2017. JANUÁR

 

HEINZ-JÜRGEN RÜCKERT kiállítása

 

Heinz-Jürgen Rückert munkáiból nyitnak kiállítást Szentesen a Tokácsli Galériában. Az érdeklődőket sok szeretettel várják

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 31.


 

Info-kommunikációs alapok a Könyvtárban

 Élettapasztalat már van -- számítógépes tudás most lesz! :)

 

A Szentes Városi Könyvtárban a számítás-technikai végzettséget adó ECDL tanfolyamok mellett a számítógépek elterjedése óta szerveznek alaptanfolyamokat elsősorban idősebb érdeklődők számára.

A jelenlegi akkreditált képzési programjuk bevezető modulját a sok éves képzési tapasztalat és a gyakorlati igények alapján úgy állították össze, hogy önmagában is jól használható ismereteket adjon.

 

A hat délután előzetes témáihoz, illetve a további részletekért

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 30.


 

Családi matiné a múzeumban

 

Családi matinéra várják az érdeklődőket a Koszta József Múzeumba 2017. február 4-én.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 30.


 

10.000-dik LIKE

 

2017. január 30-án újságunk facebook oldalára megérkezett a 10.000-dik LIKE!

Köszönjük!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 30.


 

Magyar Mária tanító néni emlékére

 

Szomorú hírrel kellett szembesülnünk az elmúlt héten. Hosszantartó, türelemmel viselt, súlyos betegségben eltávozott közülünk Marika tanító néni. Mindenkit nagyon megrázott, megrendített a hír, aki ismerte és szerette Őt. Bíztunk a gyógyulósban, a csodában...

Nagyon nehéz meghatározni, ki is volt, milyen is volt Ö. Talán leginkább TANÍTÓ volt.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 30.


 

Új helyen az orvosi ügyelet

 

Szentes Város Önkormányzata felhívja a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy 2017. január 31. 15 órától a Központi Orvosi Ügyelet a +36-30-7087183 - as mobilszámon és a 06- 63-400-712-es vezetékes  telefonszámon hívható!

 

Az Orvosi Ügyeleti ellátás 6600 Szentes, Vásárhelyi út 30. szám alatt történik! 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 30.


 

A vekeri halastó madárvilága

28 év kutatómunkájának eredménye

 

2017. január 27-én mutatták be a Városi Könyvtárban dr. Bod Péter és Katona Mihály: A vekeri halastó madárvilága című könyvét, melyben a Vekeri halastónak a 20. század utolsó, és a 21. század első évtizedeit foglalja össze, csaknem 28 év kutatómunkájának eredménye. Nem csak a madárvilágot mutatja be a könyv, hanem az itteni népéletet, a hajdani történéseket, a táj és madárvilág sajátosságait, a tó természeti értékeit.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 30.


 

Darts verseny Szentesen

 

A Pano Sport Pub január 22-én rendezte meg az ez évi első darts versenyét Szentesen.

Immáron 16. alkalommal gyűltek össze a hobbi és amatőr versenyzők, hogy hosszú órákon át dobálják a nyilakat 501 pontot szerezve (dupla kiszállóval).

 

Összesen 24-en neveztek a küzdelemre, akiknek bejegyzett versenyengedélye nem lehetett. A négy csoportból 16-an jutottak tovább és kieséses formában folyt tovább a küzdelem.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 25.


 

Jég alá merültek a búvárok

(videó a lékből)

 

2017. január 25-én a csongrádi Holt- Tiszán a MH.37.II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred búvárai a jég alá merülést gyakorolták. A szinten tartó foglalkozás célja, hogy a katonai búvárok az extrém időjárási helyzetben gyakorolják a zárttéri merülést. A katasztrófavédelmi feladatok során elárasztott házakba történő behatolás, életmentés valamint téli időszakban a rejtett megközelítés gyakorlását szolgálja ez a merülési forma.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 25.


 

27 cm-esre hízott a Holt-Tisza jege

 

Búvárok gyakorlatoztak Csongrádnál a Holt-Tiszán, ahol léket vágtak és egy ilyen tömb látható a képen. Megmértük 27 cm vastag! Ennek ellenére nem szabad a jégre menni, mert pl. a Holt-Tiszán több helyen vágnak léket, hogy szabad levegőhöz jusson a víz, és a halállomány ne pusztuljon ki.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 25.


 

Hangverseny a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Deákban

 

2017. január 24-én a Szentesi Deák Ferenc Általános Iskolában tartották a Magyar Kultúranapi hangversenyt. Az ünnepségen a Szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Deák Ferenc Általános iskolás tanulóival adtak nagyon színvonalas műsort.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 24.


 

Gőzerővel épül a Szecessziós Ház

Belső képek az épülő volt Petőfiből

 

Hiába a kemény mínuszok, gőzerővel épül a volt Petőfi Szálló épületében kialakítandó Szentes Szecessziós Ház.

Az EGT Alap támogatásával megvalósuló pályázatnak köszönhetően az egykori Petőfi Szálló utcai homlokzata felújításra kerül, valamint a sarok épületrész és a Petőfi utcai szárny földszintjén közösségi és kulturális terek – galéria- kávézó, kiállítótér, előadó- és próbaterem valósul meg.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 24.


 

Rendhagyó irodalomóra
a Magyar Kultúra Napja alkalmából

 

A Szentes Művelődési Központ a Magyar Kultúra Napját rendhagyó irodalomórák szervezésével ünnepelte. Ez alkalomból, a fővárosi Pódium Színház: A mi ars poetikánk, avagy hiszünk és írunk – című előadást tekinthették meg a Himnusz megírásának 194. évfordulójára alkalmából.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 24.


 

Pro és kontra

Még mindig a Petőfi

 

A Magyar Idők oldalon megjelent Borsodi Attila: Újabb feljelentés Szentesen című cikkében azt írja a szerző, hogy "Akár öt évre kizárhatják az MSZP-s vezetésű várost az uniós pályázatokból". A cikket ezen a linken bárki elolvashatja. Igen gyorsan végig söpört a közösségi oldalakon az írás, és erre reagálva kapunk hivatalos választ, melyben az olvasható, hogy "Hamis színben tünteti fel és hátrányosan érinti Szentes városát és a város vezetőjét a lap 2017. január 17. számában megjelent írás".

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 24.


 

Gyötrelem és gyönyörűség
Assisi Szent Ferenc útján

 

2017. február 1.-én (szerdán) 18 órakor a Szentes Városi Könyvtárban (Szentes, Kossuth utca 33-35.) Dr. Mészáros Attila: Gyötrelem és gyönyörűség Assisi Szent Ferenc útján (II. rész: Assisitől Rómáig) címmel úti beszámolót tart.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 23.


 

Mammográfiás szűrés

 

2017. január 28-án a Mammográfiás Központ kiemelt, rendkívüli szűrést tart!  A Mammográfiás Központban az EFI-vel is kint leszünk rizikószűréseinkkel, illetve a Központ munkatársai kifejezetten várják az alábbi paraméterekkel rendelkező 45-65 év közötti hölgyeket akik:

- kaptak behívót,

- az elmúlt 2 évben nem voltak szűrésen,

- kaptak behívót, de a kapott időpontra nem tudtak eljönni.

 

Miért érdemes eljönni? Minden mammográfiás szűrésen megjelenő Melegfürdő belépőt kap ajándékba Kisebb a várakozási idő mint a hétköznapokon A szűrővizsgálat megmentheti az életét!

Hozza el férjét és gyermekeit is, amíg Önt várják, vegyenek részt az EFI rizikószűréseinken!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 23.


 

Nyugdíjas pedagógusok figyelmébe (felhívás)

 

A nyugdíjas pedagógusok részére ismét lehetőség nyílik díszoklevél igénylésére. Díszoklevél adományozására jogosult az a pedagógus, aki legalább 30 év szolgálati idővel rendelkezik – méltányosságból az intézmények ettől eltérhetnek - és 50, 60, 65, illetve 70 évvel ezelőtt kapta óvónői, tanítói, tanári oklevelét.

A Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Polgármesteri Irodája (6600 Szentes, Kossuth tér 6. I. em. 218-as iroda, tel.: 63/510-345) az arany, gyémánt, vas, rubin díszoklevelek adományozásával kapcsolatos ügyintézéshez segítséget nyújt, illetve felterjeszti az illetékes felsőoktatási intézményhez a szentesi jelentkezők kérelmét.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 23.


 

"Visszhangos" 25 év

negyedszázada indult - 2017-től az e-Könyvtárba költözik a Városi Visszhang

 

A jeles évfordulót választotta Dömsödi Teréz lapszerkesztő-kiadó a Városi Visszhang nyomtatott kiadásának megszüntetésére. Maga az újság viszont egyelőre kéthetenkénti megjelenéssel továbbra is elérhető lesz - teljes archívumával együtt - az e-Könyvtár Szentes digitális helytörténeti gyűjteményben.

Ebből az alkalomból beszélgetett Dömsödi Terézzel Tímár Ferenc informatikus-könyvtáros 2017. január 18-án a Városi Könyvtárban.

Az est kezdetén Dömsödi Terike életútjával ismerkedhettünk meg képekkel illusztrálva, majd a 25 éve alapított újság és a szerkesztő tervei kerültek terítékre.

A személyes, közvetlen hangú beszámolót versek színesítették, és a szerkesztő-kiadó megemlékezett az elhunyt Párjáról és Munkatársairól is. A részletes összefoglalóért KATT a képre!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 23.


 

Virágos Éva a magyar szenior úszás
ÖRÖKÖS BAJNOKA

 

II. Évindító Nemzetközi Szenior Úszóverseny rendeztek a Dr. Rébeli-Szabó József Városi Sportuszodában Szentesen. Több száz vendég érkezett a megmérettetésre és számos országos csúcs is született.

Az ünnepélyes megnyitón két örökös bajnoki címet adott át a Magyar Szenior Úszók Szövetsége, így városunknak Virágos Éva személyében lett egy újabb örökös bajnoka. Gratulálunk!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 21.


 

Hármas karambol a Rákóczi F. utcán

 

Hármas karambol történt Szentesen a Rákóczi - Szalai kereszteződésben, ahol teljes útzár mellett helyszínelnek. A szemtanúk elmondása szerint a Szalai utcáról kivilágítatlanul hajtott a kereszteződésbe az egyik autó, de szerencsétlenségére a Rákóczi F. utcán mind a két irányból érkezett autó és elkerülhetetlen volt az ütközés. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 20.


 

Magyar Kultúra Napja Szentesen

 

A Magyar Kultúra Napját ünnepelték Szentesen, az MH 37. II Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél. Már hagyományosan, minden év januárjában megemlékeznek az alakulatnál a Himnusz, a nemzeti identitásunkat kifejező óda születésének évfordulójáról.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 20.


 

"Együtt Szaval a Nemzet"

(videóval)

 

2017. január 20-án pénteken, 9 órakor "Együtt szaval a nemzet" programra vártak minden érdeklődőt. A város általános és középiskolás tanulói mellett, közintézmények dolgozói csatlakoztak a Magyar Kultúra Napjának méltó megünnepléséhez. Kölcsey Ferenc: Himnusz című versének első versszakát szavalták el Szentesen a Kossuth téren.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 20.


 

NÉP MŰVÉSZET TÖRTÉNET

 

Szeretettel várnak minden érdeklődőt 2017. január 20-án 16 órára a volt Megyeháza aulájában megrendezésre kerülő időszaki kiállítás megnyitójára.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 19.


 

Együtt Szaval a Nemzet

 

2017. január 20-án pénteken, 9 órakor "Együtt szaval a nemzet programra" várnak minden érdeklődőt, a város általános és középiskolák tanulóit, közintézmények dolgozóit, hogy minél többen csatlakozzanak a Magyar Kultúra Napjának méltó megünnepléséhez, és minél többen szavalják el együtt Kölcsey Ferenc: Himnusz című versét.

Helyszín: 2017. január 20-a péntek, 9.00 óra, Szentes Kossuth tér.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 18.


 

Felhívás Szentes város közoktatási intézményeinek!

 

Kedves Kollégák és Diákok!

Január 22-én ünnepeljük nemzeti himnuszunk (nemzeti imádságunk) születésének évfordulóját. Kölcsey Ferenc 194 évvel ezelőtt, ezen a napon készült el legjelentősebb művével, amelyet Erkel Ferenc 1844-ben zenésített meg. A Himnusz 1903-ban vált törvényileg is a magyar nemzet himnuszává. Felkérünk minden diákot és nevelőt, hogy csatlakozzanak hozzánk! Január 20-án, pénteken mindannyian emlékezzünk erre az eseményre azzal, hogy az első tanítási órát megelőzően mondjuk el a teljes verset, és énekeljük el a nemzeti himnuszunkat!

A Kiss Bálint Református Általános Iskola nevelőtestülete és tanulói

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 18.


 

CSAK EGY … ESKÜVŐI SHOW

 

Csak egy … esküvői show – ezzel az elnevezéssel várták szombaton délután a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban mindazokat, akik az esküvő- és lakodalomszervezés területén a minőség iránt érdeklődnek. Természetesen a 6. alkalommal megrendezett kiállítás fénypontjai az idei évben is a mennyasszonyi ruhák voltak, a legújabb trendeknek megfelelő ruhakölteményeket is megtekinthették a jelenlévők a DinóDesign Bt. És a DiNorr szalon által szervezett rendezvényen.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 18.


 

The Champions interaktív sportkiállítás

... és, hogy városunk hogyan érintett benne? Kiderül a cikkből...

 

A The Champion, a világ legnagyobb interaktív sport-élmény attrakciója Budapesten rajtolt. A teljes egészében magyar fejlesztésű kiállítás, a hazai bemutató után évekig tartó világkörüli turnéra indul és hazánkban csak 2017. áprilisáig, korlátozott ideig tekinthető meg.

Természetesen nem számolnánk be az eseményről ha ne lenne szentesi vonatkozása, de először lássuk, hogy mit takar ez a rendezvény.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 18.


 

Gasztro piac

 

A szentesi Művészetek Házában minden hónap 3. szombatján megrendezésre kerülő szentesi Gasztro Piac nem egyszerűen termelői piac, hanem kulturális platform, az egészséges étkezéshez és fenntartható fejlődéshez ihletforrás, egy életérzés, turisztikai attrakció.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 18.


 

Lesz-e idén karnevál?

I. Szentesi Gyermek Expó és Városi Karnevál

 

Az elmúlt évek tapasztalatai azt jelezték, hogy a változó trendek, a családok igényei mentén újra kell gondolnunk a télbúcsúztató karnevál rendezvényét. Helyes az, hogy a gyermekek állnak középpontban, de szükséges a megújulás. Ez egy átmeneti folyamat, s az idei rendezvény már ezt mutatja, ezért is lett a neve I. szentesi gyermek expó és városi karnevál - hallhattuk a 2017. január 17-én megtartott sajtótájékoztatón.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 18.


 

Körséta a Magyar Kultúra Napja alkalmából

 

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a Szentesi Körséta programsorozata a Horváth Mihály Gimnázium könyvtárának azon részébe kalauzolja a látogatókat, melyet a nagyközönség nem láthat, mert kutatási célokat szolgál.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 18.


 

Zene-Világ-Zene Határok Nélkül

2017. február 10. (péntek) 19 óra

Nikola Parov a Népművészet Mestere és
Herczku Ágnes Liszt Ferenc-díjas énekes koncertje

 

Spot: https://www.youtube.com/watch?v=s2gmbfqlMIA

 

Jegyárusító helyek:

 

DISCOS UTAZÁSI IRODA

Szentes, Kossuth Lajos u. 11. tel. +36-63/316-677

 

HANGVERSENYKÖZPONT - SZENTES

Szentes, Kiss Bálint u. 11. tel. +36-30/607-4720

 

MŰVELŐDÉSI ÉS IFJÚSÁGI HÁZ

Szentes, Tóth József u. 10-14. tel. +36-63/314-211

 

A koncert helyszíne:

Hanversenyközpont - Szentes

6600 Szentes, Kiss Bálint u. 11.

 

www.zenevilagzene.hu

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 15.


 

Finn babadobozt kapott az első szentesi újszülött

 

Hegyi Milán volt az első szentesi baba az új évben, és ez alkalomból a város első újszülöttjét a képviselő testület többségi képviselőcsoportjának tagjai köszöntötték 2017. január 11-én. A képviselők nem érkeztek üres kézzel, hanem Szentes testvérvárosából Kaarinából érkezett finn "babadobozt" adtak át Milán szüleinek.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 15.


 

Csendes megemlékezés hősök és áldozatok emlékére

 

A II. világháború legnagyobb magyar tragédiájáról, a doni áttörés 73. évfordulójáról emlékeztek meg 2017. január 12-én Szentesen.

Az áttörés évfordulóján az előző évekhez hasonlóan csendes megemlékezésre és mécses gyújtásra várták a város vezetői, a Volt Hadifoglyok Bajtársi Szövetsége a fegyveres testületek a megemlékezőket a Kurca parton a Széchenyi-liget bejáratánál található II. világháborús emlékműhöz.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 15.


 

1,8 milliárd támogatás kap a Hungerit exportbővítésre

Helyszíni beszámoló a sajtótájékoztatóról

 

2017. január 12-én jelentették be a Külügyminisztériumban sajtótájékoztató keretében, hogy a Hungerit Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt. 1,8 milliárd forint vissza nem térítendő kormánytámogatást kap az export bővítését szolgáló, mintegy 5,1 milliárd forint értékű új beruházásának megvalósításához, ami 120 új munkahelyet teremt a cégnél.

Szijjártó Péter örömét fejezte ki, hogy hosszú ideje ez az első olyan befektető támogató sajtótájékoztató, amely során nem kell kiosztani a fordítógépeket és egy nyelven, azaz magyarul lehet megtartani a tájékoztatót.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 13.


 

Milán az első szentesi baba

 

Január 5-ig kellett várni, hogy Szentesen megszülessen az első szentesi baba a Dr. Bugyi István kórházban. Milán gondolta, hogy most már ideje kibújni az óvó és védő pocakból, hogy mint az első szentesi újszülött ő köszöntse szüleit az új évben.

 

Hegyi László és felesége Hegyi Viktória első gyermeküket várták 2017. január 5-én, aki 11 óra 28 perckor született 2850 grammal és 47 cm-rel.

Az ünnepi alkalomból népes delegáció érkezett Kiss Ernő utcai otthonukba, de erről bővebben a Szentesi Élet hasábjain olvashatnak. Természetesen olvasóink sem maradnak le a hírről, de ez megér egy újabb cikket.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 11.


 

Meg kell tanulnunk védekezni

 

A Hungerit- Szentesi VK női vízilabdacsapata tisztességesen helytállt az Euroligára hangoló fővárosiak szemben az OB I felsőházában, de így is a BVSC távozhatott a bajnoki pontokkal Kurca-partjáról.

Az első negyedben jelét sem lehetett látni a papírformának és annak sem, hogy a hétvégén a BVSC az Euroligában szerepel. A fővárosiak nagyon tompán játszottak a főpróbájuk kezdetén, a felnőtt válogatottban egyszer már szereplő Farkas Tamara egy gyönyörű emberelőnyös góllal egyenlített is, járt a hazai drukkerek vastapsa.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 11.


 

90 évesen is hatvanhatozik!

 

A mai fiatalok csak mobil applikációból ismerik a hatvanhatozást, de a napokban 90. születésnapját ünneplő Erzsike néni a borongós estéken előszeretettel játszik a családdal unaloműzőként ezt a hajdanán nagyon is népszerű kártyajátékot.

Dr. Demeter Attila alpolgármester és a körzet képviselője Krausz Jánosné köszöntötte e nemes alkalomból Rákóczi utcai otthonában Dancsó Istvánnét.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 11.


 

CSAK EGY ...

Esküvői show és kiállítás

 

"CSAK EGY ... " címmel esküvői bemutatóra várják az érdeklődőket a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermébe. A szombaton (2017. január 14.) megrendezésre kerülő esküvői show-n egy esküvői szalon, egy fodrász, egy sminkes, egy virágüzlet, egy mézeskalácsos, egy cukrász, egy táncoktató és egy esküvői fényképész mutatkozik be immáron hetedik alkalommal. A rendezvényre a belépés INGYENES!

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 09.


 

Tegyen javaslatot!

Ki kapjon „A Városért Emlékérmet” 2017. évben

 

Az előző évek gyakorlatához hasonlóan, a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal kéri a város lakosságát, gazdasági és társadalmi szervezeteit, tegyenek javaslatot azon személyekre, kollektívákra, akiket, amelyeket méltónak tartanak arra, hogy részükre a „A Városért Emlékérem” 2017 évben odaítélésre kerüljön.

 

A Városért Emlékérem" adományozható azoknak a személyeknek, személyek csoportjának, társadalmi, gazdasági szervezeteknek, vagy intézményeknek, akik vagy amelyek a város fejlesztésében, a társadalmi, szociális, egészségügyi, oktatási-nevelési, kulturális-művészeti, sport és gazdasági élet bármely területén, ágazatában kiemelkedő munkát végeztek, és ennek révén a város értékeit növelő, maradandó eredményeket értek el.

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 09.


 

Figyeljünk magunkra és embertársainkra!

Extrém hideg idő várható a hétvégén

 

Aki kimerészkedett 2017 január 6-án késő délután a lakás falai közül az utcára egy perc múlva rá is jött, hogy a kesztyűje, hol van! Ha a kezén akkor szerencséje van, ha nem, akkor vad  kotorászásba kezdett a zsebeiben, hogy elővegye azt. Mikor a Kossuth utcán vártuk a sajtótájékoztatót szinte a farkasok ordítását is hallottuk, mert nem csak hideg volt, hanem szél is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban az elmúlt évekhez képest szokatlanul hideg idő várható térségünkben. Ezzel kapcsolatban tartott tájékoztatót Szirbik Imre polgármester, aki elmondta, hogy városunk felkészült a hideg időre.

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 07.


 

Hullámzó teljesítmény vereséggel

 

2017. január 7-én a női vízilabda OB I. felsőház középszakaszának 5. fordulóján a Hungerit-Szentesi VK–Dunaújváros csapatát fogadta a Dr. Rébeli-Szabó József Városi Sportuszodában.

Jól indult mérkőzés a Szentesnek, mert nem hagyták az első negyedben a lényegesebben hosszabb kispaddal rendelkező Újvárosiaknak, hogy elhúzzanak. A folytatásban nem sikerült tartani az agresszív játékkal az ütemet, és a vendégek sikerét hozta a záró sípszó.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 07.


 

Egy Szentesi Tárlat

Ötök művészete a galériában

 

A 2017-es esztendő első kiállítást nyitották meg a Tokácsli Galériában 2017. január 5-én. A Szentesi Tárlat című kiállítás öt művész (Haller Andrea, Horváth Sándor, Oltyán Gyula, Sárréti Kriszta és Szabó Mariann)  munkáiból állt össze, melyet Pólya Sándor és Karikó-Tóth Tibor ajánlott a nagyközönségnek.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 06.


 

Dupla rangadóval köszönt be az újév

 

2017. január 7-én, szombaton a Dunaújváros, kedden a BVSC látogat Szentesre.

Két hazai találkozóval folytatódik a női OB I-es bajnokság: január 7-én 16 órakor, 10-én pedig 20.15-kor mérkőznek meg Tóth Gyula tanítványa. Utóbbi találkozót az M4 Sport televízió élőben közvetíti.

Várjuk kedves szurkolóinkat!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 06.


 

Januári könyvtári programok

 

Filmklubbal, könyvbemutatókkal és ismeretterjesztő előadásokkal indul a 2017-es esztendő a Városi Könyvtárban!

Az alábbi plakáton Ön is megtekintheti a programokat!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 06.


 

Bugyi professzorra emlékeznek

Emlékest január 10-én 18.00 órakor

 

2017. január 5-ei sajtótájékoztatón ismertették azt a programot, melyet Dr. Bugyi István professzor születésének 119. éves évfordulója alkalmából rendeznek a Szentes Ház-ban.

Szirbik Imre polgármester, dr. Szécsényiné Csergő Judit a Bugyi hagyaték gondozója, valamint a Szentes Ház idegenforgalmi ügyintézője Németh Viktor számolt be a tervezett emlékestről, és a hozzá kapcsolt programokról.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 05.


 

SZENTESI TÁRLAT

Meghívó

 

A Szentesi Művelődési Központ szeretettel meghívja Önt és barátait a Tokácsli Galériába Szentesi Tárlat című kiállításra. A kiállításon megtekinthetők: Haller Andrea, Horváth Sándor, Oltyán Gyula, Sárréti Kriszta és Szabó Mariann munkái

A kiállítást megnyitja: 2017. január 5-én (csütörtökön) 17 órakor Pólya Sándor és Karikó- Tóth Tibor

A kiállítás megtekinthető január 28-ig, keddtől péntekig 9-13 és 15-17 óráig, szombaton 9-13 óráig.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 04.


 

Dohányboltba akart betörni

 

A Szentesi Rendőrkapitányság vádemelést javasol egy helybeli férfival szemben, aki egy dohányboltba akart betörni a városban.

A 42 éves férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2016. október 12-én valamivel 20 óra után egy szentesi dohánybolt ajtajának üvegét betörte, majd oda bement. Az üzlet riasztója bekapcsolt, amely megzavarta a gyanúsítottat. Az egyenruhások perceken belül a helyszínre értek és a feltételezett elkövetőt előállították.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 03.


 

Lili köszöntése a kórházban

 

2017. január 3-án Szirbik Imre városunk polgármestere és Hodálik Pál Szarvas város alpolgármestere köszöntötte Kovács Lilien Annát és szüleit a Dr. Bugyi István Kórház szülészeti osztályán, mert Lili volt a kórház első újszülöttje a 2017-es esztendőben.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 03.


 

Lilien az első Szentesen született baba

 

A szentesi Dr. Bugyi István Kórház szülészetén nagy volt forgalom az év végén, de minden gyermek még a szilveszter előtt érkezett. 21 órát kellett várni az éjfél után, hogy megérkezzen a kórház első újszülöttje az újévben.

Kovács Tímea és férje Kovács Mihály Szarvasról érkezett a szentesi kórházba, mert otthonukban az újév első napján megindult a szülés. Igaz január 22-re volt kiírva Tímea, de Lili úgy döntött, hogy megörvendezteti két testvérét a 6 éves Noelt és a 2 éves Natasát, hogy az újév első ajándékaként ő érkezzen hozzájuk.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 02.


 

Január 1-től +36-30/708-7183 az orvosi ügyelet új száma!!!

 

2017. január 1-jétől az orvosi ügyeletet a szokott helyen és időben látják el a szentesi háziorvosok, de nem árt tudni, hogy nem a megszokott telefonszámon fogják a betegek elérni az orvosi ügyeletet, hanem az alábbi ÚJ SZÁMON: +36-30/708-7183

 

2017. január 1-jén ott jártunkkor az ajtó melletti csengőn csengetve pár másodperc alatt már nyílt is a bejárat, így személyesen tapasztaltuk meg, hogy az év első napján működik az orvosi ügyelet.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 02.


 

 

.