Figyeljünk magunkra és embertársainkra!

Extrém hideg idő várható a hétvégén

 

 

 

Aki kimerészkedett 2017 január 6-án késő délután a lakás falai közül az utcára egy perc múlva rá is jött, hogy a kesztyűje, hol van! Ha a kezén akkor szerencséje van, ha nem, akkor vad  kotorászásba kezdett a zsebeiben, hogy elővegye azt.

Mikor a Kossuth utcán vártuk a sajtótájékoztatót szinte a farkasok ordítását is hallottuk, mert nem csak hideg volt, hanem szél is. Nem győztük elhessegetni a nagyapai közhelyet, mely a népi igazság szerint "sz@r a hideg szél nélkül"!

 

 

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban az elmúlt évekhez képest szokatlanul hideg idő várható térségünkben. A hidegfront mögött szibériai eredetű hideg levegő érkezik, melynek hatására a hajnali hőmérsékletek a hóval borított területeken akár a mínusz 20 fokot is meghaladhatják, és nappal sem várható fagypont feletti hőmérséklet. Az erős, időnként viharos szél miatt ráadásul még ennél is hidegebbnek érezhetjük az időt. Ezzel kapcsolatban tartott tájékoztatót Szirbik Imre polgármester, aki elmondta, hogy városunk felkészült a hideg időre.

 

 

 

A Hajléktalan Segítő Központ (HSK), a Családsegítő Központ (CsSK) és a Gondozási Központ munkatársai napokkal ezelőtt megkezdték a várható időjárásra való felkészülést.

 

A Gondozási Központ Horváth Mihály-, valamint a Nagyörvény utcai épületében kialakítottak olyan átmeneti részleget, ahol a kihűlés veszélyének kitett személyeket el tudják helyezni.

 

Hivatalosan nem kell járőröznie a városban a HSK munkatársainak (ismerik az ellátottakat), valójában viszont igen, mert ha valaki nem érkezik be, akkor azt megkeresik - tudtuk meg a tájékoztatón.

 

A sajtótájékoztató keretében forró teát és frissen sült pogácsát osztottak ki, Vereb László a Szentes TV tulajdonosának felajánlásából.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2017. 01. 07.

 

.