1,8 milliárd támogatás kap a Hungerit exportbővítésre

Helyszíni beszámoló a sajtótájékoztatóról

 

 

 

2017. január 12-én jelentették be a Külügyminisztériumban sajtótájékoztató keretében, hogy a Hungerit Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt. 1,8 milliárd forint vissza nem térítendő kormánytámogatást kap az export bővítését szolgáló, mintegy 5,1 milliárd forint értékű új beruházásának megvalósításához, ami 120 új munkahelyet teremt a cégnél.

 

 

 

A sajtótájékoztatón elsőként Magyar József tartott tájékoztatót, melyben bemutatta a "duplán magyar" céget, majd köszönetét fejezte ki a szaktárcának a támogatásért.

 

 

 

Farkas Sándor a térség országgyűlési képviselője a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy egy térség számára meghatározó jelentőségű vállalkozásokat, mint a szentesi Hungerit baromfifeldolgozó, segíteni kell annak érdekében, hogy egy-egy régió gazdasága fejlődjön, versenyképes legyen és népesség megtartó ereje megmaradjon, növekedjen. Szentes több beruházását segítette a cég, többek között nekik köszönhetjük a fedett 50 méteres uszodát - mondta Farkas Sándor.

 

 

 

Szijjártó Péter örömét fejezte ki, hogy hosszú ideje ez az első olyan befektető támogató sajtótájékoztató, amely során nem kell kiosztani a fordítógépeket és egy nyelven, azaz magyarul lehet megtartani a tájékoztatót.

A külgazdasági és külügyi tárca vezetője elmondta, hogy a beruházás eredményeként a szentesi Hungeritnél 5 millióval több szárnyast tudnak levágni. A beruházás keretében felépül a társaságnál többek között egy feldolgozó üzem, egy biológiai szennyvíztisztító, továbbá új gépeket, berendezéseket szereznek be. A beruházás megvalósítását követően a cégnél 9 ezer tonna panírozott terméket állítanak majd elő.

 

A fejlesztéssel kapcsolatban a több kérdés is felmerül, melyekre a Szentesi Élet jövő heti számában kaphatunk választ. Így pl. megtudhatjuk, hogy hol épül pl. az új üzem, milyen jellegű automatizálással igyekeznek kapacitást növelni vagy a madárinfluenza hogyan hat a cég életére és ez a dolgozókat hogyan érinti.

 

További képek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2017. 01. 13.

 

.