XXXIX. évfolyam 2. szám

2007. január 12.

Acélos hordógyár

Esztétikában fejlesztenének a Fémtechnikánál

Sok munkát hozott a tavalyi esztendő a Fémtechnika Vasipari Kft. dolgozói számára, azonban a rendszerváltás előtti megrendelésekre ma már nosztalgiával gondolhatnak vissza.

2007. január 12.

Gáz- és távhő-támogatás rendszere

A képviselő-testület december 15-ei ülésén tárgyalta a távhőszolgáltatás díjait.

- Megváltozott a gázártámogatás rendszere, most már nem tömbös, hanem szociális alapú támogatottságról van szó, így cégünk is ugyanolyan áron kapja a lakossági célú gázfelhasználást, mint a közületi célút, azaz 2 ezer 10 forint per gigajoule. Ez 70 százalékos gázáremelést jelentett, így javaslatot kellett tennünk a testület előtt. Mivel jelentős részben termálenergiát is használunk, ezért ezt nem kellett teljes mértékben áthárítani a fogyasztókra. Így közel 32 százalékos emelési javaslatunk volt - tájékoztatta lapunkat Döbrőssy Iván, a Szentes Városi Szolgáltató Kft. ügyvezetője.

2007. január 12.

Konfliktushelyzetek - Európai színvonalú városért

Polgármesteri évértékelő

Szirbik Imre polgármester, országgyűlési képviselő volt vendége a Rádió Szentesnek. Évértékelő interjújából előző számunkban már közöltünk részleteket. Alábbiakban a befejező részt olvashatják. A folytatásban arra kértünk választ, a tavasz óta honatyaként is munkálkodó Szirbik Imrétől, hogy polgármesterként, egyben országgyűlési képviselőként hogyan lehet a város érdekeit szolgálni?

2007. január 12.

Csanád az újév babája

Január 4-ig kellett várni a Dr. Bugyi István Kórház újszülött osztályán, hogy megszülessen az új esztendő első szentesi babája. Az Őze család gyarapodott egy kisfiúval ezen a napon hajnali 3 óra 8 perckor. Őze István és Kalamusz Tünde boldogan ölelte meg második gyermeküket, Csanádot. A kisfiú hajszálpontos volt, mert Tünde január 4-re volt kiírva, Csanád nem várakoztatott meg senkit, 49 cm-rel, 3100 gr-mal és nagy hajjal érkezett a szülők boldogságára. A család így négy főre bővült.

Tünde két évvel ezelőtt szilveszter este adott életet Virágnak, aki már nagyon várja a testvérkéjét. Az apuka István, Virág születésénél nem tudott jelen lenni, mert szerződéses katonaként misszióban volt, de Csanád már örülhetett édesapja közelségének.

A család előtt titkolták, hogy kisfiút vagy kislányt hord a szíve az anyuka, de a "hegyes" has alapján, mindenki kisfiúra tippelt.

Már hagyomány, hogy a város vezetése köszönti az új esztendő első babáját. 2007. január 5-én Szentes első embere, Szirbik Imre polgármester köszöntötte az esztendő "első szülöttjét".

Kép és szöveg:
Vidovics Ferenc

2007. január 12.

Két arc láttán

Úgy látszik, hogy a köztársasági elnök újévi köszöntője hibátlanra sikeredett. Vagyis "jó hír" lett belőle. Ámde a "jó hír nem hír." Ennek következtében bánjuk vele úgy, ahogy a szentbeszédekkel szoktak bánni a "hívek". Azaz felejtsük el!

Viszont az egyik jeles hetilap első idei számának címlapján látható két arc. Köztük merőlegesen: 2007. január 8.

Biztos vagyok benne, hogy ez a provokatív kép sok magyar embert meggondolkodtat. Netán nyugtalanít is! Mert indokoltnak látszik a kérdés: "Hát ez mi? Jó hír ez? Avagy rossz hír? Végeredmény ez, avagy kiindulópont? És ugyan mi fog közöttük dönteni? A magyarok jó politikai érzéke avagy kitűnő arcismerete?"

2007. január 12.

Városháza-tervek

Száz éve írták ki a pályázatot

A szentesi városháza azon középület, amelynek létesítését a legelsők között határozták el, különböző okok miatt mégis szinte utoljára valósult meg. A városi tanács már 1834-ben szükségesnek tartotta volna a meglévő városháza kibővítését, de sürgősebb ügyek miatt nem került rá sor. 1858 januárjában ismét határozat született "egy emeletes, alól boltokkal, úgyszintén pénztári, levéltári helyiségekkel ellátott, felül pedig hivatalos szobákat tartalmazó új városház" építése tárgyában.

2007. január 12.

Fiúk gördeszkával

Autóbusz-állomás padján ültek, térdükön - aljával felfelé - gördeszkák. 2006. december 28-án húsz perc múlva indult a 8.50-es járat Szegedre. Elmondták a márkás deszka és tartozéka húszezren felül volt. Újszegedre mennek sportolni, jobbak a lehetőségek, mint idehaza és Hódmezővásárhelyen.

Diákjegyet vettek. A kezükben lévő gördeszkákat megszállottan nézték. Elmondtam nekik: Szentes Kossuth terén néhány évig lehetett sportolni. Majd a Tóth József utcai ifjúsági ház előtti térség földgátjára helyezett bádoglemezről leguruló ifik akrobatikai mutatványait láthattuk. Szimpatizáltam velük. Ma is.

Ebben a szellemben írtam lapunkban. Ellenvélemény is elhangzott, megjelent. Véleményem - ha számít -: a görkerekes sportolóknak is lehetőséget kellene adni, mint a többi sportok gyakorlóinak. Szeged Dóm terén is a kerekesek sebesen közlekednek. Nézzük őket. A rakoncátlankodók kerekeikkel a virágágyak keramit tégla kereteinek sarkait - helyenként - lecsorbították. Őket a sajtóban is elmarasztalták.

Ha a településeken meglesznek a feltételek a kerekezéshez, a mozgásigényes generáció a közterület képére, értékeire hasonlóan vigyázni fog, mint a saját sporteszkö-zeire. Bízzunk bennük!

Kátai Ferenc

2007. január 12.

Civilkarácsony

Nem titkoltan figyelemfelhívó volt a Városi Civiltanács és a CivilPont karácsonyi ajándékosztásának. Üzenetük, hogy a karácsonyi egymásra figyelés és türelem egész évben jellemző legyen társadalmunkra.

Az ünnepekkor mindanynyian szeretetteljesebben fordulunk embertársaink felé. Azonban a civil szervezetek küldetése, hogy ez a szociális érzékenység az év egészében támaszul szolgáljon - fogalmazta meg Kálmánné Szabó Erzsébet, a CivilPont vezetője.

A Városi Civiltanács elnöke Gilicze Andrásné, lelkész és a CivilPont közös elképzelése valósult meg 2006 karácsonyán. Apró ajándékokkal, gyümölccsel, mézeskaláccsal és furulyaszóval kísért műsorral érkeztek a szentesi kórház betegeinek ágyához.

- Az egyház részéről eddig is a személyes, de egyéni látogatás volt a jellemző - mondta el Gilicze Andrásné. A mai napon már negyven egyedülálló, idős embert látogattunk meg Szentesen az otthonukban, ezzel a mi karácsonyunk már biztosan szebb - mosolygott a lelkész.

A gimnazista, tizennyolc éves Csák Anita a református ifjúsági gyülekezet tagja, furulyán kísérte a karácsonyi dalokat. "Dicsőség" címmel szállt a furulyaszó a pavilonos rendszerű kórház folyosóin. A gyermekosztályon kezdték a látogatást, ahol a 13 éves tömörkényi Deák Éva is feküdt. Őt a mandulája tréfálta meg. A Csongrádról érkezett Juhász Alexnél vesekövet találtak, immár negyedszerre, tudtuk meg Alex édesanyjától, Juhászné Kállai Mártától, akit fia betegágya mellett találtunk.

Kálmánné a jóakarat sikerének nevezte összefogásukat. A Művészetek Házában megrendezett "Mézes Napok" mézeskalács-sütő versenyének nevezői örömmel ajánlották fel a süteményeket ajándékozásra.

- Nem pénz kérdése a tettek mezejére lépni - nyugtázta az igazgatónő, hiszen a CivilPont nem rendelkezik anyagi forrásokkal. Nem titkoltan szeretnénk a figyelmet a civil szervezetekre is irányítani. Célunk, hogy humánerőforrásként, egész évben motorként szolgáljuk társadalmunkat. Pavilonról-pavilonra látogatták a civilek karácsonykor a betegeket.

N. A.

2007. január 12.

Bezáratták a templomot

Évfordulók - 2007.

10 éve, 1897. január 7-én megalakult a Szentesi Mezőgazdasági és Ipari Hitelszövetkezet. (Vezérigazgató: Sima Ferenc országgyűlési képviselő.)

165 éve, 1842. január 9-én a váci püspök az életveszélyre hivatkozva bezáratta az omladozó szentesi katolikus templomot, egyúttal az iskolát jelölte ki az istentiszteletek helyéül.

100 éve, 1907. január 10-én országos pályázatot írtak ki az építendő új szentesi városháza terveinek elkészítésére.

115 éve, 1892. január 10-én a Szentesi 48-as Függetlenségi Párt többségi szavazattal Balogh János volt polgármestert választotta országgyűlési képviselőjelöltjévé. A kisebbségben maradt csoport és a Szentesi Szabadelvű Párt a régi képviselő, Törs Kálmán jelölését támogatta.

80 éve,1927. január 10-én született Berezvai Lajosné ny. könyvtárigazgató.

105 éve, 1902. január 12-én megalakult a Szentesi Református Kör, amelynek elnökévé Futó Zoltán lelkészt választották. A jóváhagyott alapszabály négy szakosztály szervezését irányozta elő: fölolvasási, könyvtári és társadalmi szakosztály, valamint a szeretet és könyörületesség szakosztálya. (A tagok száma 474 fő.)

Összeállította: Labádi Lajos

2007. január 12.

Összefogás a vásárlókkal

Ilyenkor, év elején az ember számvetést csinál, megfogalmazza terveit. Nincs ez másképp a Hunor Co-op Zrt.-nél sem. Mészáros Zoltán elnök-vezérigazgató (képünkön) óvatosan fogalmaz; azt mondja, állták a versenyt. És ez nagyon fontos. Meg is jegyzi nyomban: tervkészítéskor óvatosnak kellett lenni, mivel 2006-ban hatalmas konkurenciák léptek be a piacukra. ennek ellenére elmondhatják, tudtak növekedni. Ez a növekedés bővülést is jelent, szerény, visszafogott eredményt hozott magával.

2007. január 12.

Üzenetek a múltból

Nyugalmazott főügyész, aktív gyűjtő

Dr. Molnár Lászlónak a múlt és a város iránti imádata látszik képeslap-gyűjteményén. A volt városi főügyész tízezer darabos kollekciójából több alkalommal rendeztek már kiállítást, mindig más-más tematika szerint. Január 19-ig a városi könyvtárban a Szentest, Csongrádot és Szegedet bemutató képeslapokból láthatunk több mint százötvenet, de a tárlatnak egyben apropót adott dr. Molnár László 85. születésnapja is.

2007. január 12.

A legolvasottabb tudós

"De jó pofa ez a Lőrincz!"

Ha Lőrincz L. Lászlónak új kötete jelenik meg, rögvest fellendül az olvasási kedv - ezt a bestseller-listák bizonyítják. A Stúdium könyvesboltban is hamar sort alkottak az olvasók, Leslie L. Lawrence-könyvekkel a hónuk alatt, ahová az író új regényének dedikálására érkezett. Nem sok időt hagytak az interjúra, de szerencsére az író nyelve eléggé pörgős, akár főhősének kalandjai.

2007. január 12.

Évzáró táncgála a Lajthában

A Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola társastánc tagozata a Swivel színvonalas bemutatóval zárta az évet.

A Móricz művelődési ház nagyterme megtelt a meghívott vendégekkel , szülőkkel, barátokkal, ismerősökkel, akik megértő, elismerő és lelkesítő tapssal honorálták az egyes bemutató számokat. A gála keretében, immár hagyományosan búcsúznak az óévtől a növendékek és egyben bemutatják mit tanultak eddig Bajominé Varga Erzsébet tánctanár vezetésével a művészeti iskolában.

A hálás közönség standard és latin-amerikai táncokat, hagyományos társastáncokat, formációkat: szamba és cha-cha-cha valamint egy charleston bemutatót láthatott a növendékektől. A táncosok nagyon sokat fejlődtek technikában, előadásban, fellépéseik egyre magabiztosabbak. Akik rendszeresen látják a bemutatókat elismeréssel szóltak a teljesítményekről, a színes műsorról. Az új növendékek is méltóak az elődökhöz: nagyon ügyesen, a kezdők izgalmával, de szép technikával és előadással interpretálták a tanult anyagot.

Az elmúlt félévben nagy esemény volt a Swivel életében, hogy két pár részt vehetett a Sankt Augustin-i hangversenyen: Dóczi Zoltán-Burkus Fruzsina egy keringő-kűrt, míg Veres-Szalacsek Dániel-Gulyás Alexandra egy charleston-t mutatott be Németországban.

Bajominé Varga Erzsébet

2007. január 12.

Népdalok világában

Hangulatos délután résztvevői voltak azok a gyerekek, akik december elején a Petőfi Sándor Általános Iskolába látogattak. No, nem a Mikulás érkezett meg szánkóján, hanem a megye településeiről jöttek a népdalokat kedvelő 6-14 évesek a hagyományos népdalosok találkozójára. Ez egyben az Apáczai Kiadó országos népdaléneklési versenyének megyei elődöntője is volt.

2007. január 12.

Emlékezetes zenei est

Általában egy-egy koncert előtt jelennek meg soraim, mellyel a soron következő zenei eseményre invitálom a zenekedvelőket, ezúttal azonban, rendhagyó módon, egy már lezajlott hangversenyről szeretnék beszámolni. Úgy gondolom, január 4-én olyan kivételes és hamisítatlanul magas színvonalú zenei esemény színhelye volt a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola, hogy nem maradhat szó nélkül. A Végh Sándorról elnevezett zenei est keretében rendezett kamarahangversenyre sokan jöttek el, hiszen öt nagyszerű, ismert művész lépett fel.

2007. január 12.

Tokácsli-tanítványok

Évkezdetkor kicsit megbolydult a helybeli képzőművészeti élet alkotók és tisztelőik számára egyaránt. Ennek oka a Városi Galériában január 4-én a Tokácsli Lajos Képzőművész Kör kiállításának nyitása.

Ezt a napot Kruzslicz Pál, a Művelődési Központ igazgatója megnyitó beszédében a szentesi alkotók piros betűs ünnepének nevezte, újbóli bemutatkozási lehetőségnek a városi közönség előtt, egyben felhívni a figyelmet a Tokácsli-kör tevékenységére. Mentoruk, az egykori neves szentesi festő emlékét őrző szakkör tagjai három éve alakultak, s az ifjúsági házban találkoznak. Ott formálódtak alkotóközösséggé, Kruzslicz Pál éppen ezt emelte ki beszédében, mint igazi értéket közvetítő tényt. Sok érdeklődő jött össze a galériában, ahol a nagyteremben kiállító szintén "tokácslis" Licsicsá-nyi Rózsa mellett a kisteremben nyolc tehetséges alkotó 17 festménye látható a falakon, a képek sok-sok különféle gondolatot, érzést üzennek. Andrikó Istvánné, dr. Apró Ferencné, Bíró Jenő, Bognár Attila, Nagyné Szabó Ili, Vecseri Lászlóné, ifj. Török Imre és Török Imréné munkái kerültek a kiállítás anyagába. Utóbbitól, a szakkör vezetőjétől megtudtuk: a Tokácsli-kör évente öt-hat tárlaton szerepel, városunkon kívül is, mindig sikerrel. Tavalyi sorozatukat a Tavasz a természetben című szentesi pályázaton kezdték, majd Szegvárról hármuknak Szerbiába kerültek művei. Szerepeltek Maroslelén, Szegeden pedig megyei pályázaton vettek részt. Bokrosi anyagukat vitték Tiszaföldvárra, múlt évben ott is bemutatkozott a közösség. Kapnak azonban egyéni meghívásokat is. A galériában január 27-ig tekinthető meg a kiállításuk.

(darók)

2007. január 12.

Nem életmű, csak állomás

Licsicsányi Rózsa kiállítását Kovách Péter nyitotta meg

K. Szabóné Licsicsányi Rózsa önálló kiállításával indult az évad a Városi Galériában. Az amatőr festő műveit Kovách Péter református lelkész ajánlotta a szép számú érdeklődő figyelmébe.

Hang nélküli beszédhez hasonlította a lelkész azt a kifejezésmódot, ahogyan a művein keresztül megnyilatkozik egy alkotó, így Li-csicsányi Rózsa is képein meséli el, mit jelent számára a természet, a tiszai táj. Egyre kevesebb időnk van arra, hogy belefeledkezzünk az Isten által teremtett környezet szépségeibe, ezért fontos, hogy legyen valaki, aki meg tudja mutatni számunkra, fogalmazott Ko-vách Péter. Az alkotó református keresztyén, s minden képére úgy tekint, mint oltárra, mert mindegyik az Isten iránti tiszteletéből született. Már a kiállítás címéül választott idézet is hitvallásra utal, hiszen a "kezeink munkáit igazgassad" a Biblia 90. zsoltárából való. Csak megköszönhetjük, hogy Isten által kapott tehetségét átadja a nézőknek, mondta a lelkipásztor, aki az alkotót jellemezve említette sokoldalúságát: amellett, hogy a Tokácsli-kör tagjaként alkot, szenior úszóként is sikeres, számítógépes klubba jár, sőt a modern technika segítségével képet is készít. Az egészségügyben dolgozott, de a művészethez soha nem lett hűtlen. Titkos rajzait a kórházban Katona Imre fedezte fel, onnan vezetett az út csoportos és önálló tárlatokon át a most kiállított 33 festményig. Azt kérte Licsicsányi Rózsa, ne életmű kiállításnak nevezzék ezt a tárlatot, hiszen reményei szerint csupán egy állomás, mely megtekinthető a galériában január 27-ig.

D. J.

2007. január 12.

Reggeli szeméremsértés

Betörtek az egyik Somogyi Béla utcai ház tárolójába január 8-án. A tolvajok szerszámgépet vittek magukkal 20 ezer forint értékben. Rongálás miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen, aki egy, a Petőfi utcán található telefonfülkét tett tönkre. A hírközlési vállalatot tizenötezer forint kár érte.

Eljárást indított a szentesi rendőrkapitányság az ellen az elkövető ellen, aki január 9-re virradóra egy nagyhegyi telekről száz méter drótkerítés-tekercset tulajdonított el 23 ezer forint értékben.

DVD-lejátszót loptak egy Petőfi utcai ingatlanból január 8-án este. A tolvaj besurranásos módszerrel követte el a tízezres lopást.

Eljárás indult ismeretlen elkövető ellen, aki Szegváron, január 7-én, az egyik söröző előtt a kora reggel órákban szeméremsértő módon viselkedett.

Egy férfit értek tetten a Kórógy Szövetkezet halastavánál az ellenőrök, amint éppen egy 25 méteres hálóval valószínűleg lehalászásra készülődött. A dolog érdekessége, hogy még a háló is lopott volt.

Beleesett egy férfi a Bereklaposon található Nikecell gyár melletti vízelvezető árokba, ahol holtan találták meg. A halál bekövetkezésének pontos okát szakértők vizsgálják.

H. V.

2007. január 12.

Tóni bácsi konyhája

  • Erdélyi raguleves
  • Sajttal sült fasírt
2007. január 12.

Elszalasztott döntő

A gödöllőiek vehették át a kupát Eszterházy Mártontól

Nem sikerült a bravúr, nem játszhatott kupadöntőt hazai pályán a Legrand-MetalCom-Szentes az elmúlt vasárnap. A mieink a szombati elődöntőben Berettyóújfalun a Kanárik csapata ellen mérkőzhettek a döntőbe jutásért.

2007. január 12.

Máté a teniszcsaládból

Virág Máté 2006-ban gyűjtött trófeáival

Nem esik messze az alma a fájától, tartja a közmondás. Ráillik Virág Mátéra a Szentesi Tenisz Klub 12 éves versenyzőjére. Volt kitől örökölnie tenisz tudását, hiszen nagyapja Virág István, édesapja ifj. Virág István: ők mindketten meghatározó szerepet játszanak városunk tenisz sportjában. A család harmadik generációjaként a 12 évesek korosztályában Virág Máté olyan kiváló eredményeket ért el 2006-ban ami egyedülálló a szentesi teniszsport történetében.

Egyéniben négy országos versenyt megnyert, a tizek bajnokságán és a korcsoportos vidék bajnokságon a harmadik helyen végzett. Párosban Madarász Gergővel az oldalán (ő budapesti) megnyerték a Portoroz In Európa Szlovénia Nemzetközi ETA versenyt.

Állandó páros partnerével a szegedi Ajkay Norberttel, aki szintén a Szentesi Tenisz Klub versenyzője, megnyerték a vidékbajnokságot továbbá két országos versenyen második helyezést értek el. A fedettpályás és a korosztályos magyar bajnokságon a dobogó harmadik fokára állhattak. Ausztriában a Kufsteini nemzetközi versenyen 128 induló közül végeztek a harmadik helyen. A két tehetséges fiatal csapatot alkotva a Szentesi Tenisz Klub színeiben megnyerték a vidékbajnokságot és döntőbe jutottak a magyar bajnokságon, ahol egyetlen játszmán múlott a bajnoki cím sorsa, amit nem sikerült megnyerniük így a második helyen végeztek. Bármilyen sportágban szentesi csapatnak az országos bajnokságon másodiknak lenni nagyszerű teljesítmény.

Virág Máté a Koszta iskola tanulója, ahol büszkék rá tanárai, mert kiváló sporteredményei mellett kitűnő tanuló is. Jelenlegi tenisztudását köszönheti volt és jelenlegi edzőinek Huszti Lajosnak, Bakos Lászlónak és Zsiga Lászlónak és természetesen szüleinek, akik nagy áldozatot vállalva viszik őt versenyről versenyre.

Az elért eredményei alapján jelenleg ötödik az országos ranglistán és nyár óta tagja a korosztályos magyar válogatottnak.

Dunás V. Zoltán

2007. január 12.

Nemzetközi vizeken

Hétfőn reggel elutazott az olaszországi Casertába, a női LEN-kupa F csoportjának helyszínére a Hungerit-Top-Cop Security vízilabda csapata. A ma, pénteken kezdődő csoportküzdelmek előtt négy napig együtt készülhetett a teljes keret, amire hoszszú idő óta nem volt példa. A csapat az utazás előtt az elmúlt héten a Domino által szervezett négy csapatos felkészülési tornán vett részt, ezen a hétvégén pedig már az első két hely valamelyikének megszerzéséért szállnak medencébe Szremkó Krisztináék. Ma a görög Patrasz, holnap a házigazda Volturno, vasárnap a svájci Zürich lesz az ellenfél. Beleon Zsolt, a Vízisport Klub elnöke lapunknak úgy nyilatkozott, hogy a céljuk nem lehet más, mint a továbbjutás kivívása. Olyannyira komolyan gondolják mindezt, hogy a következő csoportkörnek akár a házigazdája is lenne a Szentes, ennek elsődleges feltétele mindenekelőtt persze az, hogy jusson tovább a Hungerit. Amíg a hölgyek a nemzetközi kupában próbálnak helytállni, addig itthon folytatódik a férfi bajnokság. A Szentesi VK szombaton 18 órakor fogadja hazai pályán a Szolnok együttesét.

H. V.

2007. január 12.

Hungerit-kupa

A Hungerit Kupáért városi teremlabdarúgó bajnokságon az alábbi eredmények születtek:

Január 6., 2. játéknap: Biochip-Hungerit II. 5-1, Narancs-10 Dollars 0-5, Gallér SE-All In 0-1, Loki- Rendőrség 0-3, Felgyő- JéVék 0-1, FC Lorians- Phoenix 2-0, Mátyás Sörö-ző-Bundás Liba 3-1, Dházi Öregfiúk-Közgé 5-1, Bel. Favágók-Rövidzárlat 2-1, Kispályások - Derekegyház 1-0, Füksz-Hungerit I. 4-1, Unicum-Fiorello 1-3, Mágocs-Zseba FC 1-3, Old Boys-Suprice 4-0, MetalCom-R - Honvédség 3-0, Laver-FNM 0-0, Sugi Team -Suprice 3-0, Nagymágocs- Dház-Comix 3-1.

Január 7., 3. játéknap: Lorians-Dream Team 0-3, JéVék--Rendőrség 5-3, Bundás Liba-Metalcom-R 5-2, Lődörgők-Dream Team 2-3, Bel. Favágók-Kispályások 4-0, Suprice-Dház-Comix 2-2, Phoenix-Déházi Öregfiúk 2-2, Derekegyház- Lődörgők 2-3, Közgé- Rövidzárlat 1-1, Derekegyház-Déházi Öregfiúk 2-3.

A bajnokság állása az 3. játéknap után: "A" csoport 1. Nagymágocs (9), 2. Old Boys (6), 3. Sugi Team (6), 4. FNM (1), 5. Comix (1), 6. Suprice (1), 7. Laver (0), 8. Spitz (0). Góllövő lista 4 gólos: Sándor Zoltán (Nagy-mágocs), Katona Attila (Old Boys), 3 gólos: Györgyi Csaba (Sugi Team).

"B" csoport: 1. 10 Dollars (6), 2. JéVék (6), 3. All In (6), 4. Biochip (3), 5. Gallér SE (3), 6. Rendőrség (3), 7. Felgyő (1), 8. Hungerit II. (1), 9. Loki (0), 10. Narancs (0). Góllövő lista 3 gólos: Kiszely Attila (Biochip).

"C" csoport: 1. Fiorello (6), 2. Füksz (4), 3. Bundás Liba (3), 4. Mátyás Söröző (3), 5. Zseba FC (3), 6. Metalcom-R (3), 7. Hungerit I. (3), 8. Mágocs (3), 9. Uni-cum (1), 10. Honvédség (0). Góllövő lista 3 gólos: Takács Szilveszter (Mátyás Söröző), Pacuk Zoltán (Mágocs).

"D" csoport: 1. Bel. Favágók (9), 2. Dream Team (9), 3. Déházi Öregfiúk (7), 4. FC Lorians (6), 5. Kispályások (6), 6. Derekegyház (3), 7. Lődörgők (3), 8. Phoenix (1), 9. Rövidzárlat (1), 10. Közgé (1). Góllövő lista 5 gólos: Lekrinszki Gábor (Bel. Favágók), 4 gólos Csatordai Róbert (Dházi Öregfiúk), Bodó János (Lődörgők) 3 gólos Csáki Viktor (Derekegyház), Gál Sándor (Dházi Öregfiúk), Sándor Zsolt (FC Lorinas).

2007. január 12.

Tornagyőzelem a nőknél

Az elmúlt év utolsó női labdarúgó eseménye volt a sportcsarnokban a MetalCom Kupa néven megrendezett palánkos teremlabdarúgó torna, tíz csapat részvételével. Városunk mindkét női együttese pályára lépett. A Szentesi Futsal Club NB I-es együttese a "B" csoportba, míg a megye I. osztályú Szentesi Kinizsi az "A" csoportba kerültek.

A Kurca-parti női csapatok a tornán az alábbi eredményeket érték el. "A" csoport: Szentesi Kinizsi-Szegedi AK 2-4, Szentesi Kinizsi-FTC I. 1-7, Szolnok-Szentesi Kinizsi 1-1, Dévaványa-Szentesi Kinizsi 3-5. A Kinizsi négy pontot szerezve nem jutott a legjobb négy közé. "B" csoport: Szentesi Futsal Club-Szegedi AK II. 4-2, Szentes FSC-FTC II. 2-0, Szabadszöllős-Szentesi FSC 3-7, Kunszentmárton-Szentesi FSC 1-8. Csoportgyőztesként került a legjobb négybe a Szentesi Futsal Club gárdája.

Az elődöntőben a következő eredmények születtek: FTC I.-Szegedi AK II. 4-3, Szentesi FSC-Szegedi AK I. 2-2 (büntetőkkel 4-3), majd következett a bronzmérkőzés: Szegedi AK I.-Szegedi AK II. 2-6.

A döntőben Hurton-Kiss E., Milovanovics, Bacsa, Baksa, szerepet kapott még Kiss Á., Csonka, Heidt, Üveges összeállítású csapat (edző Tóth Antal), akik a Hevesi Tamás által vezetett FTC-vel találkoztak. A nagy csatában 4-2-re győzött a Kurca-parti csapat. A Fradi felett aratott győzelem után, búcsúzva a 2006-os esztendőtől, a szentesiek elmondhatják, hogy "minden jó, ha a vége jó."

A torna végeredménye: 1. Szentesi Futsal Club, 2. FTC I., 3. Szegedi AK II. A Szentesi Kinizsi együttese a 7. helyet szerezte meg. Különdíjasok, gólkirálynő: Deli Anikó (FTC), legtechnikásabb játékos: Kiss Etelka (Szentesi FSC), lejobb kapus: Horváth Melinda (Szeged).

2007. január 12.

Tízszeres bajnok páros

A megyei közgyűlés emlékérmesei

László Csaba és Szögi Szilvia számára jelentős sikereket hozott a 2006-os esztendő. A Szilver TSE évek óta legeredményesebb táncospárja közös pályafutásuk tizedik magyar bajnoki címéhez érkezett, majd a múlt év a megyei közgyűléstől kapott emlékéremmel zárult.

2007. január 12.

Döntött a lakóközösség

Kedvezőbb lett a fűtési tarifa

Régebb óta hadakoznak a Kossuth tér 5. szám alatti hatemeletes épület lakói a csillagászati összegű fűtési számlák miatt. Az embereknek a fővárosi illetőségű Dalkia Energia Zrt.-vel van bajuk. Az utóbbi időben már azt követelték a társasházban élő családok, hogy a gázfűtésről hadd térjenek át a főleg termálvizet használó rendszerre. Ennek a feltételeit ugyanis korábban már megteremtette a Szentes Városi Szolgáltató Kft., amely a település több lakóházánál és közületénél is a termálenergiát használja.

2007. január 12.

Őstermelők biztosításáról

Tekintettel az uniós gyakorlatra is, 2007. évtől az őstermelők biztosítottá válnak. Az őstermelők közül nem biztosított az, aki közös őstermelői igazolványon szereplő kiskorú személynek, vagy családi gazdaság kiskorú tagjának, vagy egyéb, a törvényben meghatározott biztosítottnak (például munkaviszony alapján biztosított) minősül.

2007. január 12.

Családi események

Született: Pető Istvánnak és Váczi Anikónak (Hajnal u. 13.) Ildikó, Csányi Krisztiánnak és Vígh Szilviának (Esze T. u. 13.) Nikolett, Márté Lászlónak és Papp Klára Ildikónak (Köztársaság u. 17.) Dorka, Pataki Zoltánnak és Szőke Erikának (Rákóczi F. u. 61.) Zoltán, Őze Istvánnak és Kalamusz Tündének (Csongrádi út 25.) Csanád, Romfa Zoltán Istvánnak és Kalapács Margitnak (Csongrád, Wesselényi u. 20.) József, Rafael János Györgynek és Seres Natáliának (Csongrád, Csengeri u. 27/1.) Éva Klaudia, Lakatos Zoltánnak és Pintér Tündének (Csongrád, Szentháromság tér 16.) Dániel nevű gyermeke.

Házasságot kötött: Török Norbert (Deák F. u. 109.) és Kokovecz Mónika (Jókai u. 93)

Elhunyt: Faragó Imre István (Alsórét 246.), Földvári-Nagy Lajos (Dózsa Gy. u. 20.), Bíró Gáborné Bánfi Katalin (Vásárhelyi út 24.), Piti Antal (Munkás u. 78.), Pörneki Józsefné Fazekas-Vígh Irén (Nagyhegy 397.), Halmi László Pál (Csongrád, Szent I. u. 19.), Tóth Farkasné Prágai Etelka (Csongrád, Attila u. 28.), Fodor János (Csongrád, Fekete J. u. 25.).