Boni sikere

 

 

 

Az Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny területi, megyei döntőiből az országos, Kárpát-medencei döntőbe jutott Bocskay István. A Horváth Mihály Gimnázium tanulója felkészítő tanárával, Szurmik Zoltánnal, lázasan készült az októberi megmérettetésre, amelyen írásbeli és szóbeli feladatok is vártak a végzős diákra.

 

 

 

Boni a mai napon (2016. október 16.) Sátoraljaújhelyen az "Édes anyanyelvünk" nyelvhasználati verseny Kárpát-medencei döntőjében elnyerte a legrangosabb díjat, Sátoraljaújhely város plakettjét, továbbá szóbeli teljesítményéért különdíjban részesült, és meghívást kapott az egyetemi hallgatók országos szónokversenyére.

 

 

 

 A biológia-kémia tagozatos tanuló emelt óraszámban foglalkozik a magyar nyelvvel, és mint elmondta, jobban szeret a tanórán kívül készülni, mert így alaposabb betekintést nyerhet a nyelvtani ismeretekbe. Úgy fogalmazott, a verseny feladatainak megoldásához elengedhetetlen az alapműveltség megléte, hiszen sok szólással, közmondással kapcsolatos kérdésre kell felelni, amelyekre szülei és nagyszülei segítségével is készül. Mindezek mellett számít az olvasottság és a helyesírás is.

 

Szentes, 2016. 10. 16.

 

.