mihály utcai otthonában.

Szirbik Imre polgármester ez alkalomból köszöntötte virágcsokorral és miniszterelnöki emléklappal.

Nagy boldogság tölti el, amikor haza látogatnak az unokák (4), dédunokák (5). Kati néni óvodai dajkaként dolgozott, majd később iskolai munkatársként. Sokan a strandról ismerhetik, mert közel 10 évig pénztárosként dolgozott nyugdíjazása után.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 10.


 

Októberi moziműsor

 

Októberben is premier filmek a Szentesi Moziban! Nézze meg a kínálatot!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 09.


 

Népmese Napja a gyerekkönyvtárban

 

Idén 12. alkalommal rendezték meg Gyermekkönyvtárban a Magyar Népmese Napját. Ez alkalomból meseillusztrációs rajzpályázatot írt ki a könyvtár, melyre nagyon sok pályamű érkezett.

A Népmese Napján a gyermekkönyvtár is méltóképpen emlékezett meg a nagy mesemondónk Benedek Elek születésnapjáról.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 07.


 

Szentesi LEG-ek

 

Vágvölgyi Zoltán a szentesi könyvtár helytörténésze SZENTESI LEGEK-ről tartott előadást az Őszi Könyvtári Napok keretében 2016. október 7-én a Városi Könyvtárban. Milyen legekről is hallhattunk, pl. a legmelegebb és leghidegebb napokról és annak következményeiről. Ön szerint a hőmérő higanyszála milyen magasra kúszott a legmelegebb nyári napon? Reggel 6 órakor 36 fokról indult és 48-50 fokon állt meg!

Leghidegebb napon -20 fok vagy akörül mértek elődeink.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 07.


 

Info-kommunikációs alapok a Könyvtárban

 Ne töprengjen, vágjon bele! :)

 

A Szentes Városi Könyvtárban a számítás-technikai végzettséget adó ECDL tanfolyamok mellett a számítógépek elterjedése óta szerveznek alapozó tanfolyamokat, elsősorban idősebb érdeklődők számára.

A jelenlegi akkreditált képzési programjuk bevezető modulját a sok éves képzési tapasztalat és a gyakorlati igények alapján úgy állították össze, hogy önmagában is jól használható ismereteket adjon.

 

Ne töprengjen, vágjon bele! A hat délután előzetes témáihoz, illetve a további részletekért

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 07.


 

Idősek világnapja a Nagyörvény utcai idősek klubjában

 

Az idősek világnapja alkalmából ünnepséget rendeztek a Nagyörvény utcai idősek klubjában. Elsőként a legfiatalabbak köszöntötték az időseket, majd egyéni előadások emelték a műsor színvonalát. Szirbik Imre polgármester köszöntötte ez alkalomból az ellátottakat. Az ünnepségről és az intézményben történt felújításokról bővebben a jövő heti Szentesi Életben olvashatnak!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 07.


 

„Férfi és nő az irodalomban”

felolvasóest a Könyvtárban

 

A Szentes Városi Könyvtár és a Szentes-Csongrád Rotary Club szeretettel meghívja Önt és kedves Barátait 2016. október 12-én szerdán 18 órakor a szentesi városi könyvtárba a Szentes-Csongrád Rotary Club tagjainak előadásában a „Férfi és nő az irodalomban” című összeállítás felolvasóestjére.

A műsor első részében versek és rövid páros jelenetek lesznek, a második részben pedig Móricz Zsigmond: Kend a pap? című egyfelvonásos komédiája hangzik el.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 06.


 

Múzeumpedagógiai tanévnyitó a múzeumban

 

A Koszta József Múzeum 2016. október 5-én 14.30 órától Múzeumpedagógiai tanévnyitóra hívta, várta az óvodák, általános és középiskolák képviselőit.

 

Az igazgatónő megnyitója után egy kisfilmben mutatták be a tavalyi év gazdag múzeumpedagógiai eseményeit. Pintér Lászlóné, Editke önkéntes múzeumpedagógus vette át a szót, aki ismertette az idei, sokszínű kínálatot, s annak igénybevételének díját.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 06.


 

Október 22-én avatják az új 56-os emlékművet

 

2016. október 22-én 14.00 órai kezdettel veszi kezdetét az 1956-os forradalom 60. évfordulójára rendezett ünnepség és a "Büszkeségpont" című emlékmű avató ünnepsége. 14.00 órakor zászlófelvonással kezdődik a rendezvény a Kossuth téren, majd a Rózsa Gábor téren folytatódik a program. Ünnepi beszédet mond Dr. Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter, majd felavatja az új emlékművet. A Szirt Együttes és Gáspár Tibor műsora színesíti a programot.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 06.


 

Megemlékezés az aradi vértanúkról

 

Szentes Város Önkormányzata ünnepi megemlékezésre várt mindenkit a volt Damjanich János Általános Iskolában található kopjafás emlékhelyre, ahol az aradi vértanúkra emléketek, azokra a honvédtisztekre, honvéd tábornokokra, akiket az 1848-49-es forradalom és szabadságharcban való részvétel miatt az osztrák udvar hideg vérrel kivégeztetett.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 06.


 

Pollák Gólyabál

 

A HSZC Pollák Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szeptember utolsó napján rendezte hagyományos Gólyabálját az iskola tornatermében. A két nagy létszámú "Gólya osztály" 34 és 35 fővel izgatottan várta a 11. évfolyamosok által összeállított feladatokat.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 06.


 

Októberi könyvtári programok

 

Programokban dúskálhatunk városunkban októberben is. A Városi Könyvtár az alábbi programokkal kíván hozzájárulni ehhez a kultúraarzenálhoz! Nézze meg a kínálatot!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 06.


 

Megemlékezés az aradi vértanúkról

 

Szentes Város Önkormányzata 2016. október 6-án 10:00 órai kezdettel tart megemlékezést a volt Damjanich János Tagiskola épületénél az ARADI VÉRTANÚK tiszteletére.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 04.


 

"Rémes" napok a Kalandparkban

Októberben két egyedülálló rendezvény a szentesi Kurca-part  Kalandparkban

(videóval)

 

2016. október 4-én sajtótájékoztató keretében ismertették az idei év hátralévő részének legnagyobb gyerekprogramjait a Kurca-part Kalandparkban. A sajtótájékoztató videó agyagából mégtöbbet megtudhat

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 04.


 

Író-olvasó találkozó Grecsó Krisztiánnal

 

2016. október 18-án kedden író-olvasó találkozót rendeznek Grecsó Krisztiánnal a Művelődési és Ifjúsági Házban. További információk a plakáton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 04.


 

Új kiállítás a Tokácsli Galériában

 

A Tokácsli Galériában nyílik meg Tóth-Kovács József festőművész kiállítása 2016. október 6-án, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 04.


 

56-os előadássorozat a IH-ban

 

Előadások és múltidéző foglalkozások, filmvetítések várják az érdeklőket az 56-os Ünnepi Programsorozatban. Az alábbi plakátokon tekinthetjük meg a részletes programokat!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 04.


 

Pár/kapcsolat, pár/beszéd

 

 

A párkapcsolatokról és a párkapcsolati kommunikációról tart interaktív előadást október 11-én Szentesen az ország legismertebb pszichiátere. Dr. Csernus Imre szókimondó műsorával robbant be évekkel ezelőtt a köztudatba, manapság előadásokat és önismereti tréningeket tart, borászkodik, saját pékséget és kávézót üzemeltet.

 

„Manapság mindenki boldog szeretne lenni, kivétel nélkül. De nagyon fontos dolgokat nem tudnak, például hogy valójában mit jelent az őszinteség.” - vallja Csernus.

 

A közösségi oldalon is rendkívül kedvelt Csernus doki szerint az emberek valójában nem a személyétől, hanem önmaguktól és az általa kimondott őszinteségtől félnek; attól, amit nem mernek bevallani, miközben szemrebbenés nélkül csapják be magukat.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 04.


 

Sikeres rajt

 

 

Megfiatalodott az előző idényhez képest a Hungerit Szentes női vízilabdacsapat, de Tóth Gyula számíthatott olyan játékosokra, mint a Dunaújvárosból érkező világbajnok Brávik Fruzsina, a korábbi válogatott kerettag Hevesi Anita, Kövér-Kis Réka kettős.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 02.


 

Múzeumok Őszi Fesztiválja jövő heti programjai

 

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a Múzeumok Őszi Fesztiválja jövő heti programjaira:

2016. október 7-én 18 órától Gyertyaláng és gitárzene címmel gyertyafényes tárlatvezetést tartunk a múzeum képzőművészeti kiállításaiban. Közreműködnek Bajomi Nagy Péter zenetanár és tanítványai.

2016. október 8-án 10 órától kerékpártúrát szerveznek Király Edit régész vezetésével az ecseri templomromhoz.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 02.


 

Kemecsi Ferenc: Lélektől lélekig

Előadóest a Könyvtárban

A Szentes Városi Könyvtár és a Szentes-Csongrád Rotary Club szeretettel meghívja Önt és kedves Barátait 2016. október 4-én kedden 18 órakor a szentesi városi könyvtárba Kemecsi Ferenc filmrendező, előadóművész „Lélektől lélekig” című estjére.

 

Az előadása novellákból, saját írásokból és versekből épül fel, melyek szervesen beépülnek egy-egy témakörbe. Az egyes szám első személyben megszólaló művek mintegy monológot képezve folytatják a prózával megkezdett gondolatot.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 02.


 

 

.