Gőzerővel épül a Szecessziós Ház

Belső képek az épülő volt Petőfiből

 

 

 

Hiába a kemény mínuszok, gőzerővel épül a volt Petőfi Szálló épületében kialakítandó Szentes Szecessziós Ház.

 

 

 

Az EGT Alap támogatásával megvalósuló pályázatnak köszönhetően az egykori Petőfi Szálló utcai homlokzata felújításra kerül, valamint a sarok épületrész és a Petőfi utcai szárny földszintjén közösségi és kulturális terek – galéria- kávézó, kiállítótér, előadó- és próbaterem valósul meg.

 

 

 

A projekt átfogó célja az országos műemlékvédelem alatt álló épített kulturális örökségi érték fenntartható megújítása, kulturális és közösségi funkciók létrehozása és a kulturális javak és szolgáltatások hozzáférhetővé tétele a nagyközönség számára is. A fejlesztés eredményeként a sokszínű közösségi, multikulturális funkció kialakításával a létrejövő Szentes Szecessziós Ház a helyi kulturális, művészeti és közösségi élet színterévé válhat.

 

 

 

Folyamatosan bontják (tisztítják) a homlokzatot, valamint a fődém betonozásához készül a zsaluzat, így amint 0 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, mixer kocsik hada jelenik majd meg a Kossuth utcán, és kezdetét veszi a betonozás. Addig is sok munka van hátra, mert a vasalatot kell elkészíteni az új födémben.

 

 

 

Az építkezésről folyamatosan tudósítunk így figyelje újságunkat, ha napra kész szeretne lenni.

 

 

 

A pályázati projekt összes költsége 308 millió Ft.

Ebből az igényelt támogatás 292,6 millió Ft, a vállalt önrész 15,4 millió Ft.

A támogatás intenzitása 95%.

 

www.norwaygrants.org , www.norvegalap.hu 

www.facebook.com/szecesszioshaz 

www.szentes.hu/szecesszioshaz

 

 

A HU07-0028-A1-2013 azonosítószámú „Szentes Szecessziós Ház kialakítása az egykori Petőfi Szálló műemlék épület megújításával, fenntartható kulturális-közösségi funkciók létrehozásával” projekt a EGT Alap támogatásával valósul meg.

 

 

Szentes, 2017. 01. 24.

 

 

.