Finn babadobozt kapott az első szentesi újszülött

 

 

 

Hegyi Milán volt az első szentesi baba az új évben, és ez alkalomból a város első újszülöttjét a képviselő testület többségi képviselőcsoportjának tagjai köszöntötték 2017. január 11-én. A képviselők nem érkeztek üres kézzel, hanem Szentes testvérvárosából Kaarinából érkezett finn "babadobozt" adtak át Milán szüleinek.

 

 

 

Finnországban 75 éves hagyomány, hogy a kismamákat meglepik egy minden jóval telepakolt dobozzal, amellyel most először ajándékoztak meg egy szentesi házaspárt.

 

 

 

A doboz szinte mindent tartalmaz, amire az első pár hónapban szüksége lehet a picinek. A rugdalózók, bodyk, kelengye, tipegők mellett még az első fogkefe is a dobozban lapul.  – Sok hasznos dolog van benne, biztos vagyok benne, hogy nagyon jók lesznek – mondta a csomagba kukucskálva Viktória, a kis Milán édesanyja.

 

 

 

Az északi testvérvárosban nem csak a termékek átadására szolgál a doboz, hanem ebben alszik a kicsi hónapokig - tudtuk meg Sipos Kittitől, aki legutóbbi finn látogatásakor ismerte meg a doboz tartalmát és funkcióit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2017. 01. 15.

 

.