<<< Vissza

Szirbik Imre
polgármester

2003. december 19.


- Mint az erőgyűjtés esztendejére, úgy tekintek a 2033-as évre. Ami számomra, és mindannyiunk számára lényeges: a város működőképességét megőriztük. Az önkormányzat hitel nélkül dolgozik továbbra is. Fejlesztettünk. Olyan pályázatokat tudtunk sikerre vinni, mint a szennyvízcsatornázás két öblözete, megkaptuk a kormány támogatását a megyeháza felújítására, ezzel Szentes nagy álmai elindultak a kiteljesedés felé. Ugyanakkor zölden és tisztán tudtuk tartani a várost.


Bővebben


 

Magyar József
elnök - vezérigazgató, Hungerit RT.

2003. december 19.


- Az igazság az, hogy lehetett volna jobb is. Az idei év nem azt hozta, amire vártunk, és szinte biztos, hogy negatív lesz az eredménye. Valószínű, hogy néhány beruházást is el kell halasztanunk jövőre. Természetesen keressük a megoldást, mert le kell dolgozni a veszteséget. Hatékony munka és jobb üzletpolitika kell ahhoz, hogy az idei mínusz eltűnjön. Erre persze különböző stratégiai megoldások vannak kialakulóban. Az év első két hónapjában feltérképezzük, hogy hogyan lehet csökkenteni a költségeket. Több team-et is létrehoztunk, amelyek átvilágítják a különböző területeket egészen a feldolgozástól az értékesítésig.


Bővebben


 

Horváth István
elnök-vezérigazgató, Legrand Kontavill Rt.

2003. december 19.


- A 2003-as esztendő meglehetősen mozgalmas és nehéz év volt. Az október végi, november eleji intézkedések jelentősen megváltoztatták az év menetét. Egy csomó olyan feladat került hozzánk, melyek a logisztikai munkát is megnehezítették. Összességében az egyéni célkitűzéseinket, amelyek igen magasak voltak, az árbetétel körében 16 százalék körüli növekedést vártak tőlünk, ezt már nem tudjuk elérni. Az eredményesség így is tűrhető szinten lesz, tíz százalék körüli növekedéssel számolunk. A rendkívüli pluszfeladatokat figyelembe véve, ha nem is az eddigi legjobbat érjük el, de jó évet zárunk.


Bővebben


 

Szűcs Lajos
alpolgármester

2003. december 19.


Tavaly november óta töltöm be az alpolgármesteri tisztet. Azért vállaltam, hogy tegyek valamit az oktatásért és a kultúráért a városban. Ez az egy év nem túl sok idő, de megalapozta azt, amit az elkövetkezendő három évben megvalósíthatunk. Igaz az anyagi lehetőségek nem túl jók, és inkább a visszalépések a jellemzőek, de nem tehetünk mást, mint alkalmazkodunk a körülményekhez. A csökkenő gyermeklétszám miatt jóval kevesebb pénz áramlik az intézményekbe, ami ugyan nehézséget okoz, de a pedagógusok így is megpróbálják tartani a megfelelő színvonalat. A pedagógus éveim alatt megszoktam, hogy optimista vagyok, és remélem, hogy a jövőben több lehetőségünk lesz.


Bővebben


 

Farkas Sándor
országgyűlési képviselő

2003. december 19.


- Számomra küzdelmes és munkával teli év volt a 2003-as esztendő. Visszagondolva a parlamenti tevékenységre, a korábbi évekhez képest egy rendkívül zaklatott hangulatú és minden pillanatban harcra kész képviselők között kellett dolgozni. Tudomásul vesszük, hogy a Fidesz Magyar Polgári Szövetség ellenzékben van, de nem emlékszem, hogy a korábbi ciklusban hasonló harcálláspontok alakultak volna ki a két nagy politikai erő képviselői között. Ma ez rendkívül sok energiát, munkát, időt emészt fel. Ami a konkrét feladatokat illeti, elmondhatom, az esztendő folyamán sok parlamenti kérdéssel foglalkoztam, interpellációval éltem, minden erőmmel próbáltam a helyi választópolgárok érdekeit képviselni.


Bővebben


 

Csikai Miklós
elnök-vezérigazgató, Árpád Agrár Rt.

2003. december 19.


Azzal kezdeném, hogy tavaly ilyenkor már kemény mínuszok és nagy hó volt, ami elég sok nehézséget okozott a termelőknek. A vetések igencsak megszenvedték a zord időjárást.

A csongrádi pincészet - ami ugyan csak áttételesen érinti az Árpádot is - nagyon nagy károkat szenvedett el. A szőlők és a gyümölcsösök gyakorlatilag 100 százaléka kifagyott. A gondot még fokozta, hogy a kemény hideg után szinte egyből nyár lett, aminek többek között a fácánfiókák látták kárát. A kismadarak ugyanis nem tudnak még inni, és a harmatból veszik magukhoz a folyadékmennyiséget. Tavasz híján viszont nem volt harmat sem, így nagyon sok állat elpusztult.


Bővebben


<<< Vissza